Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Gouden Melk IJslolly

Ga naar recept
Golden Milk Popsicles

Al zolang ik me kan herinneren gebruik ik kurkuma, maar nu de dagen een beetje warmer worden ben ik toch wel bang dat ik minder trek zal hebben in mijn warme gouden melk. Als je het nog niets wist, ik ben namelijk nogal verslaafd aan kurkuma. Ik leef voor mijn Gouden Melk en maak het twee keer per dag. Gelukkig, maakte Dana Golden Milk Ice Cream en redde mijn ”kurkuma zomer depressie”. Dank je wel, Dana! Ik paste haar recept flink aan en kwam uit op dit super eenvoudige gouden melk ijslolly recept dat iedereen in minder dan 5 minuten kan maken. Dit recept is tevens veel toegankelijker dan Dana’s recept want niet iedereen is de trotse eigenaar van een ijsmachine.

Ik misleide manlief (geen kurkuma fan) door hem deze ijslolly’s voor te schotelen en hij verslond ze! Natuurlijk niet wetende dat hij een flinke portie kurkuma weg aan het werken was. Missie volbracht!

Dit recept is heerlijk door ingrediënten zoals kardemom, kurkuma, gember en kaneel. Er is dus geen reden om tijdens de warmere dagen afscheid te nemen van je gouden melk: vries het gewoon in.

Ik kocht de ijslolly houders overigens bij de Blokker en deze waren ook nog eens BPA vrij, maar online kun je ze ook makkelijk vinden.

Turmeric powder

Gouden Melk IJslolly's
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Als je denkt dat je moet afscheid nemen van kurkuma nu de zomer komt eraan, denk opnieuw. Deze gouden melk ijslolly's zijn heerlijk en zo makkelijk te maken!
Author:
Recipe type: ijsjes, ijslollies,
Cuisine: vegan, veganistisch, plantaardig, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij
Serves: 4
Ingredients
  • een grote kop (ruim 200 ml) amandelmelk (of kokos melk)
  • twee of meer ontpitte dadels om de ijslollies zoet te maken
  • een halve tot 1 theelepel kurkuma poeder
  • een halve theelepel kardemom poeder
  • een halve theelepel kaneelpoeder
  • vleugje zwarte peper
  • een halve theelepel gemberpoeder
  • optioneel vanillepoeder naar smaak
Instructions
  1. Blend alle ingrediënten in een blender en giet het mengsel in de ijslolly houders. Vries de ijsjes voor tenminste 3 uur.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Karin
    augustus 4, 2016 at 8:28 pm

    Kurkuma moet minstens 5 minuten koken vooraleer je lichaam de actieve stof curcumine maximaal kan absorberen (bron: Goedele Leyssen)

  • Reply
    shutapp
    augustus 12, 2016 at 2:00 pm

    explain very well and it is very easy to make
    keep shearing

    • Reply
      Bianca
      augustus 12, 2016 at 3:07 pm

      Thank you! 🙂

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    Roasted asparagus salad with pink grapefruit
    Geroosterde asperges salade met grapefruit partjes

    Op het moment dat asperges weer in het seizoen zijn maak ik mijn vreugde dansje. Asperges staan namelijk gelijk aan...

    Sluiten