Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

“Ferrero Rocher” Zwarte Bonen Chocolade Truffels

“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles

Voordat je meer gaat lezen over dit geweldige recept, beloof me dat je me zult vertrouwen. Ja, de titel van dit recept is “Ferrero Rocher” zwarte bonen chocolade truffels, maar geloof me, het is buitengewoon heerlijk! Ferrero Rochers zijn een ware kerst traktatie, maar niet erg gezond, en ook niet erg plantaardig (vegan proof). Vandaag gaan we deze heerlijke Ferrero Rochers” maken die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook nog eens vegan. Laten we beginnen. Heerlijke (heb ik al gezegd dat ze heerlijk zijn?) “Ferrero Rocher” zwarte bonen chocolade truffels.

“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles

De bekende knapperige buitenkant en zachte binnenkant gedoopt in rauwe chocolade en hazelnoten. Oh, en natuurlijk met een hazelnoot in het midden. Beoordeel een boek niet naar zijn kaft is wat ze zeggen, toch? Deze kleine traktaties zijn een beetje misleidend, want ze zijn gemaakt van zwarte bonen. Nogmaals, het is heerlijk en ik beloof je dat je geen zwarte boon zult proeven.

Als jij dit recept gaat proberen, laat het me weten! Laat een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator te taggen op Instagram. Ik zie graag je creaties terug!

“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles “Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles

5.0 from 1 reviews
"Ferrero Rocher" Zwarte Bonen Chocolade Truffels
 
Prep time
Total time
 
Vegan "Ferrero Rocher"zwarte bonen chocolade truffels. De bekende knapperige buitenkant en zachte binnenkant gedoopt in rauwe chocolade en hazelnoten. Net als de echte Ferrero Rocher, maar dan met voedzamere ingrediënten.
Author:
Recipe type: zoet, snack, lekkers, dessert, kerstmis
Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij
Serves: 12 stuks
Ingredients
  • Chocolade Truffels:
  • ½ kopje Medjool dadels
  • ⅓ kopje geroosterde hazelnoten (zonder de buitenkant/velletje)
  • 2 ½ eetlepels rauwe cacao poeder
  • 2 kopjes zwarte bonen
  • 1 ½ eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepels ahornsiroop
  • Rauwe Chocolade:
  • ¼ kopje gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop of dunne dadel siroop
  • ¼ kopje rauwe cacao poeder
  • Decoratie
  • 12 hele geroosterde hazelnoten voor de vulling
  • ¼ kopje hazelnoten (in grove stukken gehakt)
Instructions
  1. Chocolade Truffels
  2. Plaats de dadels in een keukenmachine en mix tot je een gladde dadel pasta mengsel hebt. Plaats de dadels pasta in een kom.
  3. Plaats de geroosterde hazelnoten in de keukenmachine en mix tot ze zo glad als boter zijn.
  4. Als je zwarte bonen uit een glazen pot gebruikt, spoel ze dan af, lek ze uit en dep ze droog met een papieren doekje.
  5. Voeg alle ingrediënten, inclusief de dadels siroop/ ahornsiroop en zwarte bonen in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  6. Doe de chocolade truffel mengsel in de vriezer voor min of meer 1 uur om te laten harden.
  7. Rauwe Chocolade
  8. Combineer de kokosolie met de ahornsiroop.
  9. Voeg de rauwe cacao poeder toe en roer alles goed door totdat je chocolade mengsel mooi glad is. Zet opzij.
  10. De Truffels Maken
  11. Maak van ongeveer 1 eetlepel een bal en duw een geroosterde hazelnoot in het midden. Rol in een perfecte bal en dip dan in de rauwe chocolade.
  12. Rol de truffel vervolgens in de hazelnoot stukjes en vervolgens (als je dat lekker vindt) weer in de chocolade. Je kunt de buitenkant ook lekker knapperig houden.
  13. Herhaal dit voor de gehele chocolade truffel mengsel.
  14. Zet in de vriezer voor minstens 2 uur om uit te harden. Geniet!

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Sophie
    november 15, 2017 at 6:06 pm

    Vandaag deze truffels gemaakt, zooooo lekker!! Alleen geen dadelstroop gebruiken voor de rauwe chocolade , dat lukt niet 😉

    • Reply
      Bianca
      november 16, 2017 at 8:54 am

      Hi Sophie,
      Wat goed! Ja, het is echt heerlijk!
      Oh, bij mij wel. Ik denk dat het van het merk dadelstroop afhangt. Ik heb inderdaad soms een hele dikke stroop dus misschien dat het dan wat lastiger is inderdaad 🙂
      Liefs,
      Bianca

  • Reply
    Sophie
    november 16, 2017 at 1:25 pm

    Ze zijn mega geslaagd! Ik ga ze in de vriezer bewaren, dan haal ik er eentje uit als ik er zin heb😉
    Ja, bij mij lukte het beter met kokosbloesemsuiker 😊

    • Reply
      Bianca
      november 16, 2017 at 1:28 pm

      Wat fijn!! Ah goede tip van de vriezer!
      Oh ja kokosbloesemsuiker is ook heerlijk hierbij! Yum! 🙂
      Liefs,
      Bianca

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    ''Wonder Groene Sap'' met de Super Juicer + slowjuicer WINACTIE
    ”Wonder Groene Sap” met de SuperJuicer + slowjuicer WINACTIE

    Ik kreeg laatst de opmerking te horen, dat groene sappen dikmakend zijn en teveel suiker bevatten die ook nog eens...

    Sluiten