Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Chocolade Pudding Truffels Met 3 Ingrediënten

Ga naar recept

Veganistische chocolade pudding truffels zonder gluten, noten, zaden of olie en met slechts 3 ingrediënten! Romig, lekker plakkerig, zoet en super makkelijk om te maken.

3-Ingredient Chocolate Pudding Truffles

Deze chocolade pudding truffels met 3 ingrediënten zijn zo veelzijdig dat ik het gewoon lastig vond om een titel voor dit recept te bedenken. Je kunt deze chocolade pudding truffels eten als een snel ontbijtje, een snack of als dessert. Ze zijn zacht als een pudding, maar smaken een beetje zoals een truffel. Begrijp je mijn verwarring? Ik bedoel, hoe kan een truffel een pudding zijn? Of een pudding een truffel? Het schijnt toch mogelijk te zijn met dit recept voor (mag ik een tromgeroffel voor de naam?)…. chocolade pudding truffels.

3-Ingredient Chocolate Pudding Truffles

Veel veganistische truffels worden gemaakt met noten, zaden en/of kokosmelk of kokosolie. Er is niets mis met deze ingrediënten, maar deze chocolade pudding truffels bevatten niets van dat. Dit geeft mij de toestemming (niet dat ik die nodig heb) om een flink aantal van deze chocolade truffels te eten.

Chocolade Pudding Truffles

Deze chocolade pudding truffels kun je makkelijk vooraf maken zodat je lekker op elk moment van de dag (of week) heerlijk kunt snoepen van deze truffels. Ik bewaar ze ongeveer 3-4 dagen in de koelkast, maar ik heb ze nog niet geprobeerd in te vriezen. Ik denk zelf dat als je gekookte boekweit kunt invriezen je ook deze chocolade pudding truffels zou kunnen invriezen.

Deze chocolade pudding truffels zijn super eenvoudig om te maken, vereisen slechts een paar stappen, 3 ingrediënten en geen ingewikkeld keukenapparatuur.

De stappen zijn eenvoudig:

  • kook de boekweit
  • verwijder de pit uit de Medjool dadels
  • plaats de boekweit en dadels in een blender of keukenmachine
  • voeg cacaopoeder toe
  • rol in grote hapjes/balletjes
  • rol de pudding truffles in cacaopoeder

Zo simpel is het. Je zou (optioneel) ook nog vanille-extract kunnen toevoegen. Het geeft het meer een truffel-achtige smaak. Wat betreft het cacao laagje. Je zou deze chocolade pudding truffels kleverig kunnen eten, maar om de truffels makkelijker te serveren raad ik aan om de truffels in cacaopoeder te rollen. Deze chocolade pudding truffels zijn namelijk plakkerig! Maar dat maakt ze ook zo heerlijk! Even in cacaopoeder rollen is een geweldige en lekkere manier om deze truffels minder plakkerig te maken. Je kunt deze chocolade truffels ook in gemalen noten zoals pistachenoten rollen.

Deze chocolade pudding truffels zijn

✓ kleverig zacht
✓ super eenvoudig om te maken
✓ perfect zoet
✓ chocolade-achtig

Het enige met deze truffels is dat je ze echt in de koelkast (of vriezer) moet bewaren. Als ik deze pudding truffels op kamertemperatuur serveer of bewaar, verliezen ze hun stevigheid en worden ze weer plakkerig.

Als je dit recept gaat proberen, laat het me dan weten! Laat een reactie achter of beoordeel het recept. En vergeet niet om een foto te maken en #thegreencreator op Instagram te taggen! Ik vind het geweldig om je creatie te zien! Fijn weekend!

3-Ingredient Chocolate Pudding Truffles

Chocolade Pudding Truffels Met 3 Ingrediënten
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Veganistische chocolade pudding truffels zonder gluten, noten, zaden of olie en met slechts 3 ingrediënten! Romig, lekker plakkerig, zoet en super makkelijk om te maken.
Author:
Recipe type: dessert, zoet, snack
Cuisine: glutenvrij, veganistisch
Serves: truffles, afhankelijk van de grootte
Ingredients
  • 1 kop / 160 gr boekweitgrutten
  • 1,5 kopjes / 350 ml water
  • 190 gr / ongeveer 10 Medjool dadels
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • extra cacaopoeder voor het rollen (optioneel)
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
Instructions
  1. Spoel de boekweit af onder stromend water en kook tot het zacht is. Ik kook de boekweit meestal net iets langer dan normaal zodat het makkelijker is om de boekweit met de dadels te blenden.
  2. Ondertussen haal je de pit uit de dadels en plaats deze in een keukenmachine of een hogesnelheids blender met een stamper zoals een Vitamix.
  3. Als de boekweit klaar is, giet het af en voeg de boekweit toe aan de blender/keukenmachine met de dadels.
  4. Blend tot je een gladde substantie hebt. Voeg de cacaopoeder toe en blend nogmaals. Als je wilt, kun je nu ook de vanille-extract toevoegen.
  5. Eenmaal geblend is het het beste om de mengsel minstens 20 minuten in de koelkast te bewaren zodat het wat steviger kan worden.
  6. Rol daarna balletjes of hapjes in de grootte die je wilt.
  7. Bewaar in de koelkast om de pudding truffels stevig te houden. Het is het beste om deze truffels niet op kamertemperatuur te houden, omdat ze dan te zacht en plakkerig worden.
  8. Bewaar de truffels dus in de koelkast.

3-Ingredient Chocolate Pudding Truffles

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
The Easiest DIY Food Photography Backdrop
Hoe maak je zelf een goede backdrop voor voedsel fotografie

Dit artikel is gesponsord door Farrow & Ball. Omdat ik best wel kieskeurig ben heb ik nogal wat moeite gehad...

Sluiten