Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch

Geroosterde Broccoli met citroen en knoflook

Ga naar recept
Roasted Broccoli with Lemon and Garlic

Ben jij ook zo een fan van bijgerechten? Ik geloof dat bijgerechten perfect zijn om een evenwichtige maaltijd op tafel te zetten met veel variatie (ook qua smaak), en dat ook nog eens gezond is. Een gezond dieet is namelijk een dieet met veel afwisseling, en bijgerechten zijn daar perfect voor. Er is toch niets mooier dan een tafel vol met verschillende soorten gerechten? Laat je niet afschrikken door het woord ”bijgerecht”, het is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Mijn gemarineerde courgette is een voorbeeld van hoe eenvoudig en lekker een bijgerecht kan zijn. En met kerst voor de deur, dacht ik dat een nog makkelijker bijgerecht wel welkom is. Dit recept met geroosterde broccoli, citroen en knoflook is heel makkelijk om te maken. Het zorgt ook nog voor een beetje kleur op tafel. Maar ja, alle geroosterde groenten is eigenlijk altijd heerlijk!

Roasted Broccoli with Lemon and Garlic ”Dus ik moet plakje citroen gaan eten?” Geen zorgen, als je ze heel dun snijdt dan kun je ze prima opeten. En ze zijn nog heerlijk ook! Vol van smaak, en uiteraard een heerlijke citroensmaak dat goed past bij de geroosterde broccoli. En ja, als alleen al de gedachte aan het eten van citroenen je gezicht doet wegtrekken, voel je dan vrij om de citroen plakjes lekker te laten staan. Maar je zult wel een geweldige smaak ervaring/combinatie missen……

Roasted Broccoli with Lemon and Garlic

Geroosterde Broccoli met citroen en knoflook
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een eenvoudig bijgerecht met geroosterde broccoli en knoflook gecombineerd met warme plakjes citroen.
Author:
Recipe type: bijgerecht, avondeten, dinner, groenten
Cuisine: vegan, plantaardig, gezond
Serves: 2-3 kleine porties
Ingredients
  • 1 middelgrote broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 (biologische) citroen, in dunne plakjes gesneden (het kan handig zijn om gebruik te maken van een mandoline voor het beste resultaat)
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Keltisch zeezout en peper naar smaak
  • optioneel: kruidnagels
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Zet nu alles op een bakplaat met bakpapier. Rooster voor 15-20 minuten, roer na 10 minuten. Als de broccoli zacht en goudbruin is zijn ze klaar.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Kerst Smoothie

Tijdens de feestdagen kan het best lastig zijn om alle suikerhoudende hapjes en drankjes te weerstaan. Gelukkig is het ontbijt...

Sluiten