Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Edamame Hummus

edamame hummus

Wat ik het leukste vind aan plantaardig eten is de enorme variaties aan bonen. Als kind verafschuwde ik bonen, maar tegenwoordig kan ik me niet voorstellen dat ik lekker, makkelijk en gezond kan koken zonder bonen. Er zijn zo veel variaties en zo veel verschillende texturen en smaken. Als je merkt dat je steeds dezelfde soort gebruikt, probeer dan te experimenteren. Ik had een periode dat ik gek was op alleen maar kikkererwten en linzen en maakte elke dag hummus of voegde aan vrijwel elke salade linzen toe. Tegenwoordig kan ik gelukkig ook genieten van andere soorten bonen. Op het moment zijn boter bonen en edamame bonen mijn favoriet. Afgelopen weekend heb ik deze geweldige edamame hummus gemaakt.

Dit is de perfecte snack, vol met eiwitten die iedere trek zullen beteugelen. Het is zo lekker en verzadigend.

edamame hummus

Deze edamame hummus is eenvoudig en snel te maken en kan ook worden gebruikt als een spread of dip. Ik vind het ook heerlijk om deze hummus aan een rauwe salade toe te voegen of om het samen met sobanoedels en in tamari geroosterde teentjes knoflook te mengen.

Dus als kikkererwten te zwaar op de maag liggen voor jou, maar je wilt niet de geweldige smaak van hummus missen dan is dit recept voor jou. Ik gebruik trouwens helemaal geen olijfolie in dit recept, dus wellicht is dat voor sommigen van jullie een reden om dit recept uit te proberen. Ik gebruikte alleen een klein beetje tamari, omdat dat veel beter samen gaat met de edamame bonen dan olijfolie
.

Als je van sushi (of nori) houdt moet je overigens deze snack proberen! Edamame hummus met stukjes nori. De perfecte snack!

Ben jij ook zo gek op dips?

edamame hummus

edamame hummus
 
Cook time
Total time
 
Deze olievrije edamame hummus is de perfecte snack, vol met eiwitten die iedere trek de kop in zal drukken. Het is heerlijk en lekker verzadigend.
Author:
Recipe type: glutenvrij, snacks, snack, vegan, plantaardig
Cuisine: vegan, plantaardig, paleo, vegetarisch, gezond, zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij, lowfat, laag vet
Serves: 1 kommetje
Ingredients
  • 1½ kopjes bevroren edamame, gepeld, ontdooid
  • 1½ eetlepels tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2-3 eetlepels water (meer als de hummus te dik is)
  • 1½ theelepels tamari
  • een paar snufjes gedroogde gember
  • optioneel:
  • ⅛ theelepel rode peper vlokken of cayennepeper
  • Als snack: nori bladen
Instructions
  1. Stoom of kook de bevroren edamame bonen gaar in ongeveer 8 minuten en laat afkoelen voor ongeveer 15 minuten.
  2. Combineer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en meng tot een gladde massa. Stop iedere minuut om de zijkanten te schrapen zodat alles goed kan mengen. Voeg meer water toe als de hummus te dik is.
  3. Nori snack:
  4. Scheur een norivel in stukjes en dip het in de edamame dip is smeer de dip tussen twee stukjes nori.
Notes
Als je deze hummus in de koelkast wilt bewaren voor de volgende dag, zal de kleur donkerder / grijzig zijn. Het is dus het beste om de hummus dezelfde dag te eten. Maar natuurlijk kun je ook gewoon de volgende de donkere buitenkant eraf schrapen.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Hoe kun je goedkoop gezond eten?

Gezond eten wordt vaak gezien als duur eten. Toch is het mogelijk om gezond en goedkoop te eten. Ik ben...

Sluiten