KOKOS BOTER KOEKJES

Deze vegan kokos boter koekjes zijn makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en boterachtig en een perfecte snack.

Dit artikel bevat affiliate links.

Deze kokos  boter koekjes zijn enorm makkelijk en snel te maken. Ze zijn noten-, ei-, graan-en zuivel-vrij.

In principe heb je maar drie ingrediënten voor deze koekjes nodig (zonder de extra toevoegingen meegeteld). Deze koekjes zijn eigenlijk basis koekjes waar je zo gek als je wilt op kunt variëren.

Enkele voorbeeld. Wat dacht je van twee koekjes met een laagje bananen ijs ertussen? Yum! Of wat pittigere koekjes met bijvoorbeeld gember of zwarte peper in het ”beslag”. Of als je echt een zoetekauw bent, extra dadels en vanille extract.

De ingrediënten zijn eenvoudig en de voorbereiding … er is eigenlijk geen voorbereiding nodig. Gooi alles in een kom of keukenmachine, meng, bak en geniet.

Koekjes zonder eieren of noten

Zoals eerder vermeld, bevatten de koekjes geen eieren, wat op zich al een hele prestatie is voor kokosmeel koekjes. Ze zijn ook vrij van noten (bijvoorbeeld geen amandelbloem) en dit is weer een leuke optie als je bijvoorbeeld een notenallergie hebt.

Het is een hele uitdaging om kokosmeel koekjes te maken zonder eieren en met graan vrije bloem, omdat dit meestal niet bindt. Dus volg de hoeveelheden in dit recept goed op. Ook moet je de koekjes (eenmaal gebakken) volledig laten afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, tenzij je liever verkruimelde koekjes hebt.

Coconut Butter cookies

Bewaar de koekjes op kamertemperatuur of in de vriezer. De koekjes zijn knapperig uit de vriezer en zachter bij kamertemperatuur. Ik vind ze uit de vriezer met een kopje thee of verkruimeld in mijn bananenijs het lekkerst.

Laat me weten wat je van deze kokos boter koekjes vindt in de reacties hieronder. Als je ook maar enigszins van koekjes houdt, zou ik ze zeker een keer maken. Snel, gemakkelijk en lekker!

Coconut Butter Cookies

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Coconut Butter Cookies

Kokos Boter Koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 2.7 from 3 reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 8-9 koekjes 1x
  • Category: zoet, snack
  • Method: oven
  • Diet: Vegan

Description

Deze vegan kokos boter koekjes zijn makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en boterachtig en een perfecte snack.


Ingredients

Scale
  • 3 eetlepels biologische kokosmeel
  • 2 eetlepels kokosolie op kamer temperatuur
  • 1 eetlepel dadel siroop (of koud geslingerde honing voor de niet veganisten) je kunt ook kokosbloesem suiker of hele dadels gebruiken
  • optioneel: vanille-extract naar smaak
  • snufje zeezout

Instructions

  • Verwarm de oven kort voor op 180 graden met bakpapier op de bakplaat. Meng alle ingrediënten tot je een gladde beslag hebt. Ik gebruik een keukenmachine hiervoor. Het kost dan letterlijk minder dan een minuut om er goede deeg mee te maken. Deze kun je dan in kleine balletjes rollen.
  • Als dit niet kan kun je wat meer kokosmeel toevoegen of het deeg even een paar minuten in de koeling zetten. Daarna kun je het weer mixen. Als alternatief, kun je er ook gewoon geen balletjes van maken. Doe dan gewoon een eetlepel op de bakplaat en de oven doet de rest wel.
  • Wanneer je toch balletjes wilt rollen, plaatse deze dan op de bakplaat en druk plat zodat de koekjes niet te dik zijn.
  • Bak de koekjes goudbruin. Nu het meest ‘lastige’ gedeelte. De koekjes zijn klaar voordat je je keukenmachine kunt afwassen. Oftewel, loop niet weg van de oven! Ze zijn klaar in enkele minuten. Kijk goed uit dat ze niet verbranden dus. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en wanneer de randen iets donkerbruin beginnen te worden.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat, anders zullen ze kruimelen.

 

photos by the green creator (c) (copyright)

21 gedachten over “KOKOS BOTER KOEKJES”

  1. Het ziet er heerlijk uit en smaakt ook vast wel lekker,
    ik ga het eens proberen als ik alle ingredienten heb gevonden?
    zal wel naar een natuurwinkel moeten!
    t.z.t. volgt bericht…
    groetjes

    Beantwoorden
  2. Ziet er lekker uit, deze wil ik zeker wel proberen!
    Maar met deze temperaturen is mijn kokosolie helemaal vloeibaar, enig idee wat dan de verhoudingen zijn?

    Beantwoorden
  3. In tegenstelling tot je andere recepten zou ik deze koekjes eerlijk gezegd niet aan m’ ’n bezoek durven aan te bieden. Ik vind ze er lekkerder uitzien dan ze smaken. Misschien een onmogelijkheid; lekkere gezonde koekjes? 🙂

    Beantwoorden
  4. Ik kreeg het deeg maar niet goed, het bleef te zacht en als het harder was smolt het zodra ik het op de bakplaat legde. Staan in de oven nu, maar vrees het ergste 😉

    Beantwoorden
  5. hoi ik heb net de koekjes gemaakt met alle ingredienten en hoeveelheden zoals vermeld, maar zelfs na het afkoelen is het geen vast koekje, maar alleen maar hele zachte kruimels. Ze vallen dus helemaal uit elkaar.
    Wat is er misgegaan??






    Beantwoorden
    • Hi Natalie,

      Ah, wat jammer, zeg! Was de kokosolie ook echt op kamertemperatuur? Het lijkt er namelijk op dat je iets te veel olie hebt gebruikt en/of iets te weinig kokosmeel…

      Beantwoorden
  6. Hoi,
    De smaak van de koekjes is prima en het is makkelijk en snel te maken, maar ze zijn behoorlijk droog. We heben er een glas water bij gedronken om ze weg te spoelen.
    Het deeg was ‘kruimelig’, ik heb er een balletje van gemaakt en platgedrukt op de bakplaat. 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180.

    Waar kan het mis gegaan zijn?

    Groetjes






    Beantwoorden
    • Hi Karen,

      wat jammer dat de koekjes zo droog uitvielen. Het zijn in principe wel koekjes die wat aan de droge kant zijn, maar een glas water erbij is nu ook weer niet de bedoeling. Het kan helpen om wat meer zoetstof of olie te gebruiken. Dit zou je de volgende keer eventueel kunnen proberen en wat korter in de oven laten bakken. 🙂

      Groetjes,
      Bianca

      Beantwoorden
    • Hoi ik heb ze weer proberen te maken, meel, en 2 eetlepels kokosolie, maar niet vloeibaar..kamertemperatuur.
      De koekjes vallen uit elkaar en zijn niet door te slikken, zo droog. Moet idd een glas water bij. Ze zien er ook niet zo uit als op jouw fotos. Wat gaat er mis?
      N

      Beantwoorden
      • Hi Natalie,

        He wat vervelend! Wat zou kunnen is dat je de ingrediënten te veel mixt voordat ze in de oven gaan. Dit kan er ook voor zorgen dat de koekjes niet lukken zoals bij mij.

        Groetjes,
        Bianca

        Beantwoorden

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.