Your cart

Groene Recepten Ontbijt & Brunch

Hibiscus Chai Quinoa Pap

Hibiscus infused chai quinoa porridge

Mijn liefde voor hibiscus begon allemaal met dit boek van dr. Greger, maar ook op dr. Greger’s platform geeft hij vaak aan hoe gek hij op hibiscus is vanwege de gezondheidsvoordelen. Ik vind de smaak heerlijk (zelfs ongezoet), maar ik realiseerde me laatst ook hoe geweldig mooi de hibiscus bloem eigenlijk is. Geïnspireerd door de kleur maakte ik deze heerlijke hibiscus chai quinoa pap. Als je van dit hibiscus drankje houdt zul je deze quinoa pap waarschijnlijk ook heerlijk vinden.

En mede chai-liefhebbers, jullie zullen dit recept heerlijk vinden. Je hebt wel een goede eetlust nodig, want dit kommetje is een stevig ontbijt papje.

Ik vind quinoa een heerlijk ontbijt product. Met 8,14 gram aan eiwitten per kop (185 gram) gekookte quinoa is deze glutenvrije zaad-achtige graan een lekkere bron van eiwitten, magnesium, calcium en vezels. Een bonus is natuurlijk dat als je maaltijd voldoende eiwitten bevat je langer verzadigd zult zijn.

Hibiscus blaadjes

De fel kleurende hibiscus blaadjes staan bekend om hun hoge waarde aan antioxidanten. Een paar van deze blaadjes in je ontbijt papje doen is misschien toch niet zo een gek idee. Ik gebruik gedroogde hibiscus bladeren die je in de thee gedeelte in de supermarkt/bio winkel kunt vinden. Je kunt hibiscus thee ook online kopen.

De hibiscusbloem wordt ook wel aangeduid als ”flor de Jamaica” (in het Latijn) of ”gumamela” (de Filippijnse naam). De blaadjes zijn vrij bitter en smaken een beetje zoals cranberry sap, vandaar de zoetstof in dit recept. Natuurlijk is dit geheel persoonlijk en kun je ervoor kiezen om de zoetstof achterwege te laten.

Als je klaar bent voor een lekker papje, laten we dan beginnen. En vergeet niet om me te laten weten als je dit recept gaat maken door me te taggen #thegreencreator.

Hibiscus Chai Quinoa Pap
 
Cook time
Total time
 
Deze Hibiscus Chai Quinoa Pap is een lekker en stevig ontbijtje met eiwitten door de quinoa. Dit kommetje zal je ook een boost aan anti-oxidanten geven, omdat de quinoa gekookt is in hibiscusbladeren.
Author:
Recipe type: ontbijt, porridge, pap, snack
Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij,
Serves: 1-2
Ingredients
  • 100 gram / een kopje quinoa
  • 200 ml amandelmelk
  • Een paar gedroogde hibiscusblaadjes
  • ¼ theelepel pure vanille-extract
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen gember
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 2 snufjes kruidnagelpoeder
  • Optioneel: 1 eetlepel dadelstroop of een andere zoetstof naar keuze
  • Ongezoete kokos vlokken en / of bessen als garnering
Instructions
  1. Breng de melk aan de kook in een kleine steelpan. Voeg de quinoa en hibiscus blaadjes toe en zet het vuur op een lagere stand. Dek de pan af (laat een kleine opening vrij zodat de stoom kan ontsnappen), en laat dit sudderen totdat ongeveer twee derde van de melk is geabsorbeerd. Als de pap te droog wordt, voeg dan meer melk of water toe.
  2. Haal het pannetje van het vuur en roer de dadelstroop, vanille en kruiden in de pap. Zet de pan op het vuur, bedek en kook de quinoa weer op een laag vuurtje totdat bijna alle melk is geabsorbeerd, dit duurt slechts enkele minuten.
  3. Indien gewenst, serveer met wat extra melk en garneer met kokos vlokken, bessen en /of extra dadelstroop.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
My experience with the Instant Pot: is it really worth the hype?
Mijn ervaring met de Instant Pot: is het de hype waard?

Vorig jaar toen de Instant Pot in de aanbieding was, besloot ik dat het nu echt eens tijd werd om...

Sluiten