Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch

Gouden Havermoutpap

Ga naar recept

Deze makkelijke en kleurrijke havermoutpap is heerlijk, vullend en voedend door de kurkuma, noten, fruit en verwarmende specerijen.

Golden Oats

Misschien heb je de eerste paar seconden (of minuten) geen idee wat je op deze foto ziet en dat begrijp ik best. Qua styling was dit recept best wel uitdagend. Het zag er de eerste keer fotograferen uit als een hartig rijst recept in plaats van een ontbijt recept. Maar dit is wel een havermoutpap recept dat ik steeds vaker maak. Ik heb eerder een ontbijt recept gemaakt met kurkuma, maar ik vind de ”winter editie” met verwarmende kruiden, noten en bessen het lekkerst. Ik raakte geïnspireerd door de prachtige recepten in Green Kitchen Travels met onder andere cacao poeder, notenboters, lucuma en andere heerlijke ingrediënten.

Dit recept is het gemakkelijkste ontbijtje ooit en bevat pittige smaken door de kardemom, kaneel en kurkuma. Geserveerd met seizoensfruit naar keuze: ik ben gek op bosbessen. Je hebt wellicht ook al geraden dat dit ontbijt recept afgeleid is van het recept voor Ayurvedische gouden melk. En het effect is hetzelfde: heerlijk verwarmend.

Ben jij ook zo gek op gouden melk en/of havermout? Laat het me weten in de reacties hieronder of op Instagram of Facebook.

Golden Oats

Gouden Havermoutpap
 
Cook time
Total time
 
Deze makkelijke en kleurrijke havermoutpap is heerlijk, vullend en voedend door de kurkuma, noten, fruit en verwarmende specerijen.
Author:
Recipe type: ontbijt
Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij
Serves: 1
Ingredients
  • een half kopje / ongeveer 50 gram havermout
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel kaneel en/of kardemom
  • een snuifje zwarte peper
  • half kopje / ongeveer 100 ml plantaardige melk
  • half kopje / ongeveer 100 ml kokend water
  • een snufje zout (optioneel)
  • zoete ingrediënten naar smaak: ahornsiroop, kokossuiker of dadelsiroop
  • serveer opties: meer ahornsiroop, fruit, noten/zaden
Instructions
  1. GOUDEN MENGSEL:
  2. Meng in een kommetje de zoete ingrediënten, zwarte peper, zout, kurkuma, kardemom en kaneel. Roer en voeg vervolgens het kokende water toe. Roer nogmaals.
  3. HAVERMOUT:
  4. Combineer vervolgens de havermout, melk en gouden mengsel in een pan. Verwarm totdat de havermout de consistentie heeft die je lekker vindt. Serveer in een kommetje en serveer met vers fruit, noten en meer zoete ingrediënten als je dat lekker vindt.
Notes
Gebruik glutenvrije havermout om dit havermout recept ook echt glutenvrij te maken.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
6 Recept ideeën voor Pasen
6 recept ideeën voor Pasen

Pasen staat gelijk staat aan eitjes, ham, chocolade en boter… Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Ook zonder deze producten...

Sluiten