Your cart

Groene Recepten Lunch & Hoofdgerecht Soepen

Eenpansgerecht linzen en erwten soep

one pot protein peas soup

Al sinds ik me kan herinneren ben ik een enorme soep liefhebber. Voordat ik echter overstapte op een geheel plantaardig dieet (al heel wat jaartjes geleden) vond ik dat het maken van een goede soep te ingewikkeld was. Een goede soep was iets wat alleen mijn moeder echt lekker kon maken. Ook dacht ik altijd dat een lekker soepje vlees moest bevatten en dat het uren moet sudderen om een lekkere juiste smaak te ontwikkelen. Ik had het mis. Deze eenpansgerecht linzen en erwten soep laat je proeven waarom. Het is super eenvoudig te maken en snel ook! Ik maak dit in 10 minuten en vaak slechts één of twee grote porties. Maar als je alleen voor jezelf kookt en je wilt gewoon een grote kom soep dan is dit het recept voor jou.

Ik eet meerdere keren per week soep. Het is gezond, snel, vullend en er zijn geen regels. Combineer gewoon wat je in je keuken (koelkast) hebt liggen en laat je leiden door je trek. Voor je het weet heb je een (nieuw) soep recept bedacht.

Zoals ik al zei dacht ik altijd dat goede soep recepten vlees nodig hebben om het lekker te maken, om het van een goede portie eiwitten te voorzien of om het vullend te maken. Ik stel je even voor aan mijn goede vrienden: rode linzen. Ik beloof je, dit soepje is vullend! De eiwit vraag? Dat zit ook wel snor. Een andere reden waarom ik zo gek ben op rode linzen, is dat je ze niet hoeft te weken (spoel ze wel goed af onder stromend water voordat je ze gaat koken) en ze zijn ook nog eens klaar in minder dan 10 minuten koken. Ik kook ze echter vaak wat langer door om een dikkere soep te maken. Yum! Oh, en linzen zitten ook nog eens vol met vezels en daar kunnen we tegenwoordig allemaal wel meer van eten.

Ben jij ook zo gek op soep? Laat het me weten in de reacties hieronder of tag #thegreencreator op Instagram. Ik vind het altijd onwijs leuk om jullie recepten terug te zien!

one pot protein peas soup

Eenpansgerecht linzen en erwten soep
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze eenpansgerecht linzen en erwten soep is super snel en eenvoudig om te maken. Rode linzen zitten vol met eiwitten en vezels en zorgen voor een heerlijk vullende maaltijdsoep.
Author:
Recipe type: soep, gezond, vegan, veganistisch, snel, dinner, avondeten, lunch, maaltijdsoep
Cuisine: vegan, zuivelvrij, suikervrij, vegetarisch
Serves: 1-2
Ingredients
  • een fijngehakte ui
  • een theelepel kokosolie
  • 400-500 ml water
  • ¼ kop (ongeveer 40 gram) ongekookte rode linzen
  • 2 kleine wortels, in kleine stukjes gesneden
  • een flinke snuf gedroogde gember
  • een flinke snuf kerrie poeder (optioneel)
  • een flinke snuf gedroogde kurkuma
  • een flinke snuf gedroogde oregano
  • een flinke snuf gedroogde marjolein
  • peper en zout naar smaak
  • een snufje komijn
  • 100 gram diepvries doperwten (je mag meer of minder erwten gebruiken, net wat je lekker vindt)
  • 2 eetlepels (geroosterde) amandelschilfers (vaak rooster ik dit even in een pannetje met een teentje gehakte knoflook en Provençaalse kruiden)
Instructions
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en voeg de ui toe. Ondertussen spoel je de rode linzen onder stromend water af. Wanneer de uien goudbruin zijn voeg je het water en de rode linzen samen met de wortelen en kruiden toe. Op hoog vuur laat je dit sudderen tot de linzen beginnen te breken. Voeg vervolgens de bevroren erwten toe aan de soep. Ondertussen rooster je de geschaafde amandelen in een apart pannetje tot ze licht bruin en knapperig zijn. Wanneer ook de wortels zacht zijn, serveer je de soep met de amandelen en wat (gedroogde) kruiden. Als je haast hebt hoef je natuurlijk niet de amandelschilfers te roosteren, serveer je soep dan gewoon met de niet geroosterde amandelschilfers.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
FitBit Charge 2
Waarom ik zo gek ben op mijn Fitbit

Toen ik voor het eerst een Fitbit kocht had ik nooit kunnen denken dat ik deze armband dag en nacht...

Sluiten