KOKOS BOTER KOEKJES

Deze vegan kokos boter koekjes zijn makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en boterachtig en een perfecte snack.

Dit artikel bevat affiliate links.

Deze kokos  boter koekjes zijn enorm makkelijk en snel te maken. Ze zijn noten-, ei-, graan-en zuivel-vrij.

In principe heb je maar drie ingrediënten voor deze koekjes nodig (zonder de extra toevoegingen meegeteld). Deze koekjes zijn eigenlijk basis koekjes waar je zo gek als je wilt op kunt variëren.

Enkele voorbeeld. Wat dacht je van twee koekjes met een laagje bananen ijs ertussen? Yum! Of wat pittigere koekjes met bijvoorbeeld gember of zwarte peper in het ”beslag”. Of als je echt een zoetekauw bent, extra dadels en vanille extract.

De ingrediënten zijn eenvoudig en de voorbereiding … er is eigenlijk geen voorbereiding nodig. Gooi alles in een kom of keukenmachine, meng, bak en geniet.

Koekjes zonder eieren of noten

Zoals eerder vermeld, bevatten de koekjes geen eieren, wat op zich al een hele prestatie is voor kokosmeel koekjes. Ze zijn ook vrij van noten (bijvoorbeeld geen amandelbloem) en dit is weer een leuke optie als je bijvoorbeeld een notenallergie hebt.

Het is een hele uitdaging om kokosmeel koekjes te maken zonder eieren en met graan vrije bloem, omdat dit meestal niet bindt. Dus volg de hoeveelheden in dit recept goed op. Ook moet je de koekjes (eenmaal gebakken) volledig laten afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, tenzij je liever verkruimelde koekjes hebt.

Coconut Butter cookies

Bewaar de koekjes op kamertemperatuur of in de vriezer. De koekjes zijn knapperig uit de vriezer en zachter bij kamertemperatuur. Ik vind ze uit de vriezer met een kopje thee of verkruimeld in mijn bananenijs het lekkerst.

Laat me weten wat je van deze kokos boter koekjes vindt in de reacties hieronder. Als je ook maar enigszins van koekjes houdt, zou ik ze zeker een keer maken. Snel, gemakkelijk en lekker!

Coconut Butter Cookies

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Coconut Butter Cookies

Kokos Boter Koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 2.7 from 3 reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 8-9 koekjes 1x
  • Category: zoet, snack
  • Method: oven
  • Diet: Vegan

Description

Deze vegan kokos boter koekjes zijn makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en boterachtig en een perfecte snack.


Ingredients

Scale
  • 3 eetlepels biologische kokosmeel
  • 2 eetlepels kokosolie op kamer temperatuur
  • 1 eetlepel dadel siroop (of koud geslingerde honing voor de niet veganisten) je kunt ook kokosbloesem suiker of hele dadels gebruiken
  • optioneel: vanille-extract naar smaak
  • snufje zeezout

Instructions

  • Verwarm de oven kort voor op 180 graden met bakpapier op de bakplaat. Meng alle ingrediënten tot je een gladde beslag hebt. Ik gebruik een keukenmachine hiervoor. Het kost dan letterlijk minder dan een minuut om er goede deeg mee te maken. Deze kun je dan in kleine balletjes rollen.
  • Als dit niet kan kun je wat meer kokosmeel toevoegen of het deeg even een paar minuten in de koeling zetten. Daarna kun je het weer mixen. Als alternatief, kun je er ook gewoon geen balletjes van maken. Doe dan gewoon een eetlepel op de bakplaat en de oven doet de rest wel.
  • Wanneer je toch balletjes wilt rollen, plaatse deze dan op de bakplaat en druk plat zodat de koekjes niet te dik zijn.
  • Bak de koekjes goudbruin. Nu het meest ‘lastige’ gedeelte. De koekjes zijn klaar voordat je je keukenmachine kunt afwassen. Oftewel, loop niet weg van de oven! Ze zijn klaar in enkele minuten. Kijk goed uit dat ze niet verbranden dus. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en wanneer de randen iets donkerbruin beginnen te worden.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat, anders zullen ze kruimelen.

 

photos by the green creator (c) (copyright)