Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Glutenvrije amandel boter Kerst Koekjes

Gluten-Free Almond Butter Christmas cookies

Het was misschien niet nodig omglutenvrij’ in de titel te zetten. Je weet waarschijnlijk namelijk al dat alle recepten hier glutenvrij zijn. Soms voel ik echter de noodzaak om een beetje op te scheppen, denk ik. Vooral tijdens de feestdagen waarbij het onmogelijk lijkt om gezond plantaardig en glutenvrij te eten. Ik bedoel, probeer dit even in je hoofd bij elkaar te zetten; feestdagen en glutenvrij plantaardig eten. Geen match. Totaal geen match. Maar deze glutenvrije amandel boter kerst koekjes zijn een uitzondering. Ik wil niet opnieuw opscheppen, maar ze zijn ook nog eens zeer eenvoudig te maken …ik zeg het maar even.

Gluten-Free Almond Butter Christmas cookies

Ik vind ze ook nog eens zeer schattig! Gewoon bijna te schattig om op te eten. Maar geen zorgen ik heb me daar overheen gezet en werkte ze allemaal zelf in een paar dagen weg. Oh, en ze zijn ook zeer geschikt om met kinderen te maken! Ik heb hier heerlijk van genoten met een kopje gouden melk. Yum! En een spoiler, ze zijn niet alleen lekker voor tijdens de kerstdagen. Ander vormpje, andere feestdag, toch? Wat dacht je van schattige hartvormige Valentijns koekjes?

Gluten-Free Almond Butter Christmas cookies Gluten-Free Almond Butter Christmas cookies

 

Glutenvrije amandel boter Kerst Koekjes
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze Vegan Glutenvrije amandel boter Kerst Koekjes zijn makkelijk om te maken en zo lekker en krokant!
Author:
Recipe type: koekjes, feestdagen, kerstmis, zoet, snack, dessert
Cuisine: vegan, gezond, veganisme, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij
Serves: ongeveer 4 grote koekjes
Ingredients
  • ¼ kopje (25 g) havermout meel (of amandel meel)
  • 3 eetlepels amandel boter (maar voel je vrij om pindakaas- of cashew boter te gebruiken)
  • ⅛ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels ahornsiroop (of de dadel siroop)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  2. Plaats bakpapier op de bakplaat.
  3. Combineer alle ingrediënten in een kom en meng goed.
  4. Op de bakplaat zet je de koekjes. Deze maak je met een koekjes vorm die je met het mengsel (ongeveer 0,5 cm dik) vult. Je kunt ieder koekjes vorm gebruiken. Het mengsel moet goed plakkerig zijn.
  5. Bak in de oven gedurende 7-9 minuten.
  6. Neem uit de oven en laat ze afkoelen. De koekjes komen zacht uit de oven, maar worden harder als ze afkoelen

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
quick smooth raspberry chia seed pudding
zachte framboos chia zaden pudding

Deze zachte framboos chia zaden pudding is alles wat je je maar kunt wensen. Het is super simpel om te...

Sluiten