Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch

Knapperige frambozen havermoutpap

Ga naar recept
Crispy Raspberry Oats

De afgelopen twee jaar (!) ben ik nogal verslaafd aan dit knapperige frambozen havermoutpap recept. Dit is een recept dat ik geleidelijk aan creëerde door het ene ingrediënt na het andere toe te voegen tot ik een perfect zoet krokante havermoutpap had met een vleugje zuurheid van de frambozen. Ik probeer echter langzaam maar zeker mijn eerste maaltijd van de dag te veranderen. Ik wil namelijk echt heel graag een beetje meer experimenteren met ontbijtrecepten en niet voor altijd “vastzitten” aan dit recept. Als foodblogger en – fotograaf vind ik het belangrijk om zo weinig mogelijk steeds hetzelfde te creëren.

Het boek  ”Healing with Whole Foods” is een boek dat ik van tijd tot tijd weer eens opensla en ik leer altijd weer iets nieuws over bepaalde voedingsmiddelen. Ik was benieuwd wat de traditionele Chinese geneeskunde te zeggen heeft over dit knapperige frambozen havermoutpap recept en dan vooral over de frambozen. Terwijl in de Westerse geneeskunde frambozen algemeen bekend staan als een antioxidant en een ontstekingsremmende vrucht, worden frambozen in de traditionele Chinese geneeskunde beschouwd als een vrucht met zoete en warme eigenschappen. Frambozen worden in verband gebracht met de lever- en nier meridianen en versterken en stabiliseren de nieren om vitale energie te behouden. Ook worden frambozen ingezet bij lever- en nier gebreken. Interessant…

Terwijl ik dit schrijf ben ik er nog steeds niet in geslaagd om mijn ontbijtroutine te veranderen en ik maak dit recept nog elke dag. Ik heb enige hoop dat zodra de lente begint, ik wellicht niet meer zo een trek heb ik dit recept (hoewel dit vorig jaar niet het geval was ..). Ach ja, niet echt een eerste wereld probleem, toch?

Ik hoop dat je dit havermoutpap recept gaat proberen, maar geef me niet de schuld als je ook niet meer zonder kunt… Laat me weten wat je ervan vindt op Instagram of Facebook. Als je een foto maakt op Instagram, vergeet dan niet om #thegreencreator te taggen. Ik deel tegenwoordig namelijk AL jullie creaties onder de highlights “recipes you love”.

Knapperige frambozen havermoutpap
 
Cook time
Total time
 
Deze knapperige frambozen havermoutpap is een eenvoudig en heerlijk papje dat smaakt zoals een toetje. De combinatie van de knapperige amandelschaafsels en cacao nibs met de zoetzure frambozen is echt heerlijk.
Author:
Recipe type: ontbijt, pap
Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij
Serves: 1
Ingredients
  • Gelijke hoeveelheden water en havermout. Ik gebruik ongeveer ½ kop (60 g) havermout
  • ½ kopje bevroren frambozen (115 gr)
  • 1 eetlepel rauwe cacao nibs
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 tl chia zaden of gemalen lijnzaad
  • ¼ kopje amandelmelk
Instructions
  1. Plaats de havermout in een pannetje en voeg water toe. Als het water kookt, verlaag dan het vuur en laat sudderen totdat al het water is geabsorbeerd. Voeg de bevroren frambozen toe en roer. Als ze een beetje zachter worden voeg je de cacao nibs en amandelen toe. Roer. Laat de frambozen niet koken, want dit recept is lekker met hele frambozen in plaats van doorgekookte frambozen. Voeg een flinke scheut amandelmelk toe en laat dit opwarmen (niet koken). Serveer. Je kunt ook de ''overnight'' versie maken. Doe alle ingrediënten in een glazen potje en serveer de volgende dag.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mariëlle
    februari 24, 2018 at 9:26 am

    Mmm ik ben dol op framboos, dit recept ga ik onthouden 🙂

    • Reply
      Bianca
      februari 27, 2018 at 10:47 am

      Ik ben ook echt gek op frambozen 🙂

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    Chickpeas Nori Salad
    Kikkererwten Norisalade met Dille

    Heb je weleens kikkererwten met dille en nori gecombineerd? Toen ik dit recept de eerste keer maakte, dacht ik dat...

    Sluiten