Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch Salades

Hoe maak je Bloemkool Rijst

How To Make Cauliflower Rice /Couscous

Het kostte me vrij lang om de zogenaamde ”bloemkool rijst hype eens te proberen. Enkele vrienden maakte laatst echter een bloemkool rijstgerecht voor mij. Ik was aardig onder de indruk moet ik zeggen. Bloemkool rijst zou trouwens met gemak ook de naam bloemkool couscous kunnen hebben, maar om eerlijk te zijn maakt het niet echt uit. Waar het om gaat is dat het lekker, licht, luchtig, en gemakkelijk te bereiden is. Wat ook wel noemenswaardig is, is dat je met gemak een hele bloemkool weg kunt eten zonder dat je het door hebt (net als dit bloemkool recept hier). Het kan natuurlijk couscous of rijst vervangen in elk recept: warm of koud, bijgerecht of hoofdgerecht. Ik moest dit eens zelf proberen! 

Bloemkool couscous of bloemkool rijst is best welgraan-achtig”. Het is ook zacht en heeft net zoals rijst dezelfde ”bite”. Wanneer je de bloemkool korrels rauw eet, zijn ze zacht zijn, maar knapperig genoeg met een milde smaak. Rauwe bloemkool rijst kun je ook gebruiken zoals je granen zou gebruiken.

Hoe maak je bloemkool rijst

Je maakt dezecopycat” rijst (het zal niet smaken zoals rijst!) door de bloemkoolroosjes in een keukenmachine of blender te malen totdat je kleine korrels hebt (overdrijf het niet anders eindig je met rauwe bloemkool puree). Een vierkante rasp werkt ook goed. Snel gekookt of gestoomd zal de bloemkool rijst lekker zacht maken. Het kan worden geserveerd zoals rijst dus als bijgerecht, in de roerbak, of met bonen. Super eenvoudig!

How To Make Cauliflower Rice /Couscous How To Make Cauliflower Rice /Couscous Dus als je stiekem meer bloemkool in je dieet wilt introduceren, dan is bloemkool rijst” iets wat je moet proberen.
Vandaag laat ik in onderstaand recept zien hoe je een heerlijk en makkelijk bijgerecht met bloemkool rijst kunt maken. Soms begin ik met dit bloemkool rijst recept en voeg dan wat gebakken zoete aardappelen toe of op smaak gemaakte bonen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb jij ooit bloemkool rijst gemaakt?

How To Make Cauliflower Rice /Couscous

Hoe maak je bloemkool rijst / couscous rijst?
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een lichte en heerlijke manier om bloemkool rijst / bloemkool couscous te maken. Een eenvoudig recept dat aan bijna ieder gerecht kan worden toegevoegd. Licht, luchtig en gemakkelijk te bereiden.
Author:
Recipe type: bijgerecht, rijst, avondmaal, maaltijd, veganistisch
Cuisine: vegan, plantaardig, rijst, gezond, paleo, graanvrij, glutenvrij, vegetarisch
Serves: 2-3 grote porties
Ingredients
  • Voor twee tot drie grote porties, heb je ongeveer één bloemkool nodig.
  • 1 bloemkool, gewassen en in roosjes gesneden. Vervolgens gemalen in de keukenmachine.
  • 1 fijngehakte uitje
  • 1 eetlepel kokosolie
  • een paar grote wortelen (in stukjes gesneden)
  • 70 gram groene erwten (bevroren of goed afgespoeld uit een glazen pot)
  • een half glas water
  • kruiden zoals kurkuma, komijn en knoflookpoeder (optioneel, voeg een blokje groenten bouillon toe)
  • Keltisch zee zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de kokosolie. Voeg de gesnipperde ui toe. Zodra ze goud bruin worden voeg een groente bouillon blokje toe, water, de bloemkool rijst en wortelen en laat dit voor ongeveer 5 minuten sudderen, of totdat het zacht genoeg is (het water verdampt is). In de laatste paar minuten voeg de groene erwten toe. Breng op smaak met peper, zout en kruiden.
  2. Het is ook erg lekker om wat verse kruiden of vers limoensap toe te voegen nadat de rijst klaar is of een beetje tamari saus.
  3. Tip: Je kunt de bloemkool rijst na het malen in de keukenmachine goed invriezen. De rijst kan in een luchtdichte container tot drie maanden worden bewaard. Voor gebruik ontdooi je de rijst een paar minuten buiten de koeling.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Hoe word je 100?
Boekreview: hoe word je 100?

Ik heb het al hier en daar laten doorschemeren, maar ik ben nogal gefascineerd door oude mensen. Met name gezonde...

Sluiten