Your cart

+Blog Inspiratie & Geluk

Inspiratie | Renée Vervoorn

Clean Meals Renee

Sommige vrouwen worden alleen maar mooier als ze ouder worden. Dit is typisch het geval bij Renée Vervoorn. Op haar Facebook pagina post ze namelijk geweldige sneak peaks van haar pittige workouts. De 39-jarige moeder van twee is getrouwd met Guy van der Reijden en is samen met haar man eigenaar van Clean Meals. Waarschijnlijk ken je haar van verschillende tv programma’s die ze in het verleden heeft gepresenteerd. Ook heeft ze veel modellenwerk gedaan en is ze zelfs zangeres geweest in een meidengroep. Wat heeft Renée ertoe bewogen om fanatiek te sporten en Clean Meals op te richten? Ik was razend benieuwd naar haar verhaal.

Waarom hebben jij en je man Clean Meals opgericht?
Clean Meals is ontstaan vanuit de behoefte van de cliënten in de Personal Training studio’s van mijn man 3SIXTY5 Personal Training.

Guy zag dat veel cliënten enorme sportieve successen behaalden, maar dat ze vaak de fout ingingen met hun voeding. Want de druk bezette man/vrouw heeft niet altijd zin of de tijd/ kennis om gezond te koken.

Met grote trek na een lange werkdag is een snelle hap gewenst en die snelle hap is zelden echt goed voor je lijf en leden.

Het was tijd om dat te veranderen en zo ontstond het idee voor Clean Meals. Clean Meals zijn supergezonde, ready made maaltijden in optimale samenstelling, die thuis of op het werk worden bezorgd. Door de unieke bereidingswijze zijn ze lang houdbaar in de koelkast. Zo is het voor iedereen mogelijk om gezond te eten, zonder daar veel tijd aan kwijt te zijn!

De eiwitten in de Clean Meals maaltijden bestaan vaak uit vlees en vis, maar daar tegenover staat dat er geen geen e-nummers, conserveringsmiddelen, suikers en andere ongezonde toevoegingen in verwerkt zijn. Ze zijn dus 100% clean en bovendien vers bereid.

Clean Meals Renee

Door de unieke manier van bereiden (sousvide, oftewel: vacuüm gegaard) blijven alle goede stoffen uit de voeding bewaard en zijn de maaltijden bij bezorging zo’n twee weken houdbaar in de koelkast.

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Druk. ’s Ochtends is het prime-time bij ons thuis. Ik begin de dag dan ook met groene thee en een espresso of twee. Mijn dochter moet op tijd op school zijn en dat is elke dag weer een uitdaging. Maar ook ons meisje van bijna twee gaat regelmatig naar het kinderdagverblijf en moet dus met veel liefde in rap tempo gewassen en gevoed worden. Guy begint zijn werkdagen ook vaak vroeg (soms om 7 uur!) en dus wanneer hij al weg is, kom ik pas rond 9 uur aan mezelf toe. Oja, Teddy, onze hond, wordt ook in the mean-while nog uitgelaten….

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Clean Meals houdt kantoor in Amsterdam, dus daar rijd ik meestal naartoe (soms sport ik voor het werk, soms daarna, soms helemaal niet…).

Regelmatig heb ik zelf een pers/media event in de (na)middag of avond. Ik ben een enorme socializer en ben op en top gelukkig als ik mijn vrienden en kennissen zie en spreek. Ik ben oprecht geïnteresseerd in hoe het met hen gaat, zowel carrière-wise als privé.

Ik geloof enorm in het investeren in mensen en de positieve energie die daaruit voortvloeit.

Hoe omschrijf je je eetpatroon?

Ik eet tamelijk clean. Verdraag zelf ook slecht vettig eten vanwege mijn prikkelbare darm, dus het is als een tweede natuur geworden om gezond te koken en eten. Ik voel me ook stukken beter wanneer ik regelmatig de goede dingen eet. Groentes, vlees of vis, soms wat complexe koolhydraten, magere kwark, noten, avocado’s e.d.

Ik bak soms een bananenbrood of een notenbrood met amandelmeel. En ik gebruik mijn Versapers Slowjuicer zo vaak als ik maar kan.

Maar hé, I’m only human, dus soms heb ik een onnoembare trek in een tosti van wit brood en kaas. Dan maak ik dat ook voor mijzelf. Heerlijk! En heel soms moet en zal ik een patatje speciaal eten, met een kaassoufflé en een milkshake. Ook voor een Indische rijsttafel, een Thaise curry of goed gevulde spaghetti vongole kan je me wakker maken. De 80/20 regel it is…

Wat ik niet doe, is diëten. Ik kan het niet, ik wil het niet, ik kies ervoor om dagelijks goed voor mezelf te zorgen en niet in extremen te vervallen. Dat werkt voor mij het beste.

Je bent een prachtige moeder. Hoe doe je dat?

Dank je! Ik denk dat je ziet dat ik in een heel gelukkig levensfase zit met een goede balans tussen werk, gezin en sociaal leven.

Ik zorg ook goed voor mezelf: bouw regelmatig me-time in om te sporten, mediteren, yoga te doen, mijn vriendinnen te zien en om met mijn man leuke dingen te doen.

Ik ben ervan overtuigd dat onze gezonde levensstijl zich ook vertaalt in een gezonde verschijning. Dat en gelukkig zijn…

Heb je altijd al gezond gegeten en gesport?
 
Ik heb altijd al gezond gegeten met de kennis die ik toen had. Al zo’n 10 jaar heb ik last van een prikkelbare darm en dus pas ik al jaren op dat ik bijvoorbeeld niet te vet eet. Maar met de komst van mijn huidige relatie en de kennis die Guy heeft over voeding en bewegen, ben ik nog veel bewuster geworden daarin. Het mooie is dat Guy altijd voorop stelt dat het wel ‘leefbaar’ moet blijven. Dat eten ook een vorm van plezier hebben is, van genieten en dat dát ook moet kunnen, zonder schuldgevoel.
 
Ik ben niet het type dat calorieën zit te tellen aan het eind van de dag en op basis daarvan bepaalt of ik wel of geen avond snack mag… Ik eet bewust en met mate, maar geniet volop van al het goede, gezonde en enorm lekkere voedsel dat er beschikbaar is.
Hoe ziet je sportroutine eruit?
 
Mijn sport routine is per week wisselend. Wanneer ik veel tijd heb, train ik 2 x bij 3SIXTY5 PT. Dat vind ik by far het fijnst. Mijn grenzen opzoeken met super ervaren trainers die exact mijn persoonlijke doelstellingen kennen. Heerlijk.
Het liefst doe ik ook 1 keer per week aan hot yoga en sowieso doe ik 1 keer per week een powerful pilates bij Margherita Bencini. She rules. Soms ren ik ook 5k in het Amsterdamse bos met hond Teddy. Erg fijn, maar zoals ik al zei, normaliter train ik 3 keer per week, zeker nu ik het erg druk heb met Clean Meals.
 
Welke product(en) eet jij elke dag?

Ik lunch (bijna) altijd met een Clean Meal. Ik begin elke dag met iets vezelrijks, denk aan havermout pap (met fruit en noten enz.), drink veel water (soms met gember en citroen) en elke avond (geen uitzondering) eet ik een stukje donkere chocolade. En oja, een klein blikje cola light per dag, dat hoort er ook bij.

Onze opvatting is dat je meerdere keren per dag iets moet eten (liefst 6x) zodat je bloedsuikerspiegel niet onnodig daalt en je (snack) trek kunt voorkomen. Ik ontbijt dus stevig en vroeg en eet rond 10 uur een tussendoortje (denk aan wat magere kwark of rauwkost of wat fruit).

Ik ben dol op avocado’s, dus elke gelegenheid die ik heb om er een toe te voegen aan mijn maaltijd, gebruik ik gretig 😉

Kun je enkele gouden tips met ons delen?

  • Eet regelmatig om die welbekende snack trek te voorkomen.
  • Eet voordat je écht honger hebt, dan eet je namelijk alleen dat wat je nodig hebt op dat moment. Eet zo clean mogelijk en vermijd geraffineerde suikers en sauzen met onnodige E-nummers en smaakversterkers.
  • Beweeg regelmatig. Het kost energie, maar geeft je meer energie!
  • En, suf maar waar, zorg voor voldoende slaap. Herstel is part of the proces. Heb je toch een te korte nacht, probeer dan even (kort) te mediteren. Even jezelf opladen.
  • Luister naar je lichaam en ontdek wat werkt voor jou en wat niet.

Wat zijn je beautygeheimen?

Mijn wenkbrauwen. Goede wenkbrauwen van bijvoorbeeld Mrs Highbrow (Amsterdam) of Roya Zare (Amsterdam) zijn een must voor mij.

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten en gezond te eten?

Het is mijn levensstijl: gezond eten, regelmatig bewegen, hard werken en veel plezier maken. Dat is wie ik ben. Ik weet niet beter, kan niet anders. That’s me. Ik hoef mezelf dus niet te motiveren, ik doe het omdat het fijn voelt. Maar natuurlijk heb ik momenten dat ik moe ben, op de bank hang en niet vooruit te branden ben. Soms geef ik mezelf een schop onder de kont en soms gun ik mezelf een off day. Beiden zijn in dat geval ok.

Wat zou je lezers willen aanraden die morgen al gezonder willen leven?

Luister naar jouw lichaam en wat werkt voor jou. Volg niet klakkeloos de hypes of wat anderen zeggen!

Je hoort een heleboel mensen praten over over no-carbs eten bijvoorbeeld, maar als jij juist goed gaat op een bruine volkoren boterham met kipfilet en avocado: DOEN.

Verder moet je anno nu –denk ik- de etiketten op verpakkingen leren lezen. Je wilt jezelf toch niet volstoppen met onnodige en ongezonde smaakversterkers en E-nummers e.d.? Eet clean en je zult ervaren dat je je stukken beter gaat voelen.

Wat zou je je 10 jaar jongere zelf willen adviseren?

Alles komt goed. Altijd. Is het niet goed, dan ben je nog niet daar waar je zijn moet. Soms duurt het lang, soms komt het snel, maar uiteindelijk komt het goed. Trust me.

 

Volg Renee ook op Instagram en Facebook and Clean Meals on Instagram en Facebook

Clean Meals Renee

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
aquafaba
Video | Aquafaba De Perfecte ”Vegan Whipped Cream”

Een wonder is geschied in de veganistische wereld en de naam is aquafaba. Dit is zo bizar en geweldig tegelijkertijd....

Sluiten