Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Kokos Boter Koekjes

Coconut Butter Cookies

Ik vind dat alle koekjes (ja, ook de gezonde) met mate moeten worden gegeten, maar met deze super eenvoudige kokos boter koekjes zal dit voornemen nogal een uitdaging zijn.

Deze koekjes zijn enorm makkelijk en snel te maken. Ze zijn noten-, ei-, graan-en zuivel-vrij. Ze zien er ook nog eens leuk uit en smaken goed!

In principe heb je maar drie ingrediënten voor deze koekjes nodig (zonder de extra toevoegingen meegeteld). Deze koekjes zijn eigenlijk basis koekjes waar je zo gek als je wilt op kunt variëren.

Enkele voorbeeld. Wat dacht je van twee koekjes met een laagje bananen ijs ertussen? Yum! Of wat pittigere koekjes met bijvoorbeeld gember of zwarte peper in het ”beslag”. Of als je echt een zoetekauw bent, extra dadels en vanille extract druppels.

De ingrediënten zijn eenvoudig en de voorbereiding … er is eigenlijk geen voorbereiding nodig. Gooi alles in een kom of keukenmachine, meng, bak en geniet.

Koekjes zonder eieren of noten

Zoals eerder vermeld, bevatten de koekjes geen eieren, wat op zich al een hele prestatie is voor kokosmeel koekjes. Ze zijn ook vrij van noten (bijvoorbeeld geen amandelbloem) en dit is weer een leuke optie als je bijvoorbeeld een notenallergie hebt.

Het is een hele uitdaging om kokosmeel koekjes te maken zonder eieren en met graan vrije bloem, omdat dit meestal niet bindt. Dus volg de hoeveelheden in dit recept goed op. Ook moet je de koekjes (eenmaal gebakken) volledig laten afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, tenzij je liever verkruimelde koekjes hebt.

Coconut Butter cookies

Bewaar de koekjes op kamertemperatuur of in de vriezer. De koekjes zijn knapperig uit de vriezer en zachter bij kamertemperatuur … Ik vind ze uit de vriezer met een kopje thee of verkruimeld in mijn bananenijs het lekkerst.

Laat me weten wat je van deze boterkoekjes vindt in de reacties hieronder. Als je ook maar enigszins van koekjes houdt, zou ik ze zeker een keer maken. Snel, gemakkelijk en lekker!

Coconut Butter Cookies

 

2.0 from 1 reviews
Kokos Boter Koekjes
 
Deze vegan koekjes zijn enorm makkelijk en snel te maken. Ze zijn noten-, ei-, graan-en zuivel-vrij. Ze zien er ook nog eens leuk uit en smaken goed!
Author:
Recipe type: koekjes, boterkoekjes, snack
Cuisine: vegan, plantaardig, veganistisch, gezond, zuivelvrij, suikervrij, glutenvrij,
Serves: 8-9 koekjes
Ingredients
  • 3 eetlepels. biologische kokosmeel
  • 2 eetlepels kokosolie op kamer temperatuur
  • 1 eetlepel dadel siroop (of koud geslingerde honing voor de niet veganisten) je kunt ook kokosbloesem suiker of hele dadels gebruiken
  • optioneel: vanille-extract naar smaak
  • Een snufje Keltisch zeezout
Instructions
  1. Verwarm de oven kort voor op 180 graden met bakpapier op de bakplaat. Meng alle ingrediënten tot je een gladde beslag hebt. Ik gebruik een keukenmachine hiervoor. Het kost dan letterlijk minder dan een minuut om er goede deeg mee te maken. Deze kun je dan in kleine balletjes rollen.
  2. Als dit niet kan kun je wat meer kokosmeel toevoegen of het deeg even een paar minuten in de koeling zetten. Daarna kun je het weer mixen. Als alternatief, kun je er ook gewoon geen balletjes van maken. Doe dan gewoon een eetlepel op de bakplaat en de oven doet de rest wel.
  3. Wanneer je toch balletjes wilt rollen, plaatse deze dan op de bakplaat en druk ze plat zodat de koekjes niet te dik zijn.
  4. Bak de koekjes goudbruin. Nu het meest 'lastige' gedeelte. De koekjes zijn klaar voordat je je keukenmachine kunt afwassen. Oftewel, loop niet weg van de oven! Ze zijn klaar in enkele minuten. Kijk goed uit dat ze niet verbranden dus. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en wanneer de randen iets donkerbruin beginnen te worden. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat, anders zullen ze kruimelen.

 

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Manon
    juni 6, 2014 at 6:48 pm

    Het ziet er heerlijk uit en smaakt ook vast wel lekker,
    ik ga het eens proberen als ik alle ingredienten heb gevonden?
    zal wel naar een natuurwinkel moeten!
    t.z.t. volgt bericht…
    groetjes

  • Reply
    nathalie
    juni 10, 2014 at 1:05 pm

    Hallo,

    Ik heb het gemaakt alleen de koekjes waren gortdroog?! moet ik er de volgende keer water bij doen ofzo?

    groetjes

  • Reply
    simone
    juli 22, 2014 at 9:25 am

    Ziet er lekker uit, deze wil ik zeker wel proberen!
    Maar met deze temperaturen is mijn kokosolie helemaal vloeibaar, enig idee wat dan de verhoudingen zijn?

  • Reply
    Véronique
    augustus 14, 2014 at 10:11 am

    In tegenstelling tot je andere recepten zou ik deze koekjes eerlijk gezegd niet aan m’ ‘n bezoek durven aan te bieden. Ik vind ze er lekkerder uitzien dan ze smaken. Misschien een onmogelijkheid; lekkere gezonde koekjes? 🙂

  • Reply
    Debby
    december 30, 2014 at 8:32 pm

    Ik kreeg het deeg maar niet goed, het bleef te zacht en als het harder was smolt het zodra ik het op de bakplaat legde. Staan in de oven nu, maar vrees het ergste 😉

  • Reply
    An
    januari 19, 2016 at 9:20 pm

    Ik heb ze vandaag gemaakt en vind ze geslaagd. Zeker als je ziet hoe snel ze klaar zijn 🙂

    • Reply
      Bianca
      januari 20, 2016 at 1:26 pm

      Ideaal he! 🙂

  • Reply
    Natalie
    mei 3, 2017 at 1:08 pm

    hoi ik heb net de koekjes gemaakt met alle ingredienten en hoeveelheden zoals vermeld, maar zelfs na het afkoelen is het geen vast koekje, maar alleen maar hele zachte kruimels. Ze vallen dus helemaal uit elkaar.
    Wat is er misgegaan??

    • Reply
      Bianca
      mei 3, 2017 at 11:35 pm

      Hi Natalie,

      Ah, wat jammer, zeg! Was de kokosolie ook echt op kamertemperatuur? Het lijkt er namelijk op dat je iets te veel olie hebt gebruikt en/of iets te weinig kokosmeel…

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    5 documentaires die je leven zullen veranderen

    Er zijn veel documentaires over gezondheid die een grote rol hebben gespeeld in het informeren van ons (de massa). Allemaal...

    Sluiten