Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam en The Protein Ball Co. balletjes

Ga naar recept

Deze havermout yoghurt ontbijtjes met frambozen chia jam zijn echt een ware traktatie met de proteïne balletjes van Protein Ball Co. Je kunt alles de avond ervoor voorbereiden en de volgende ochtend heb je letterlijk binnen 5 minuten een heerlijk ontbijtje klaargemaakt. Vergeet niet om ook wat proteïne balletje mee te nemen voor onderweg of de bekende trek later op de dag.

Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam

Je kent ze vast wel de bekende vegan ”energy balls” of ”bliss balls”. Ik denk dat dit één van mijn eerste snack recepten was hier op The Green Creator. Ik heb door de jaren flink wat energy balls geproefd en de recepten lijken best vaak op elkaar. Gedroogd fruit met noten en een extra ingrediënt zoals cacao poeder. Niet zo lang geleden stuitte ik echter op het kleine familie bedrijf The Protein Ball Co. Een bedrijf dat met 100% natuurlijke, eenvoudige en gezonde ingrediënten werkt. Het creatieve stel achter dit bedrijf rolt gemiddeld met de hand zo een 120.000 energie balletjes per dag met een extra ingrediënt dat ik nog niet eerder heb verwerkt in mijn energie bal recepten, namelijk plantaardige proteïne zoals erwten- en rijst proteïne. Het resultaat? Heerlijke proteïne balletjes!

 

Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam

The Protein Ball Co.

The Protein Ball Co. is opgericht door het stel Matt en Hayley Hunt nadat ze het zelf lastig vonden om gezonde, on-the go snacks te vinden met eiwitten. Ze creëerden The Protein Ball Co. met heerlijke on-the-go eiwitsnacks, ideaal vlak voor of na het sporten. Ook zijn deze heerlijke balletjes perfect als je onderweg bent of als je fanatiek wat kilometertjes gaat hardlopen, fietsen of gewoon lang onderweg bent en wel een opkikker kunt gebruiken. The Protein Ball Co. snacks bevatten als basis ingrediënt voornamelijk dadels en bevatten 7 tot 10 gram eiwitten per portie.

Als ik extra toegevoegde proteïne lees dan denk ik al snel aan grote porties extra proteïne in de vorm van een shake of als maaltijdvervanger. Ik ben hier zelf geen voorstander van. Zelfs op een plantaardig dieet krijg ik genoeg proteïne binnen, maar niet alle dagen zijn perfect en soms is een klein beetje extra best handig.

Plantaardige eiwitten zoals van erwten en bruine rijst bevatten vezels, zijn vrij van toegevoegde suikers en bevatten geen gluten.

Vier van The Protein Ball Co. smaken zijn gemaakt op basis van plantaardige proteïne:
Peanut Butter + Jam
Raspberry Brownie
Lemon + Pistachio
Goji + Coconut

Ik vind de balletjes heerlijk als een snack in de ochtend, laat in de middag of om eens flink uit te pakken bij het ontbijt. Dat laatste gaan we vandaag eens goed doen met deze havermout yoghurt ontbijtjes met frambozen chia jam en de vegan varianten van de The Protein Ball Co. balletjes.

Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam

 

De vegan varianten zijn op basis van biologische rijst- en erwt proteïne en onder andere verkrijgbaar bij AH, AH.nl, AH to Go, Spar University en Food2Love.nl

Ga jij deze heerlijke schattige proteïne balletjes proberen? Als snack of bij je ontbijt? Ik lees het graag terug hier in de reacties of op Instagram  met #thegreencreator.

Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam

 

Havermout Yoghurt met Frambozen Chia Jam
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze havermout yoghurt ontbijtjes met frambozen chia jam zijn echt een ware traktatie met de proteïne balletjes van Protein Ball Co. Je kunt alles de avond ervoor voorbereiden en de volgende ochtend heb je letterlijk binnen 5 minuten een heerlijk ontbijtje klaargemaakt. Vergeet niet om ook wat proteïne balletje mee te nemen voor onderweg of de bekende trek later op de dag.
Author:
Recipe type: ontbijt, snack, tussendoor,
Cuisine: vegan, glutenvrij, plantaardig, vegetarisch, zuivelvrij
Serves: 3
Ingredients
  • 4 eetlepels havermout per portie
  • 4-5 eetlepels plantaardige yoghurt zoals kokos- of soja yoghurt
  • 2 theelepels ahorn siroop or dadels siroop
  • 1 theelepel zonnebloempitten (andere noten of zaden zijn ook heerlijk)
  • ~Frambozen Chia Jam~
  • 250 gr (bevroren) frambozen (andere bessen, appels, pruimen of peren zijn ook heerlijk in dit recept)
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 3 eetlepels chia seeds
  • 2-3 eetlepel ahorn siroop (dadelsiroop is ook heerlijk)
Instructions
  1. Voor de frambozen chia jam combineer je alle ingrediënten in een kommetje. Als je bevroren frambozen gebruikt verhit deze dan kort in een steelpannetje. Je kunt de frambozen met een vork pureren door goed te blijven roeren. Je kunt ook gewoon hele stukjes frambozen gebruiken in de jam. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en roer goed door. Zet apart voor 10-20 minuten of totdat je een dikke jam hebt. Als de frambozen chia jam te droog is, voeg nog een heel klein beetje meer water toe. Als je de jam zoeter wilt maken, kun je ook meer siroop toevoegen. Je kunt deze chia jam makkelijk de avond ervoor maken. De chia jam kun je in een afgesloten potje ongeveer een week in de koelkast bewaren.
  2. ~
  3. Voor iedere portie begin je met de havermout. Voeg dan daar bovenop de yoghurt toe. Vervolgens de zonnebloempitten, de frambozen chia jam, de proteïne balletjes en wellicht nog wat meer dadel siroop.

 

Dit artikel is in samenwerking met The Protein Ball Co. geschreven. Bedankt voor je steun aan merken zoals The Protein Ball Co. die niet alleen producten op de markt brengen waar ik blij van word, maar die ook helpen The Green Creator mogelijk te maken. Alle tekst en meningen zijn 100% van mijzelf.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Jackfruit Taco’s
Jackfruit Taco’s met Upton’s Naturals Jackfruit

De allereerste keer dat ik jackfruit in een hartig gerecht probeerde was in New York. Jackfruit was toen al een...

Sluiten