Havermoutpap met Gegrilde Peer en Geroosterde Amandelvlokken

De laatste maanden ben ik weer helemaal gek op havermout en weer volop in de keuken aan het experimenteren met havermout recepten. Deze havermoutpap met gegrilde peer en geroosterde amandelvlokken is een recente favoriet, maar ik heb inmiddels nog veel meer havermout recepten bedacht waar ik gek op ben. Laat het me dus gerust weten als je meer havermoutpap recepten wilt zien hier.

Gedurende de week ben ik meestal te druk met andere recept experimenten, maar in het weekend … oh my. Manlief en ik worden ietwat competitief in de keuken met onze havermout experimenten. Mijn favorieten zijn de havermout recepten met noten of fruit. Als de havermoutpap maar een beetje romig en knapperig is vind ik het heerlijk. Manlief daarentegen vindt zijn havermoutpap met meer water lekker. Of zoals ik het altijd noem: havermoutsoep.

Dit havermout recept is met warme (gegrilde) peer, maar je kunt ook gerust de peer (koud) als topping serveren. De geroosterde amandelvlokken daarentegen maken wel het verschil. Het roosteren van de amandelvlokken zorgt ervoor dat ze heerlijk knapperig worden en geeft dit recept een lekkere ”bite”. Echt heerlijk!

Ik zou graag willen weten wat jouw favoriete havermoutpap is. Romig, fruitig, meer noten of wellicht vind je je pap lekker met cacao?

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Almond Oatmeal with Grilled Pear and Vanilla

Havermoutpap met Gegrilde Peer en Geroosterde Amandelvlokken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 7 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: ontbijt, ochtend, snack, snel,
  • Cuisine: vegan, glutenvrij, suikervrij,

Description

Deze havermoutpap met gegrilde peer en geroosterde amandelvlokken is heerlijk knapperig en zoet door de warme gegrilde peer. Heerlijk, knapperig en eens iets anders dan de traditionele havermoutpap met amandelen.


Ingredients

Scale
  • 60 gram havermout
  • 100 ml water
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • een rijpe peer, in plakjes gesneden
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • 15 gram (ongeveer een eetlepel) amandelvlokken

Instructions

  1. Plaats de havermout met het water in een klein pannetje, verhit tot het kookt terwijl je roert. Breng vervolgens de hitte tot laag.
  2. Na ongeveer 2 minuten (voordat al het water is geabsorbeerd) voeg je de amandelmelk, kaneel en vanille toe.
  3. In de tussentijd grill je de peer in een pannetje op hoog vuur totdat de peer zacht en warm is. Naast de peer in het pannetje grill je ook de amandelvlokken. Je hoeft geen water of olie toe te voegen om de amandelvlokken te grillen. Er zal namelijk vocht uit de peer komen waardoor de amandelvlokken niet snel zullen verbranden.
  4. Wanneer de havermoutpap klaar is, verwijder van de hitte en serveer de pap in een kommetje.
  5. Voeg de gegrilde peer en amandelvlokken toe als garnering aan de havermoutpap.