Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

gezonde quinoa muesli brokken

healthy quinoa granola chunks

Dit is niet een traditioneel muesli recept. Allereerst, zijn dit muesli brokken en geen kleine stukjes kleverige muesli. Natuurlijk kun je de muesli zelf helemaal brokkelen tot je de muesli grootte hebt die je wilt, maar ik houd van chunky muesli. Waarschijnlijk alleen maar omdat het dan makkelijker is om gedurende de dag op een stukje te knabbelen.

Ten tweede zitter er geen granen (havermout) in dit recept en ook geen suiker, gluten, siroop of zelfs een olie, wat dit recept super gezond maakt.

Graan vrij
Gluten vrij
Olie vrij
Suiker vrij
✓ Siroop vrij

healthy quinoa granola chunks

Het is een gezonde quinoa muesli vol met gezonde vetten, natuurlijke suikers, vezels, superfoods en bovenal is het erg lekker!

Ik maak dit vooral tijdens de wat koudere dagen, omdat deze muesli echt heerlijk is met wat warme amandelmelk. Toen ik in Warschau was, had eens een super heerlijk ontbijtje met een muesli gezoet op een natuurlijke manier (zonder olie, suiker of siroop). Ik ben nog steeds verbaasd hoe geniaal sommige recepten/plekken in Warschau zijn. Er gebeuren goede dingen daar! Zo veel steden die de trend oppikken van veganistisch koken maken vaak alleen maar copycats van dingen die we niet eens missen, zoals hamburgers, producten met geraffineerde suikers of een veganistisch broodje kip dat ook echt naar kip smaakt. Dat is zo jammer en schiet zijn doel voorbij. Veganistisch eten kan zo gemakkelijk net zo goed gezond zijn. En dit recept is een voorbeeld hoe je dit aan kunt pakken, zonder gebruik te maken van geraffineerde of bewerkte producten (suikers).

Ik geef om dieren, maar ook om mijn eigen lichaam. Er is geen reden ongezond(er) te eten wanneer je plantaardig eet.

Ik ben recentelijk best wel gek op gepofte quinoa, het is namelijk erg lekker en licht in vergelijking met alle vetten van de noten in dit recept. Het geeft een lekkere bite en het voegt ook veel gezonde eiwitten toe aan dit recept. Maar voel je vrij om (ook) normale (niet gepofte) quinoa, boekweit of havermout te gebruiken.

Hoe heb jij je muesli het liefst? Wat grotere stukken zodat je lekker kunt snacken of heb je je muesli liever flink verkruimeld? Deel je muesli creatie met mij op social media met #thegreencreator

granola

gezonde quinoa muesli brokken
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Super gezonde quinoa muesli, vrij van olie, siroop en geraffineerde suikers.
Author:
Recipe type: muesli, snack, ontbijt, dessert, traktatie
Cuisine: vegan, plantaardig, gezond, suikervrij, olie vrij, suiker vrij
Serves: een grote pot
Ingredients
  • 10 eetlepel gepofte quinoa
  • 5 Medjool dadels geweekt in een half kopje water (bewaar de weekwater van de dadels, ik gebruikte hier later 7 eetlepels van om de juiste consistentie te krijgen)
  • 3 eetlepels biologische rozijnen
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels goji bessen
  • 1,5 eetlepels chia zaden
  • 5 gedroogde pruimen, fijngesneden
  • 5 eetlepels gemengde noten, zoals cashewnoten, amandelen, paranoten en hazelnoten), zeer grof gehakt
  • ½ theelepel kaneel
  • optioneel: ½ theelepel vanille poeder
  • 3 eetlepels amandel boter (of andere noten en zaden boter zoals tahin)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C
  2. Meng de geweekte dadels (20 min weken is al genoeg), amandel boter (en een paar lepels van de dadels water) in een blender tot het een gladde massa is, niet te dun maar eerder zoals een zeer dikke smoothie.
  3. Voeg alle droge ingrediënten in een grote kom en meng het goed met de gemengde dadels en amandel boter mix. Alle droge ingrediënten moeten goed bedekt zijn.
  4. Spreid de muesli gelijkmatig uit over bak papier. Druk met een lepel of de vlakke hand alles goed plat. Maak je hand of lepel vochtig als het te plakkerig is.
  5. Bak de muesli voor ongeveer 30 minuten totdat ze goudbruin en wat harder zijn.
  6. Laat afkoelen en breek de muesli in brokken, zo groot of klein als jij wilt. Bewaar in een luchtdichte verpakking.

 

 

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Petronella
    november 9, 2015 at 8:46 pm

    Is gepofte quinoa iets anders dan gewoon quinoa? Koop je dat gepoft? Of pof je dat zelf? Ik ken het eerlijk gezegd niet.

    • Reply
      Bianca
      november 9, 2015 at 9:32 pm

      Je kunt het inderdaad zelf poffen of gewoon gepoft kopen. Het is zeker anders dan gewone quinoa, super licht en erg lekker bij zoete recepten of over een ontbijtje heen als topping 🙂

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Simple Thai Pumpkin Soup
    Makkelijke Thaise Pompoensoep

    Zoals ik je enkele weken heb beloofd, toen ik terugkwam van mijn reis naar Thailand, zal ik meer kokos(melk) gebruiken...

    Sluiten