Geroosterde spruitjes zoete aardappelsalade met knapperige amandelen en granaatappels

Blijkbaar kan ik geen genoeg krijgen van spruitjes, want hoewel ze net uit het seizoen zijn eet ik ze nog gewoon uit de vriezer. Vandaag deel ik het recept voor deze geroosterde spruitjes zoete aardappelsalade met knapperige amandelen en granaatappels met je die je snel kunt maken, vooral als je de groenten vooraf al hebt geroosterd.

Spruitjes zijn misschien niet de meest geliefde groente, maar als je weet hoe je ze moet bereiden en als je een lekkere dressing maakt dan zijn spruitjes een traktatie! Ik roosterde de spruitjes voor een knapperige textuur en een geweldige smaak. Deze groene salade met geweekte amandelen is zo onwijs gezond en zo heerlijk!

Spruitjes zijn een hartige groente, dus om dat te balanceren voegde ik wat sappige granaatappels en zoete aardappelen toe.

Green Salad with Roasted vegetables and Soaked AlmondsGeweekte amandelen?

Geweekte amandelen? Waarom niet geroosterd? Geactiveerde of geweekte amandelen zijn niet alleen veel lekkerder, maar het weken zorgt er ook voor dat de vertering van voeding beter zal gaan. De buitenkant van een amandel bevat een bepaalde enzymremmer die bij het weken wordt vrijgegeven. Het weken in water gedurende de nacht activeert de amandelen, waardoor ze beter verteerbaar worden en je makkelijker alle gezondheidsvoordelen uit de amandelen kunt opnemen.

De knapperige amandelen, de zoetheid van de granaatappels, zoete aardappel met de pittige dressing en de verse bladgroenten maakt alles een geweldige combinatie. Ik eet het gewoon uit de kom als lunch, maar het is ook een heerlijk bijgerecht.

Ok, laten we in deze heerlijke groene salade met geroosterde groenten en geweekte amandelen duiken! Vergeet niet om je salade met mij te delen op sociale media met #thegreencreator

Green Salad with Roasted vegetables and Soaked Almonds

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Roasted Brussels sprouts sweet potato salad with crunchy almonds and pomegranates

Geroosterde spruitjes zoete aardappelsalade met knapperige amandelen en granaatappels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 2 als een maaltijd of 4 als een bijgerecht 1x
  • Category: bijgerecht, salade, voorgerecht, lunch, diner, avondmaal
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, plantaardig, zuivelvrij, glutenvrij

Description

Een plantaardige salade met krokante geweekte amandelen, verse granaatappels, zoete aardappel en een pittige dressing met verse bladgroenten maakt deze salade overheerlijk!


Ingredients

Scale
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, snijd ze in kleine stukjes
  • 400 gram spruitjes
  • twee handen vol gemengde grof gehakte rucola en platte peterselie of koriander
  • handvol hele amandelen (een nachtje geweekt in water en afgespoeld en uitgelekt)
  • een granaatappel
  • VOOR DE DRESSING
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 23 eetlepels rauwe appelazijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • optioneel: 1 eetlepel sap van vers geperste sinaasappelsap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Keltisch zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Snijd de spruitjes in vier stukken. Hak de zoete aardappelen in kleine blokjes en voeg ze bij de spruitjes op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en meng goed (voeg een eetlepel olijfolie toe als je wilt). Rooster de groenten in de oven gedurende ongeveer 30 minuten, roer alles halverwege even om. Spoel de amandelen af die een nacht hebben geweekt en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de granaatappel en haal alle pitjes eruit. Was de bladgroente.
  2. Voor de dressing meng je alle ingrediënten in een kleine kom en meng je alles goed.
  3. Wanneer de groenten klaar zijn haal je ze uit de oven. Op een schaaltje serveer je eerst de rucola en peterselie. Dit bedek je vervolgens met de geroosterde groenten en de dressing. Strooi de amandelen en granaatappels erover en geniet!

Notes

Als je bevroren spruitjes gebruikt zou ik ze even een paar minuten koken voordat ze de oven ingaan.

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.