Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Frambozen IJs (zonder ijsmachine of bananen)

Ga naar recept
Voor dit veganistisch frambozen ijs recept heb je geen ijsmachine of bananen nodig. Een blender en slechts 3 ingrediënten is alles wat je nodig hebt om deze heerlijke, koude, romige traktatie te maken.
Raspberry Ice Cream

Ik begrijp het wel, hoor. Voor veganisten is bananen ijs (ook wel ”nice cream” genoemd) de beste uitvinding ooit. Maar wat als je niet van bananen houdt, er (even) genoeg van hebt of gewoon (zoals ik) gek bent op frambozen? Ik ben dol op bananen en nice cream, maar als je toe bent aan een verandering dan is dit frambozen ijs recept iets voor jou.

Je hebt geen ijsmachine, geen bananen en geen moeilijk te volgen recept nodig. Het is net zo eenvoudig als een nice cream recept.

Ik heb eerder iets soortgelijks gemaakt in dit smoothie recept zonder bananen. Dit frambozen recept is echter ontstaan uit liefde voor frambozen, terwijl het smoothie recept tot stand kwam doordat ik echt op zoek was naar een alternatief voor bananen. Volg je me nog?

Hoewel ik gek ben op ijsjes heb ik nooit echt de moeite genomen om een ijsmachine te kopen. Ik denk dat het gewoon pure luiheid is (kopen, schoonmaken, de machine opbergen …). En waarom zou ik als ik een geweldige blender heb die het werk net zo goed doet? Het enige dat je hoeft te doen, is de ingrediënten blenden, invriezen, opnieuw blenden en (als je wilt) weer invriezen.

Voor dit recept gebruik ik kokosmelk of kokoswater. De kokosmelk versie maakt het ijs natuurlijk romiger, en de kokoswater versie maakt het meer een soort sorbet ijsje. Ik vind de kokoswater versie erg lekker en dat is wat ik in dit recept gebruik. En natuurlijk, als kokosmelk of kokoswater niet jouw ding is en je bent nog steeds goede vrienden met de oude banaan, dan kun je in plaats daarvan een banaan of twee toevoegen.

Als je wilt kun je nog wat zoete ingrediënt toevoegen, zoals Medjool dadels of dadel pasta, kokossuiker, xylitol of ahornsiroop. Ik ben zo enorm gek op frambozen dat ik het nauwelijks nog zoeter maak. Normaal voeg ik één theelepel xylitol of een dadel toe. Voel je echter vrij om meer toe te voegen als het ijs te bitter is naar je smaak. Ik voegde ook een paar muntblaadjes toe om de smaak in balans te brengen en het lekker fris te maken.

Ben jij ook zo dol op ijs? Laat het me weten in de reacties hieronder of op Instagram of Facebook.

Raspberry Ice Cream

Frambozen IJs
 
Voor dit veganistisch frambozen ijs recept heb je geen ijsmachine of bananen nodig. Een blender en slechts 3 ingrediënten is alles wat je nodig hebt om deze heerlijke, koude, romige traktatie te maken.
Author:
Recipe type: zoet, dessert, snack
Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij, veganistisch
Serves: 2-4
Ingredients
  • ongeveer 250 ml volle kokosmelk of kokoswater
  • zoete ingrediënten naar smaak zoals Medjool dadels
  • 4 kopjes (500 gram) frambozen (of meer)
  • optioneel: enkele muntblaadjes
  • Voor de garnering: frambozen en muntblaadjes
Instructions
  1. Blend de frambozen, muntblaadjes en zoete ingrediënten. Voeg een klein beetje kokosmelk of water toe als de blender het bevroren fruit niet aankan.
  2. Giet in een schaal en plaats in de vriezer voor een paar uurtjes.
  3. Eenmaal volledig bevroren, zet het voor ongeveer 20 minuten op de aanrecht. Blend dan met de kokosmelk of kokoswater tot je een gladde en romige massa hebt.
  4. Bevries enkele uren of langer (je kan het weken bewaren, of misschien zelfs langer ...) voor een stevigere textuur. De laatste stap is optioneel.
Notes
Je kunt meer of juist minder frambozen gebruiken. Met meer frambozen wordt het iets meer bitter en meer gedurfd. Minder frambozen maakt het zachter en zoeter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
How to grow your hair really fast
Hoe je je haar super snel laat groeien

Degenen die me kennen, weten dat ik bang ben voor de kapper. Ik ben veel te vaak verknipt en heb...

Sluiten