Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Glutenvrije Kruidnoten

Ga naar recept
gezonde vegan kruidnoten

Het is weer zover, Sinterklaas is aangekomen in Nederland. De pepernoten liggen overigens al weken in de schappen en voor mij betekent dit niets meer dan dat de winter met alle bijbehorende festiviteiten is begonnen. Ik ben namelijk ook nog eens jarig in december. Een drukke, maar oh zo leuke maand! Bij Sinterklaas horen natuurlijk kruidnoten! En deze zijn glutenvrij.

Dit recept bevat niet al te veel ingrediënten, maar kost daarentegen wel vrij veel tijd om te maken. Misschien een leuk klusje om met de kinderen te doen? Ik was in mijn eentje namelijk vrij lang bezig. Ook is het niet makkelijk om ze vrij knapperig te krijgen als je voor de versie gaat met (zelf gemaakte) appelsaus. Om kruidnoten in dezelfde grootte te maken zou ik je aanraden om een super klein glaasje of glazen rietje te gebruiken zodat ze perfect rond zijn. Maar nogmaals, dit is best veel werk…

Speculaaskruiden zijn echt onmisbaar tijdens de wintermaanden. Ik besprenkel alles met speculaas kruiden, vooral een lekker kopje warme amandelmelk is heerlijk met deze kruiden mix. Je kunt het kant en klaar kopen of zelf maken. Het bestaat uit kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.

gezonde vegan kruidnoten

5.0 from 1 reviews
Glutenvrije Kruidnoten
 
Heerlijke glutenvrije knapperige vegan kruidnoten gemaakt met amandelmeel.
Author:
Recipe type: snack, zoet, pepernoten, kruidnoten
Cuisine: gezond, vegan, plantaardig, paleo
Serves: circa 100 kruidnoten
Ingredients
  • 200 gram amandelmeel
  • ½ theelepel baking soda
  • 75 gram kokosbloesemsuiker of1 eetlepel appelsaus/appelmoes zonder toegevoegde suikers
  • 1 volle eetlepel speculaaskruiden
  • snufje Keltisch zeezout
  • 50 gram kokosolie
  • 3 eetlepels plantaardige melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
  • optioneel: extra theelepeltje kaneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de amandelmeel, baking soda, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom door elkaar. Meng de helft van de kokosolie erdoor en voeg de melk beetje bij beetje toe. Blijf mengen en kneden totdat je een soepel deeg hebt. Als de deeg niet soepel genoeg is voeg je wat extra kokosolie toe en als het te nat is wat extra meel.
  3. Bekleed een ovenschaal of bakblik met bakpapier. Draai kleine balletjes van het deeg en leg die op het bakpapier, of: doe wat ik deed en spreid de deeg uit over de bakplaat en met een super kleinglaasje draai je rondjes uit het deeg. Ze hebben dan allemaal dezelfde grootte en de onderkant is dan plat.
  4. Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Yvonne
    november 15, 2015 at 10:18 am

    Ga deze zeker maken met mijn 2 dametjes! Appelsaus is voor mij nieuw. Hoe maak je dit of waar koop je dit? Of is het simpelweg een appel persen?

    • Reply
      Bianca
      november 16, 2015 at 9:32 am

      Leuk te lezen! 🙂 Ik post er snel een artikel over (hoe je zelf appelsaus kunt maken). Je kunt ook appelstroop gebruiken overigens. Ook kun je appelsaus of appelmoes in de winkel kopen. Groetjes!

  • Reply
    Yvje
    oktober 23, 2016 at 11:19 am

    Oeh, ik ga deze volgend weekend eens proberen… Staat het recept voor de appelsaus al online?

  • Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Cashew Chai Milk
    Cashew Chai Melk

    Kaneel is een echte superfood en geweldig als je je bloedsuikerspiegel stabiel wilt houden gedurende de dag. Kaneel verlicht ook...

    Sluiten