Hazelnoot Chia Koekjes

Het is alweer sinds kerst dat ik mijn laatste koekjesrecept heb gemaakt. En dat waren niet knapperige koekjes, maar eigenlijk rauwe pistache noten hapjes. Ik had trek in vegan gebakken koekjes voor bij mijn kopje thee. Alleen ging ik dit keer iets langer experimenteren, want ik had geen zin om weer met dezelfde ingrediënten aan de slag te gaan die je altijd tegenkomt bij typische vegan koekjesrecepten. Dus na enkele pogingen in de keuken (twee keer was het recept echt mislukt) slaagde ik erin om deze heerlijke hazelnoot chia koekjes te maken.

Hazelnut Chia Cookies

Dus als je vegan koekjes wilt maken, maar je wilt niet weer Medjool dadels, rauwe cacao poeder, bananen en/of havermout gebruiken ……dan is dit recept voor jou!

Deze koekjes zijn zoet, knapperig en ook nog eens een beetje plakkerig van binnen. Omdat ze niet te zoet zijn en gezonde vetten bevatten, zul je waarschijnlijk al genoeg hebben na een koekje of twee. Dus als je op zoek bent naar lekkere vullende koekjes dan moet je deze knapperige hazelnoot chia koekjes echt eens proberen. Ik ben om die reden echt gek op deze koekjes. Ik heb met deze koekjes voor dagen een heerlijke snack voor ieder moment van de dag.

Als je dit recept gaat maken, laat het me weten op Instagram met #thegreencreator zodat ik je foto gemakkelijk kan vinden. Ik zie je creaties graag terug!

Hazelnut Chia Cookies

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hazelnut Chia Cookies

Hazelnoot Chia Koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 2 reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 14 koekjes 1x
  • Category: koekjes, snack, dessert, tussendoortje
  • Cuisine: plantaardig, vegan, zuivelvrij, glutenvrij

Description

Heerlijke vegan koekjes met hazelnoten en chia zaden. De koekjes zijn vullend, knapperig, licht zoet en lekker zachter van binnen.


Ingredients

Scale
  • 1,5 kopjes (185 g) hazelnoten
  • 2 eetlepels chia zaden
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille poeder
  • ½ theelepel Keltisch- of Himalaya zeezout
  • ¾ beker (80 g) rozijnen
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 grote eetlepels (30 g) kokosolie
  • 1 ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel rauwe lijnzaad of gemalen lijnzaad en 2½ eetlepels water.
  • Voeg lijnzaad en water in een kommetje en roer. Laat 5 minuten rusten om in te dikken. Dit ingedikte lijnzaad papje wordt ook wel een veganistisch ei van lijnzaad genoemd.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 °. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten zonder de ”veganistische ei van lijnzaad” in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg je ”lijnzaad ei” vervolgens toe en meng alles nog eens in de machine. Schep ongeveer 1 eetlepel beslag per koekje op de bakplaat. Maak de koekjes plat met de achterkant van een (natte) eetlepel of de palm van je hand. Bak ongeveer 20 tot 30 minuten tot de randen beginnen te bruinen. Laat de koekjes afkoelen en geniet!

 

photos by the green creator (c) (copyright)

8 gedachten over “Hazelnoot Chia Koekjes”

  1. Hi Laura,
    geweldige koekjes. Alleen lopen ze bij mij tijdens het bakken helemaal uit, Het wordt een bakplaat met een heeel groot en dun koekje. Wel lekker, maar wat kan ik anders doen zodat ze wat dikker blijven?






    Beantwoorden
    • Hi Karlijn, ohjee, dat is best vreemd. Er is vrij weinig ”vloeibaar” in deze koekjes. Het enige wat ik kan bedenken was dat je de ”vegan ei” iets te nat hebt gemaakt of te kort hebt laten weken zodat de koekjes niet konden binden. Ik hoop dat het de volgende keer wel lukt 🙂 ze zijn inderdaad erg lekker 🙂

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter aan Bianca Reactie annuleren

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.