Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Hazelnoot Chia Koekjes

Hazelnut Chia Cookies

Het is alweer sinds kerst dat ik mijn laatste koekjesrecept heb gemaakt. En dat waren niet knapperige koekjes, maar eigenlijk rauwe pistache hapjes. Ik had trek in gezonde vegan gebakken koekjes voor bij mijn kopje thee. Alleen ging ik dit keer iets langer experimenteren, want ik had geen zin om weer met dezelfde ingrediënten aan de slag te gaan die je altijd tegenkomt bij gezonde vegan koekjesrecepten. Dus na enkele pogingen in de keuken (twee keer was het recept echt mislukt) slaagde ik erin om deze heerlijke hazelnoot chia koekjes te maken.

Hazelnut Chia Cookies

Dus als je gezonde plantaardige koekjes wilt maken, maar je wilt niet weer Medjool dadels, rauwe cacao poeder, bananen en/of havermout gebruiken ……dan is dit recept voor jou!

Deze koekjes zijn zoet, knapperig en ook nog eens een beetje plakkerig van binnen. Omdat ze niet te zoet en vol met gezonde vetten zitten, zul je waarschijnlijk al genoeg hebben na een koekje of twee. Dus als je op zoek bent naar lekkere vullende koekjes dan moet je deze knapperige hazelnoot chia koekjes echt eens proberen. Ik ben om die reden echt gek op deze koekjes. Ik heb met deze koekjes voor dagen een heerlijke snack voor ieder moment van de dag.

Als je dit recept gaat maken, laat het me weten op social media met #thegreencreator zodat ik je foto gemakkelijk kan vinden.

Hazelnut Chia Cookies

5.0 from 2 reviews
Hazelnoot Chia Koekjes
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Heerlijke gezonde vegan koekjes met hazelnoten en chia zaden. Deze plantaardige koekjes bevatten geen Medjool dadels, rauwe cacao poeder, bananen of havermout zoals meestal wel het geval is bij gezonde plantaardige recepten. De koekjes zijn vullend, knapperig, licht zoet en iets zachter van binnen.
Author:
Recipe type: koekjes, snack, dessert, tussendoortje, zuivelvrij, suikervrij, glutenvrij
Cuisine: plantaardig, vegan, paleo, gezond
Serves: 14 koekjes
Ingredients
  • 1,5 kopjes (185 g) hazelnoten
  • 2 eetlepels chia zaden
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille poeder
  • ½ theelepel Keltisch- of Himalaya zeezout
  • ¾ beker (80 g) rozijnen
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 grote eetlepels (30 g) kokosolie
  • 1 ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel rauwe lijnzaad of gemalen lijnzaad en 2½ eetlepels water.
  • Voeg lijnzaad en water in een kommetje en roer. Laat 5 minuten rusten om in te dikken. Dit ingedikte lijnzaad papje wordt ook wel een veganistisch ei van lijnzaad genoemd.
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 °. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten zonder de ''veganistische ei van lijnzaad'' in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg je ''lijnzaad ei'' vervolgens toe en meng alles nog eens in de machine. Schep ongeveer 1 eetlepel beslag per koekje op de bakplaat. Maak de koekjes plat met de achterkant van een (natte) eetlepel of de palm van je hand. Bak ongeveer 20 tot 30 minuten tot de randen beginnen te bruinen. Laat de koekjes afkoelen en geniet!

 

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Laura - Dagelijkse hap
    februari 12, 2016 at 9:48 am

    Deze lijken me echt heerlijk om mee te nemen voor tussendoor! Ze zien er verrukkelijk uit 🙂

    • Reply
      Bianca
      februari 12, 2016 at 11:19 am

      Hi Laura, dit zijn inderdaad mijn beste koekjes tot nu toe om mee te nemen! 🙂

  • Reply
    Karlijn
    februari 19, 2016 at 11:16 am

    Hi Laura,
    geweldige koekjes. Alleen lopen ze bij mij tijdens het bakken helemaal uit, Het wordt een bakplaat met een heeel groot en dun koekje. Wel lekker, maar wat kan ik anders doen zodat ze wat dikker blijven?

    • Reply
      Bianca
      februari 19, 2016 at 11:53 am

      Hi Karlijn, ohjee, dat is best vreemd. Er is vrij weinig ”vloeibaar” in deze koekjes. Het enige wat ik kan bedenken was dat je de ”vegan ei” iets te nat hebt gemaakt of te kort hebt laten weken zodat de koekjes niet konden binden. Ik hoop dat het de volgende keer wel lukt 🙂 ze zijn inderdaad erg lekker 🙂

  • Reply
    Karlijn
    april 16, 2016 at 8:59 pm

    Ik heb ze nog een keer gemaakt en nu perfect! Heel fijn recept.

    • Reply
      Bianca
      april 18, 2016 at 11:17 am

      🙂

  • Reply
    Eline
    oktober 7, 2016 at 6:54 pm

    yummm deze zien er heerlijk uit! Ik kan alleen niet zo goed tegen chia, kan ik dit ergens door vervangen? Of kan ik het gewoon weg laten? Ben benieuwd!

    • Reply
      Bianca
      oktober 10, 2016 at 10:55 am

      Hi Eline, je zou het met gepofte quinoa of amarant kunnen proberen. Of lijnzaad. Iets wat knapperig is eigenlijk…:)

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Miso Soba Noodle soup
    Miso Soba Noedel Soep met Zoete Aardappel

    Een paar jaar geleden vertelde een Japanse vriendin me over de gezondheidsvoordelen van miso. In Japan eten ze elke dag...

    Sluiten