Grove Tomaten Rode Paprika Salsa

Als er iets is waar ik in de zomer geen genoeg van kan krijgen, dan zijn het wel tomaten.  Vooral tijdens een hete zomerdag kan ik een grote kom salade met extra veel tomaten wel waarderen. Dit heerlijke recept voor grove tomaten rode paprika salsa is er eentje waar ik steeds weer op terugval. Na al die keren, ben ik het nog steeds niet zat. Als salsa liefhebber is dit recept echt een must try!

Een goede salsa recept om lekker op te snacken is een must voor mij tijdens hete zomerdagen. Ik ben gek op hummus en vele andere dips, maar op een warme dag kan niets deze grove tomaten rode peper salsa verslaan. 

Als je ooit in een Mexicaans restaurant hebt gegeten, dan heb je wellicht ook een salsa dip geprobeerd. De Mexicanen noemen het vaak ” Salsa Fresca ” of ”Pico de Gallo”. Dit is een mildere (minder pittige) versie van het traditionele salsa recept. De ”Fresca” versie is waar we vandaag voor gaan. Je kunt dit recept echter flink wat pikanter maken door meer jalapeño peper toe te voegen. Voor dit recept gebruikte ik ook een rode paprika (de lange puntige). Deze zijn heerlijk zoet en brengen de pittige smaak een beetje in balans.

Er zijn veel variaties mogelijk op dit recept

✓ Maak deze salsa pittiger door meer jalapeño peper toe te voegen
✓ Dit salsa recept kun je zo grof maken als je zelf wilt. Een idee is om de helft van de salsa ingrediënten te blenden en de andere helft grof te houden
✓ Serveer deze salsa zoals ik: grof (niet geblend)
✓ Maak een koude dip van dit recept door alles in een blender te doen (plaats het vervolgens ongeveer een uurtje in de koeling om af te laten koelen van het blenden).

Hoe kun je van dit salsa recept genieten?

✓ Dit recept is een perfecte snack (heerlijk op een cracker)
✓ Het kan ook een geweldig bijgerecht zijn (ideaal voor een vegan barbecue)
✓ Maak een koude soep door de ingrediënten te blenden en door er groenten aan toe te voegen. Pas de kruiden aan indien nodig. Ik voeg graag komkommer, avocado en selderij toe en serveer het met wat gekookte bruine rijst
✓ Voeg bonen toe en blend alles zodat je een stevigere en vullende dip creëert

Als jij deze grove salsa recept gaat maken, laat het me weten in de reacties hieronder en vergeet niet om je foto op Instagram te taggen #thegreencreator.

Chunky Tomato Red Pepper Salsa

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chunky Tomato Red Pepper Salsa

Grove Tomaten Rode Paprika Salsa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 6 kleine porties of 2 grote kommen 1x
  • Category: salsa, bijgerecht, dip, snack, salade, soep
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, plantaardig

Description

Een heerlijk grove salsa recept zonder olie waar je werkelijk alle kanten mee op kunt.


Ingredients

Scale
  • 7 middelgrote tomaten
  • 1 rode punt paprika
  • 1 kleine rode ui, in blokjes gesneden
  • 1 groene jalapeño peper
  • ½ kop verse koriander
  • 12 knoflook teentjes
  • sap van 1 limoen
  • ½ theelepel peper
  • ½ theelepel komijn
  • Optioneel: 1 theelepel zout

Instructions

  1. Snijd de tomaten, rode ui, rode punt paprika, jalapeño peper, knoflook en koriander in blokjes/kleine stukjes. Meng alles in een grote kom en voeg de limoen sap en kruiden toe.
  2. Alternatief, blend alle ingrediënten in een keukenmachine gedurende 30 seconden.
  3. Bewaar in de koelkast in een luchtdichte schaal/trommel voor maximaal 1 week.

Notes

Jalapeño peper:
Verwijder de zaden voor een meer mildere smaak. Ik doe dit altijd omdat het anders te pittig voor me is.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.