Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Salades

Kikkererwten Norisalade met Dille

Ga naar recept
Chickpeas Nori Salad

Heb je weleens kikkererwten met dille en nori gecombineerd? Toen ik dit recept de eerste keer maakte, dacht ik dat dit hoogstwaarschijnlijk geen recept zou zijn dat ik opnieuw zou maken. Ik had het mis. Dit recept blijkt een super snelle en voedzame snack of bijgerecht te zijn en ik heb het al meerdere keren gemaakt. Ik kan niet geloven hoe eenvoudig en lekker deze kikkererwten norisalade met dille is met slechts maar een paar ingrediënten.

Deze salade is heerlijk als snack, kleine lunch of als bijgerecht. Ik vind het persoonlijk het lekkerst als hartige snack.

Ik vind de smaak van de rauwe ui erdoorheen heerlijk, maar als dit niet echt jouw ding is dan kun je dit weglaten of dit vervangen door een zoete ui of lente-uitjes. Ik vind de rauwe ui echter in combinatie met de knapperigheid van de nori heerlijk (lees hier meer over zeewier en jodium). Oh, en de dille is qua smaak gewoon een totale verrassing en niet iets dat ik normaal gebruik in recepten met nori, maar oh zo heerlijk!

Ik hoop dat je dit recept een keer gaat proberen en laat me dan vooral weten wat je van deze snack / salade / bijgerecht vindt op Instagram of Facebook. Als je een foto maakt op Instagram, vergeet dan niet om dit te taggen met #thegreencreator. Ik deel namelijk AL  je creaties nu onder de highlights ”recipes you love”.

Kikkererwten Norisalade met Dille
 
Cook time
Total time
 
Deze eenvoudige salade is een geweldige snack of bijgerecht. De combinatie van kikkererwten, dille en nori is een verrassend heerlijke combinatie. Voedzaam, eenvoudig en geheel plantaardig.
Author:
Recipe type: lunch, bijgerecht, salade, snack,
Cuisine: vegan, plantaardig, olievrij, glutenvrij vegetarisch
Serves: 1
Ingredients
  • 1 zoete witte ui, in kleine stukjes gesneden
  • 7 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode paprika, (de lange), in blokjes gesneden
  • 1 theelepel verse dille (of een halve theelepel gedroogde dille)
  • 220 gram gekookte kikkererwten
  • 1-2 theelepels milde mosterd
  • 1 eetlepel appel azijn
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 2 theelepels tamari of coconut aminos
  • 1 theelepel uien poeder
  • 1 nori vel, in vierkanten gescheurd
Instructions
  1. Kook de kikkererwten volgens de instructies.
  2. OF
  3. Aangezien dit een snelle saladerecept is, gebruikte ik biologische kikkererwten uit een glazen pot.
  4. Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken. Plaats ze vervolgens in een salade kom.
  5. Snijd en was de tomaten door de helft en de rode paprika in kleine stukjes.
  6. Snijd de ui in blokjes.
  7. Was en snijd de dille.
  8. Voeg alles toe aan de kom met de kikkererwten en meng goed door elkaar.
  9. Voeg de resterende ingrediënten toe en proef of je meer peper of uien poeder toe wilt voegen.
  10. Voeg meer appel azijn toe als je wat meer pit toe wilt voegen aan de salade.
  11. Serveer met de stukjes nori.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mariëlle
    februari 17, 2018 at 9:49 am

    Ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt (ben er niet zo bekend mee haha), dus ik wil het graag eens proberen 🙂

  • Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    Frambozen Pudding met Chocolade Saus
    Frambozen Pudding met Chocoladesaus

    Al veel te lang eet ik elke ochtend hetzelfde ontbijtje met havermout. Niet zomaar havermout met amandelmelk. Nee, het gaat...

    Sluiten