Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

De Beste Zwarte Bonen Brownies (olievrij, glutenvrij, veganistisch)

Ga naar recept
Deze brownies zijn heerlijk, kleverig en een lekkere plantaardige traktatie. Ze zijn olievrij, gezoet met dadels en kunnen ook glutenvrij worden gemaakt.
The Best Black Bean Brownies (oil-free, gluten-free, vegan)

Je kunt wel zeggen dat ik nogal wat brownies heb gegeten in mijn leven. Het opmerkelijke is dat ik me nog steeds de smaak van alle verschillende brownies die ik ooit heb gegeten kan herinneren. Ik herinner me zelfs nog de brownies die ik als kind heb gegeten (toen nog geen veganist). Nadat ik van nogal wat veganistische brownies heb mogen genieten wilde ik altijd eens brownies met zwarte bonen maken. Dit brownie recept is (verrassend genoeg) heerlijk!

Zwarte Bonen?

De eerste keer dat ik in een restaurant hoorde van een zoet recept met zwarte bonen, had ik waarschijnlijk dezelfde reactie als jij nu: Bah! Waarom? Maar wacht even … Ik moet je er nu toch wel even aan herinneren dat er veel veganistische recepten zijn die een typisch hartig ingrediënt vereisen om een heerlijke zoete traktatie te creëren. Chocolademousse met avocado, “Ferrero Rocher” chocolade truffels met zwarte bonen, brownies met zoete aardappelen en chocolade ijs met zoete aardappelen zijn slechts enkele voorbeelden.

De eerste keer dat ik deze zwarte bonen brownies maakte, waren ze allemaal binnen een dag op. En aangezien de tweede lading ook al snel verdwenen was, is het tijd om dit recept te delen.

Het mooie aan dit brownie recept is dat je niet zoveel ingrediënten nodig hebt. Ik heb thuis altijd wel een potje zelfgemaakte dadel pasta, maar je kunt dadel pasta/siroop ook gewoon in de winkel kopen. Dadelsiroop is altijd handig om in huis te hebben als je net als ik graag lekkere zoete whole food plant-based recepten wilt maken.  Ok, ok … soms is mijn keuken meer een vegan keuken dan een whole food plant-based keuken. Dat zijn de dagen dat we een veganistische pak kaas of een vegan chocolade reep gewoon niet kunnen weerstaan voor in het weekend. Het draait allemaal om balans.

Als jij deze zwarte bonen brownies gaat maken, laat het me dan weten in de reacties hieronder of tag me op Instagram #thegreencreator of op Facebook.

The Best Black Bean Brownies (oil-free, gluten-free, vegan)

The Best Black Bean Brownies (oil-free, gluten-free, vegan)

De Beste Zwarte Bonen Brownies
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze brownies zijn heerlijk, kleverig en een lekkere plantaardige traktatie. Ze zijn olievrij, gezoet met dadels en kunnen ook glutenvrij worden gemaakt.
Author:
Recipe type: zoet, lekkers, snack, dessert
Cuisine: vegan, plantaardig, olievrij, gluten-vrij, zuivelvrij, veganistisch
Serves: 6-8 afhankelijk van de grootte van elke brownie
Ingredients
  • 425 gram zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 1½ kopjes (ongeveer 490 gram) dadel siroop of ahornsiroop
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • ½ kopje (50 gram) rauwe cacao poeder
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel bakpoeder/zuiveringszout
  • ¾ kopje (95 gram) gerstemeel (of volkoren bloem) maar glutenvrije bloem werkt ook geweldig in dit recept!
  • 1 kop / 175 gram chocolade chips of gemalen donkere chocolade (minstens 75% cacao)
Instructions
  1. Blend de zwarte bonen en dadelstroop in een keukenmachine tot je een gladde massa hebt. Voeg de resterende ingrediënten toe en pulseer tot alles goed gemengd is. Plaats in een bakvorm met bakpapier. Bak op 175 °C gedurende 25-35 minuten tot een vork of tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de brownies volledig afkoelen en serveer.
Notes
Ik gebruikte kokosmeel als versiering, maar dat is totaal overbodig.

 

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Mariëlle
    mei 26, 2018 at 3:07 pm

    Mmm ik heb nu nét heel veel zin in brownie, ben benieuwd hoe dit smaakt!

    • Reply
      Bianca
      mei 28, 2018 at 9:44 pm

      Ik hoop dat het je deze bronwies ook zo lekker vindt als ik 🙂

  • Reply
    Amalia
    juni 11, 2018 at 8:58 am

    Ziet er echt lekker uit 🙂 Met welk glutenvrij meel heb je deze brownies al gemaakt?

    • Reply
      Bianca
      juni 21, 2018 at 11:24 am

      Hi Amalia!

      Dank je wel! Ik gebruik rijst- of haver meel. Of een mix.

      Groetjes,
      Bianca

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Lees vorig bericht:
    6 basis compositie tips voor food fotografie

    Als je me al wat langer volgt, weet je dat mijn weg in food fotografie vanaf het absolute nulpunt is begonnen....

    Sluiten