Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Chocolade Bananenbrood met Makkelijke Frambozen Jam (gluten- en olievrij)

Ga naar recept
Chocolate Banana Bread with Quick Raspberry Jam (GF and oil free)

Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd veel meer aan het experimenteren ben met bak recepten. Jullie waren gek op dit ”1-Kom Banaan Appeltaart ” recept: een bananenbrood omgetoverd tot een appeltaart. Een bananenbrood is inmiddels echt zo’n klassiek recept dat altijd een goed idee is. Ik vind het onwijs leuk om te zien dat iedereen dit recept een beetje een eigen draai geeft. Vandaag deel ik het recept met je voor mijn chocolade bananenbrood met mijn eigen twist. Heerlijk, makkelijk en het is toevalligerwijs ook nog eens gluten- en olievrij.


Chocolate Banana Bread with Quick Raspberry Jam (GF and oil free)

Ik combineerde deze chocolade bananenbrood met een super makkelijke DIY frambozenjam. Want tja….. chocolade en frambozen zijn een match made in heaven.

Deze chocolade bananenbrood is rijk en heerlijk. Je merkt helemaal niet dat het vegan en glutenvrij is. Het smaakt zoals een lichte chocoladetaart, dus ik denk dat deze chocolade bananenbrood ook geweldig is in combinatie met ijs, vind je ook niet?

Als jij dit recept gaat proberen, laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je eigen creatie te taggen #thegreencreator op Instagram. Ik vind het altijd leuk om jullie foto’s terug te vinden!

Chocolate Banana Bread with Quick Raspberry Jam (GF and oil free) Chocolate Banana Bread with Quick Raspberry Jam (GF and oil free)

Chocolade Bananenbrood met Makkelijke Frambozen Jam (gluten- en olievrij)
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze chocolade bananenbrood is rijk en heerlijk. Je merkt helemaal niet dat het vegan en glutenvrij is. Het smaakt zoals een lichte chocoladetaart en is heerlijk in combinatie met de frambozen jam.
Author:
Recipe type: dessert, zoet, snack
Cuisine: vegan, vegetarisch, glutebvrij, zuivelvrij, plantaardig
Serves: 1 cake / bananenbrood
Ingredients
  • CHOCOLADE BANANENBROOD:
  • 1 eetlepel lijnzaadmeel (gemalen lijnzaad)
  • 3 eetlepels water
  • 1 kop/ 90 gram (glutenvrije) meel zoals havermeel (geblende havermout)
  • ⅓ kop / 40 gram kokosmeel
  • ½ kop / 115 gram cacao poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zeezout
  • 3 grote rijpe bananen
  • ½ kop / 65 gram kokos suiker
  • ½ kopje / 125 gram appelpuree
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ kopje / 30 gram cacao nibs
  • FRAMBOZEN JAM:
  • 1 eetlepel lijnzaadmeel (gemalen lijnzaad)
  • 3 eetlepels water
  • (bevroren) frambozen (naar smaak; ik gebruikte 230 gram)
  • optioneel: zoetstof
Instructions
  1. CHOCOLADE BANANENBROOD:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Plaats bakpapier in een broodvorm en zet opzij.
  3. Meng in een klein kommetje lijnzaadmeel en water. Zet apart voor 10 minuten.
  4. Meng in een middelgrote kom de havermeel, cacao poeder, kokosmeel, bakpoeder en zeezout door elkaar. Opzij zetten.
  5. Schil de rijpe bananen en snijd in kleine stukjes. Doe dit in een (andere) kom en stamp het tot een puree met een vork. Voeg dan de kokossuiker, het lijnzaadmengsel, de appelpuree en vanille-extract toe. Roer tot een gladde massa.
  6. Voeg dan de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe en combineer alles voorzichtig. Roer nu ook de cacao nibs erdoor heen.
  7. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Strooi een halve eetlepel cacao nibs en een halve eetlepel kokossuiker over het brood (optioneel).
  8. Bak gedurende 30 minuten, of totdat een tandenstoker uit het midden van de brood er weer schoon en droog uitkomt (zonder kleverige beslag op de tandenstoker).
  9. Haal het brood uit de oven en zet het op een rooster om af te laten koelen. Met een mes snijd je rond de randen van het brood en haal je dan voorzichtig de brood uit de bakvorm. Laat het brood afkoelen op het afkoelrooster/rekje. Snijd in plakjes en serveer.
  10. FRAMBOZENJAM:
  11. Meng de gemalen lijnzaad met water en zet gedurende 10 minuten opzij. Voeg (bevroren) frambozen toe en mix tot je een dikke consistentie hebt zoals puree/jam.
Notes
The bread will keep on the counter, wrapped for up to 4 days. This bread also freezes well. To freeze, cool the bread completely. Freeze for up to 1 month. Defrost before slicing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Dr. Greger's Savory Spice Blend
Dr. Greger’s Hartige Kruidenmix

Vandaag komt dr. Greger's (eerste) kookboek uit, maar ik geloof dat het al een tijdje een bestseller is ..... Het...

Sluiten