Your cart

Groene Recepten Smoothies, Juices & Drinks

Groene Grapefruit Smoothie

Green Grapefruit Smoothie

Rond deze tijd van het jaar kan het soms een uitdaging zijn om donkere bladgroenten te vinden. Vaak geniet ik dan van een lekker verwarmend papje, maar ik zeg mijn groene smoothie routine liever niet helemaal vaarwel. Selderij is één van mijn favoriete groenten en sommige mensen stellen dat dit ook een bladgroente is. Dit kan een puntje van discussie zijn, maar wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat de bladeren ongelooflijk gezond en eetbaar zijn. Ik experimenteerde laatst een beetje en eindigde met dit groene grapefruit smoothie. En het was lekker, erg lekker!

Het mooiste van deze smoothie is dat het een heel eenvoudig recept is. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en zonder het gebruik van bladgroenten blend je binnen no time een heerlijke groene smoothie met dezelfde gezondheidsvoordelen.

Grapefruit

Aangezien ik een enorme fan van grapefruit ben, geniet ik gewoon van de grapefruit zoals het is. Of laat ik even wat preciezer zijn: het liefst verslind ik mijn grapefuit al staande in de keuken boven de gootsteen. Maar met de lente in mijn hoofd wilde ik (net als vorig jaar) een beetje experimenteren met grapefruit. Ik gebruik bijvoorbeeld wat vaker pure grapefruitsap in mijn smoothies. Het maakt iedere smoothie direct fris en niet te zoet of te bitter.

Grapefruits zijn geweldig voor de gezondheid. Het bevat enorm veel vitamine C dat het immuunsysteem ten goede komt en helpt bij het afweren van een verkoudheid, maar ook bij het bestrijden van vrije radicalen door de aanwezige antioxidanten. Grapefruits kunnen zelfs het cholesterol verlagen. Dit zijn slechts een paar voordelen voor de gezondheid, maar deze smoothie heeft zoveel meer te bieden. Zoals een flinke hoeveelheid kalium en vezels door de bananen en appels.

Selderij

Selderij is waarschijnlijk één van mijn favoriete groenten. Ik hou van de ”zoute” smaak en de voordelen voor de gezondheid zijn verbluffend. Selderij is ook ontstekingsremmend, zo beschermt het tegen ontstekingen in het spijsverteringskanaal. Het bevat ook vitamine K en de bekende antioxidanten zoals vitamine C en flavonoïden.

Wellicht vraag je je af hoe deze combinatie smaakt?

 • Het is licht en verfrissend
 • Romig vanwege de bananen en appels
 • Licht zoet
 • Licht hartig
 • Vol met voedingsstoffen
 • Eenvoudig en snel te maken

Als je deze smoothie gaat maken, laat het me weten! Maak een foto en tag #thegreencreator op Instagram. Ik zou je creatie graag terug!

Green Grapefruit Smoothie

 

Groene Grapefruit Smoothie
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een eenvoudig, hartig/zoete smoothie met de ontgiftende eigenschappen van grapefruit en selderij. Vol met vitaminen en mineralen door onder andere de komkommer en een natuurlijke zoetheid door de appels en bananen. Ook heeft deze smoothie een lekkere kick door de gember.
Author:
Recipe type: Smoothie, drankje, ontbijt
Cuisine: Vegan, Gluten Free
Serves: 1200 ml
Ingredients
 • 400 ml grapefruitsap
 • ¼ komkommer
 • 2 kleine bananen
 • 4 grote stengels bleekselderij
 • een stukje gember
 • een appel
 • een theelepel tarwegras poeder (optioneel)
 • kruiden zoals peterselie of koriander
Instructions
 1. Doe alle ingrediënten in een blender (inclusief grapefruitsap) en mix tot het romig en glad is. Voeg meer vloeistof toe als de smoothie te dik is.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Mijn ervaring met Green Sugar
Mijn ervaring met Green Sugar

Vorige week kreeg ik de vraag of ik Green Sugar eens wilde testen en vooral wilde kijken wat ik van...

Sluiten