Your cart

+Recepten Soepen

Knoflook Bloemkool Soep

Het lijkt erop dat het griepseizoen weer officieel is begonnen. Als je echter gezond eet (vergeet niet de probiotica ), drinkt en positief denkt dan zul je waarschijnlijk deze seizoensgebonden ellende overslaan. Echter, voor velen van ons is de griep toch onvermijdelijk. De natuur voorziet ons echter van tal van geneeskrachtige voedingsmiddelen die dit virus zelfs beter dan antibiotica kan genezen, aangezien het niet de gezonde bacteriën vernietigt. Vandaag wil ik graag de wonderen van knoflook benadrukken. Wanneer je ziek bent (of je ziekjes voelt worden) adviseer ik altijd een heel teentje knoflook in te nemen met water, net zoals je een pil slikt. Het is een ware antibiotica van de natuur. En hoewel knoflook bacteriën, virussen en dergelijke direct zal bestrijden, zal het ook de natuurlijke afweer tegen deze bacteriën en virussen versterken. Het is geweldig als je last hebt van allergieën of wanneer je hoest.

Waarom is knoflook zo efficiënt?

  • antibacterieel;
  • antiviraal;
  • werkt tegen parasieten;
  • werkt tegen parasieten schimmels;
  • werkt tegen gisten in het lichaam;
  • werkt bij schimmels;
  • kan worden gebruikt om hoge cholesterol, ademhalingsproblemen , lage energie niveau en slechte spijsvertering te behandelen;
  • het helpt de bloeddruk te verlagen ;
  • regelt de bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte in het bloed;
  • stimuleert het immuunsysteem ;
  • het is een goede bron van vitamine B6 die nodig is voor een gezond immuunsysteem en de efficiënte groei van nieuwe cellen;
  • vermindert het risico op slokdarm-, maag- en darmkanker .

Vier teentjes per dag is genoeg. Indien je teveel knoflook eet dan kan dit zorgen voor maagirritatie, brandend maagzuur of winderigheid. Knoflook is ook veilig tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding. Sommige mensen zeggen zelfs dat baby’s moedermelk lekkerder vinden van moeders die regelmatig knoflook zouden eten …

Kortom, als het griepseizoen weer om de hoek komt kijken is het tijd om (extra) knoflook te eten. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus laten we die (aankomende) (griep)virus gelijk de kop indrukken.

Voor twee ruime kommen, heb je nodig:

  • 1/2 tot 1 bloemkool ;
  • drie teentjes knoflook ;
  • peper en zout ;
  • edel gistvlokken ;
  • vier tomaten.

Soep

Hiervoor heb je nodig een hele bloemkool, gestoomd of licht gekookt . Plaats deze in een blender of keukenmachine en voeg peper en Keltisch zeezout naar smaak toe . Ook cayennepeper of kurkuma is een goede optie om toe te voegen . Ik voegde een grote theelepel edel gistvlokken toe.

anti flu

Saus 

Na het maken van een kruisje in elk van de vier tomaten leg je ze kort in een beetje kokend water. Hierdoor zal de huid gemakkelijker los laten en makkelijker te verwijderen zijn. Daarna plaats je de tomaten met drie teentjes knoflook in de blender of keukenmachine .

Als topping voor deze soep kun je zowel chia zaden, edelgistvlokken of sesamzaad gebruiken.

sesam

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Green Creator’s Groene Monster

Wat een kleuren! Dit is toch gewoon puur geluk? Deze smoothie is makkeljk en hoog in voedingswaarde. Je kunt dit...

Sluiten