Your cart

Groene Recepten Smoothies, Juices & Drinks

De Alkalische Sap

Als je vandaag alleen maar één sapje zou kunnen maken, dan is dit het. Het is goedkoop, eenvoudig, lekker en super gezond. Super alkalisch zelfs . Als er iets waar ik van hou en wat ik altijd in mijn keuken heb dan zijn het wel citroenen. Zoals ik al zei in één van mijn eerste artikelen, citroen water is één van de gezondste en meest eenvoudige ‘juice’ die je kunt maken zonder een sapcentrifuge. Het maakt eenvoudig water alkalisch. Een alkalisch lichaam is een gezond lichaam en bovendien een ziektevrij lichaam. Met pH-waarden kun je eigenlijk het lichaam/gezondheid een cijfer geven (van 0 tot 14) en de perfecte waarde is een pH-waarde van 7.365.

Alkalisch? Zuur?
Ja, je bent waarschijnlijk een beetje aan de zure kant. Of misschien zelfs veel te zuur als je geen aandacht besteedt aan wat je eet, drinkt of denkt. De meesten van ons eten veel te veel zuur producerende voedsel, zoals geraffineerde suikers, vlees, zuivel en tarwe producten. Al deze producten veroorzaken veel zuur in het lichaam. Echter, als je meer verse groenten (alkalisch) voedsel eet dan zou je wellicht zelfs een alkalisch lichaam kunnen hebben. Wellicht. Want als je erg veel stress ervaart, je medicijnen dient te slikken of als je kunstmatige zoetstoffen consumeert dan ben je alsnog enorme hoeveelheden zuur in je lichaam aan het creëren. Natuurlijk moeten we ook denken aan alle toegevoegde chemische ingrediënten die er tegenwoordig in ons eten zit. Het beste wat we voor ons lichaam kunnen doen, is onze eet- en drink gewoonten veranderen. Door simpelweg lauw warm water met een uitgeperste citroen te drinken, creeër je bijvoorbeeld al een geweldige manier om gezond van start te gaan.

Dus wat is er mis met een verzuurd lichaam? Een verzuurd lichaam is gekoppeld aan veel chronische ziekten zoals kanker, diabetes, maar ook obesitas. De symptomen beginnen meestal beginnen klein en onschuldig. Dus zelfs een loopneus, huiduitslag, brandend maagzuur, ontstekingen, een slechte bloedcirculatie, vermoeidheid en een prikkelbare darm syndroom zijn al symptomen van een verzuurd lichaam. Dit wijst op een verzwakt immuunsysteem dat meer ernstige ziekten kan veroorzaken. Het is eigenlijk een heel slecht idee om de pH-waarde van je lichaam onder de 7.0 te laten dalen. En helaas, een stuk vlees kan niet gecompenseerd worden met slechts één alkalisch stuk fruit . Het vergt veel meer alkalische ingrediënten om ook maar één punt van de zuurtegraad te corrigeren . Een gezonde pH waarde zou de nieuwe gezonde ‘skinny’ moeten zijn! Het maakt niet uit hoe je eruit ziet (hoe slank je bent ), focus je op je pH waarde. Dit beschermten voorspelt veel als het gaat om je gezondheid gaat. En citroenen zijn één van de beste alkalische vruchten. Hoewel zuur, eenmaal in het lichaam zijn ze super alkalisch. Voeg het overal aan toe!
Bleekselderij is natuurlijk een super anti-oxidant en een super ontstekingsremmende groene bladgroente. Het beschermt tegen ontstekingen van het spijsverteringskanaal zelf , beschermt bloedvaten en de lever en het beschermt ook tegen kanker. Meer over bleekselderij hier.

Drie ingrediënten, duizenden gezondheidsvoordelen. Laten we beginnen!

De Alkalische Sap
Write a review
Print
Ingredients
 1. Bleekselderij (hoe meer hoe beter)
 2. Twee appels (juice de hele appel)
 3. Drie citroenen
Instructions
 1. Juice, juice Green Creators!
The Green Creator http://thegreencreator.nl/

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Journey Pfifferling
  september 17, 2013 at 10:14 am

  Also add a little Baking soda for fizz and even greater alkalinity

 • Reply
  Noraly
  oktober 20, 2013 at 4:09 pm

  Pers je de citroenen uit of haal je ze ook door de juicer? (:

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  The miracles of turmeric
  Zoete kurkuma smoothie

  Als je bekend bent met mijn recepten dan heb je vast gemerkt dat ik gek ben op kurkuma. Ik haat...

  Sluiten