De Beste Zoete Aardappel Brownies

De meest unieke combinaties zijn er als het gaat om gezonde zoete recepten. We kennen de avocado ijsjes of brownies van donkere bonen zoals kidney bonen of zoete recepten met kikkererwten. Het klinkt echt vreemd, maar de smaak is heerlijk. Vaak spelen dadels de hoofdrol in dit soort recepten, simpelweg omdat dadels nu eenmaal echt geweldig zijn om gezondere zoete recepten te maken.

Een recept met zoete aardappelen en dadels vormen dan ook de beste combi ever.

Zoete aardappel brownies

Deze heerlijke zoete aardappel brownies met een subtiele vanille smaak zijn goddelijk!

Ik waarschuw je van te voren, dit is iets wat je niet graag zult willen delen, want dit zijn de lekkerste,  zoete smeuïgste, meest zachte, chocolade brownies die je ooit hebt geproefd! Delen is geen optie.

Kun je geloven dat deze brownies vrij zijn van geraffineerde bewerkte suikers, melk, boter, maar slechts natuurlijke ingrediënten bevat?

Met deze mix aan ingrediënten kun je overigens alle kanten op. Vandaag zijn het brownies, maar wat dacht je van muffins of pannenkoeken?

Waarom zijn zoete aardappelen zo fijn?

Zoete aardappelen bevatten vitaminen en mineralen, zoals:
• Vitamine A
• Vitamine C
• Vitamine K en B6
• Calcium
• Magnesium en kalium

Zoete aardappelen bevatten ook antioxidanten, ontstekingsremmende voedingsstoffen en bevatten vezels die onze spijsvertering helpt en de bloedsuiker in balans brengt. Ze zijn een goede maaltijd na het sporten aangezien zoete aardappelen een rijke bron van makkelijk verteerbare koolhydraten zijn.

Dan heb ik het nog niet eens over alle andere ingrediënten, zoals rauwe cacao dat vol zit met antioxidanten en magnesium (perfect als je veel sport, stress hebt of vaak last hebt van hoofdpijn).

De brownies blijven tot een week heerlijk! Maar dat zul je nooit weten, want deze brownies zijn zo weg…..Zo verslavend!

Laat je het me weten met #thegreencreator als je ze ook gaat maken?

sweet potato brownies ingredients

 

sweet potato brownies sweet potato brownies

 

 

 

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
sweet potato brownies

Zoete Aardappel Brownies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 14 brownies 1x
  • Category: snack, sweet, zoet,
  • Cuisine: vegan, plantbased, plantaardig, glutenvrij

Description

Deze zoete aardappel brownies zijn gemaakt met voedende ingrediënten. Ze zijn perfect vochtig en zoet, en makkelijk te maken.


Ingredients

Scale
  • 2 à 3 middelgrote tot grote zoete aardappelen (ongeveer 550 g)
  • 1 kop gemalen amandelen (iets minder dan 100g amandelen die ik vervolgens zelf heb gemalen)
  • 1 kop boekweitmeel (ongeveer 100 g)
  • 15 medjool dadels (z0nder pit)
  • ruim 4 eetlepels rauwe cacao
  • 4 eetlepels pure ahornsiroop (vloeibare honing mag ook)
  • een snufje Keltisch zeezout, kaneel en nootmuskaat. Voorzichtig met de nootmuskaat!
  • 1 theelepeltje vanille poeder (siroop mag ook)

Instructions

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden, schil ondertussen de zoete aardappelen. Snijd ze in grove stukken en leg ze in een stomer/stoompan voor ongeveer twintig minuten, totdat ze echt goed zacht zijn.
  2. Zodra ze zijn perfect zacht zijn en bijna uit elkaar vallen, blend je de zoete aardappelen samen met de dadels in de keukenmachine. Dit zorgt voor een heerlijke smeuïge dikke mix. Probeer daar maar eens vanaf te blijven!
  3. Doe de overige ingrediënten in een aparte kom, en voeg daarbij de dadels en zoete aardappel mix aan toe. Meng en roer alles goed door met een grote lepel.
  4. Schenk het mengsel in een ovenschaal (met bakpapier).
  5. Bak dit ongeveer veertig minuten op 150 graden. De brownies zijn klaar als je je vork in de brownie kan steken en deze er droog uitkomt.
  6. Haal de brownies uit de oven en laat ze tenminste 15 minuten afkoelen. Als je dit niet doet zullen ze niet mooi smeuïg van binnen zijn en ook zullen ze niet mooi stevig zijn. Snij in stukjes en serveer!

photos by the green creator (c) (copyright)

18 gedachten over “De Beste Zoete Aardappel Brownies”

  1. Mag ik je even bedanken voor dit recept.
    Echt top. Wij zijn hier heel blij mee. Verrassende substantie, best stevig. Heerlijke smaak.
    Past helemaal in mijn manier van eten. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.