Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

DIY Donkere Amandel Vanille Chocolade Reep

Dark Almond Vanilla Chocolate Bar

Laatst had ik trek in een goede reep chocolade, maar helaas vond ik niets in mijn keuken kastjes … Waarom ben ik eigenlijk ooit gestopt met het maken van mijn eigen chocolade? Waarom vergeet ik toch altijd dat het zo makkelijk, leuk en lekker is om zelf chocolade te maken? Als je van donkere chocolade houdt zonder het gebruik van olie* of cacaoboter, dan is dit recept voor een donkere amandel vanille chocolade reep iets wat je wilt proberen.

Terwijl ik dit recept schrijf, realiseer ik me dat er inderdaad veel chocolade recepten op The Green Creator te vinden zijn, maar ik vergat helemaal dat een chocolade recept ooit één van de eerste recepten was hier. Je kunt het recept hier terug lezen (alleen in het Engels), met een geweldige foto van de chocolade blokjes in de koelkast (!). Ik hield er waarschijnlijk van om alles zo echt mogelijk te delen en er was toen nog blijkbaar niet zoiets als food photography goals.

Kokosboter?

Er was niet echt heel veel nieuws wat ik aan mijn vorige chocolade reep recepten kon toevoegen, behalve mijn laatste obsessie: kokosboter. Dus in plaats van het gebruik van alleen de olie van de kokosnoot gebruik je met kokosboter de hele kokosnoot dat gemengd is om een boter te krijgen (zoals bijvoorbeeld amandelboter). Dat is in mijn opinie meer een whole food dan alleen de olie van een kokosnoot. Ik gebruik het voor veel recepten, maar kan ik ook chocolade maken met kokosboter? Heb ik dan geen olie nodig? Nope. Het bleek net zo verrukkelijk te smaken als met kokosolie. Ik kan je vertellen, dit heeft mijn dag gemaakt.

De basis is super eenvoudig met slechts 3 ingrediënten:

Kokosboter
Rauwe cacao poeder
Zoet (ik vind dadels heerlijk)

Je hebt zelfs niet een chocolade vorm nodig voor dit recept. Gooi het mengsel gewoon op een stuk bakpapier of giet het in een ijsblokjes houder. Van daaruit is het helemaal aan jou. Ga je voor noten (voor de extra crunch), gedroogde vruchten, zaden, vanille, kaneel, zout (om de de zoetheid uit te laten komen) of gewoon pure chocolade?

Note to myself: Deze donkere amandel vanille chocolade reep recept is een knapperige ”smelt- in- je- mond-romige” chocolade reep dat ik vaker moet maken.

Als jij dit recept gaat maken, laat het me weten hoe het gaat! Laat een reactie achter hieronder of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator op Instagram te taggen. Ik zie graag je creaties terug!

Dark Almond Vanilla Chocolate Bar

Donkere Amandel Vanille Chocolade Reep
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Makkelijke, 5-ingrediënten donkere chocolade reep gemaakt met vanille en amandel schaafjes en gezoet met dadels. Veganistisch, glutenvrij en super lekker.
Author:
Recipe type: snack, zoet, zuivelvrij, vegan, dessert, toetje
Cuisine: vegan, zuivelvrij, plantaardig, glutenvrij
Serves: 1 reep
Ingredients
  • 2 eetlepels kokosboter
  • 2 dadels en 5 eetlepels water om de dadels te mengen (je kunt ook een andere zoetstof gebruiken die je lekker vindt)
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 1 theelepel vanille-extract of een theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel blanke amandel schaafjes
Instructions
  1. Op je fornuis smelt je de kokosboter in een kom over een klein pannetje met een beetje water. Je kunt ook een magnetron gebruiken om de kokosboter te laten smelten tot een vloeistof.
  2. Zodra het gesmolten is, verwijder je de kokosboter van de hitte en voeg de cacao poeder toe. Hoe meer cacao poeder je gebruikt, hoe bitterder de chocolade zal zijn. Meng alles goed.
  3. Ondertussen maak je de dadel stroop. Blend in een blender of met een staafmixer de twee dadels en water tot je een siroop hebt. Voeg dit toe aan je chocolade mix en roer alles door elkaar.
  4. Je kunt ook een andere zoetstof gebruiken, zoals kokossuiker of ahornsiroop of je kunt meer dadels gebruiken als je dat wilt.
  5. Wanneer het mengsel volledig gecombineerd is, voeg de vanille-extract en amandelen schaafjes toe. Roer om te combineren.
  6. Proef en pas de zoetheid aan als je wilt.
  7. Plaats op een schaaltje een stukje bakpapier en giet de chocolade daarop of giet het in een ijsblokjes houder (als je liever chocoladeblokjes hebt in plaats van een reep).
  8. Besprenkel de reep met meer amandel schaafjes.
  9. Plaats in de vriezer voor 30 minuten tot een uur.
  10. Eenmaal helemaal stevig, breek in stukken. Serveer op kamertemperatuur. Bewaar voor 2 tot 3 weken in de koelkast of voor 2 maanden in de vriezer.

*Ik zeg hiermee niet dat een olievrij dieet de weg is om in te slaan (ik gebruik persoonlijk olie zeer met mate). Ik eet ook geen vetvrij dieet. Mijn manier van koken, inclusief dit recept, kan een inspiratie zijn voor mensen die willen proberen om de hoeveelheid toegevoegde olie in hun dieet te verminderen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
DIY Dark Almond Vanilla Chocolate Bar
DIY Donkere Amandel Vanille Chocolade Reep

Vind het volledige recept in het Nederlands HIER

Sluiten