Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Gastrecept: Julie’s Lifestyle | Cookie dough ice cream sandwiches

Cookie dough ice cream sandwiches

Cookie dough ice cream sandwiches oftewel vers bananenijs met krokante nootjes tussen twee zachte koekjes…  Klinkt dat niet als een heerlijk nieuw gastrecept? Als het gaat om vegan (rauwe) recepten dan weet Julie Van den Kerchove van Julie’s Lifestyle wel haar weg te vinden in de keuken. Lees je mee?

Hoe ben je ”raw food chef Julie” geworden?

Als studente Journalistiek werd ik geplaagd door chronische klierkoorts (veroorzaakt door het Epstein-Barr virus). De enige manier waarop ik mijn immuunsysteem en energieniveau kon herstellen, was door stress te vermijden (niet eenvoudig als je voortdurend tegen een deadline werkt) en door mijn voeding & levensstijl volledig om te gooien.

Ik besloot om alle geraffineerde suikers, gluten en melkproducten uit mijn dagelijkse voeding te schrappen, en om meer te experimenteren met groenten en fruit. Het was tijdens die zoektocht naar de oorzaak van mijn lage energieniveau dat ik raw food ontdekte. Mede dankzij een gezonde levensstijl rijk aan verse groenten en fruit blijft het virus onder controle en heb ik eindelijk weer voldoende energie om te sporten en van mijn leven te genieten.

Heb je een boeken tip voor de lezers?

Een boek waar ik op dit moment steeds weer op terugval is ”Zero Limits” van Joe Vitale. Dit boek heeft mijn ogen enorm geopend over hoe groot de impact is van ons denken. Iedereen weet wel dat positief denken heel belangrijk is, maar het is vaak niet evident om dit ook in het echte leven toe te passen als er zoveel op je afkomt. De auteur geeft je een heel eenvoudige manier om negatieve gedachten en twijfels los te laten, en om te leren omgaan met eender welk probleem dat op je pad komt. Echt een aanrader!

Een ander boek waar ik regelmatig in blader is ”De Smaakbijbel” van Niki Segnit. Heel handig om verrassende smakencombinaties te proberen als ik nieuwe recepten creëer.

Wat is je levensmotto of meest pakkende gezegde waar je bij leeft?

Mijn levensmotto is een van de wijze lessen die ik 6 jaar geleden meekreeg van een van onze culinary teachers tijdens onze raw food chef training aan het Living Light Culinary Institute in Californië: “Show up. Pay attention. Stay open to the outcome but not attached.”

Wil je meer over Julie te weten komen, heb je interesse in Julie’s boek ”Easy Vegan met Julie” of gewoon trek in meer lekkere recepten dan kun je hier Julie’s website vinden.
Cookie dough ice cream sandwiches
 
Vers bananenijs met krokante nootjes tussen twee zachte koekjes… oftewel ice cream sandwiches. Wie zou vermoeden dat je met bevroren bananen zo’n romig ijs kunt maken, en nog wel zonder ijsmachine?
Author:
Recipe type: snack, zoet, dessert
Cuisine: plantaardig, vegan, rauw
Serves: 5 sandwiches (10 kleine koekjes)
Ingredients
  • Koekjes
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • 1 kop cashews (120 g)
  • 1 kop havervlokken (100 g)
  • ½ kop dadels, ontpit en grof gehakt (75 g)
  • ½ koffielepel zeezout
  • 2 grote mespunten vanillepoeder (of zaadjes van de vanilleboon, vanille-extract)
  • 1 scheutje water (voor de binding)
  • Amandel-bananenijs
  • 4 grote rijpe bevroren bananen
  • 3 à 4 eetlepels amandelmelk
  • ½ à 1 eetlepel amandelpasta
  • 2 grote mespunten vanillepoeder (optioneel)
  • 1 eetlepel amandelen, grof gehakt (voor de afwerking – optioneel)
Instructions
  1. Koekjes
  2. Verwarm de kokosolie op een laag vuurtje tot ze vloeibaar wordt.
  3. Doe de cashews en de havervlokken in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix ze tot een fijn meel.
  4. Voeg de ontpitte dadels toe. Mix ze fijn.
  5. Voeg de gesmolten kokosolie, het zout, het vanillepoeder en wat water toe. Meng tot een dik deeg. Hoe droger de dadels, hoe meer water je nodig zult hebben. Het deeg is klaar als het zich tot een bol vormt in de keukenmachine.
  6. Leg het deeg op een vel bakpapier. Bedek met een tweede vel bakpapier en gebruik een deegrol om het deeg uit te rollen tot het een kleine centimeter dik is.
  7. Verwijder het bovenste vel bakpapier en gebruik een rond uitsteekvormpje om de koekjes te vormen. Van de randen die over zijn kun je opnieuw een bol maken, die uitrollen en er koekjes uit steken.
  8. Leg de koekjes op een bord bedekt met bakpapier en plaats ze een kwartiertje in de diepvries zodat ze wat harder worden.
  9. Amandel-bananenijs
  10. Hak de bevroren bananen in kleinere stukken met een stevig mes.
  11. Doe de bevroren banaan met de amandelmelk, de amandelpasta en het vanillepoeder in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot een smeuïg bananenijs. Stop tussendoor eens om met een rubberen spatel langs de zijkant van de keukenmachine te gaan.
  12. Voeg tot slot de amandelen toe en gebruik de pulse-knop van de keukenmachine om de noten lichtjes fijn te malen en te verdelen over het ijs. Door deze knop te gebruiken, blijven de nootjes lekker krokant.
  13. Heb je het ijs iets te lang laten draaien? Plaats het dan een kwartiertje of langer in de diepvries tot je er balletjes van kunt maken.
  14. Haal de koekjes uit de diepvries. Neem een koekje, leg er een flinke lepel bananenijs op, leg er nog een koekje op en druk zachtjes aan. Rol de ice cream sandwiches eventueel nog eens in wat grof gehakte amandelen.
  15. Serveer ze meteen of plaats ze 10 minuten in de diepvries om goed hard te worden.
Notes
Voor dit recept heb je een keukenmachine, rubberen spatel, bakpapier, deegrol en een rond uitsteekvormpje nodig.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    sophie
    november 4, 2017 at 4:44 pm

    super lekker!!!!!!

  • Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Crunchy Quinoa Smoothie Bowl
    Knapperige Quinoa Smoothie Kom

    Voor het geval je het ontgaan is, het afgelopen jaar had ik nogal trek in havermout. Bijna elke dag genoot...

    Sluiten