Your cart

Blog Groene Recepten Inspiratie & Geluk Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Inspiratie: Pick up Limes | Chocolade Bananenbrood uit een Kom

Yay, een nieuwe inspiratie post! Vandaag is het een lekker recept. Ik ben van plan om meer inspiratie recepten/artikelen met je te delen van mijn favoriete vegan bloggers/deskundigen/instagrammers en foodies. Dus onder het gedeelte ”inspiratie” tref je nu ook recepten aan van de foodies die ik graag volg en die me inspireren. Sadia Badiei deelt vandaag met ons dit geweldige ”one-bowl” recept voor deze heerlijke chocolade bananen brood van haar blog Pick Up Limes.

Via YouTube maakte ik voor het eerst ”kennis” met Sadia Badiei en was direct onder de indruk van de inhoud die ze plaatst (ze deelt veel gezonde vegan tips) en haar rustgevende stem. De recepten op haar website zijn allemaal super lekker, plantaardig en verantwoord.

Wie is Sadia?

Sadia Badiei is de dame achter ”Pick up Limes” en een liefhebber van plantaardige voeding en eenvoudige dingen. Haar Engels is perfect, maar het lijkt erop dat Sadia in Nederland woont (ik spotte namelijk een potje pindakaas van de Albert Heijn op haar tafel …. Ik weet het, ik ben een heel nieuwsgierig persoon). Dus ik vroeg wat haar naar Nederland bracht.

”Ik kom uit Vancouver, Canada en ik verhuisde naar Nederland omdat ik een geweldige jongen ontmoette terwijl ik door Zuidoost-Azië aan het reizen was. We reisden steeds heen en weer om elkaar te zien en uiteindelijk besloot ik dat het toch het beste was als we gewoon op dezelfde plek zouden wonen. Ik was al van plan om mijn werk als diëtiste te verlaten in het ziekenhuis om fulltime te beginnen met mijn blog ”Pick Up Limes” en het verhuizen naar een ander land gaf me de vrijheid om al mijn aandacht te richten op dit nieuwe project. Ik ben ook gewoon gek op Nederland, dus het is een win-win situatie!”

Wat is je levensmotto?

”Ik geloof in het omarmen van het onvolmaakte. We leven in een maatschappij die te veel druk legt op dingen die precies op een bepaalde manier moeten, of juist op een andere manier. Ik werd voorheen best wel angstig en vond het overweldigd om met al deze verwachtingen om te gaan. Als het gaat om onze levensstijlkeuzes of onze keuzemogelijkheden als het om voeding gaat, dan vind ik het belangrijk om je best te doen, maar ook om te respecteren waar we op dit moment staan. Train jezelf om barmhartig voor jezelf te zijn en geniet van de reis. Langzaam en gestaag. Dat is mijn motto.”

Laten we snel in dit prachtige recept duiken, het is een ”one-bowl” recept en ik ben er gek op! Maar ja, ik ben ook gek op alles waar maar chocolade in verwerkt is… En bananenbrood? Ja, graag!

”Een tip is om enkele plakjes (als je wat overhebt..) in wat plastic te wikkelen en per stuk in de vriezer te bewaren. Wanneer je zoete trek hebt of je hebt onverwacht bezoek, verwarm je de plakjes 5 minuten in de oven en je hebt (weer) een heerlijke snack/dessert.”

Vergeet niet om Pick Up Limes op social media te volgen. Je kunt Sadia vinden op Instagram en YouTube, waar ze een soort van YouTube-celeb is met meer dan 220.000 abonnees! Ik hoop dat je van deze eerste inspiratie recept hebt genoten 🙂


Chocolade Bananenbrood uit een Kom
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Als je op zoek bent naar een makkelijke bananenbrood recept dan is deze chocolade bananenbrood uit een kom heerlijk!
Author:
Recipe type: snack, ontbijt,vegan
Cuisine: vegan, plantaardig, gezond,
Serves: 10 servings
Ingredients
  • 2 eetlepels (14g) gemalen lijnzaad
  • 6 eetlepels (90 ml) water
  • 3 medium rijpe bananen
  • ¼ kopje (60 ml) plantaardige olie (niet olijfolie)
  • ¼ kopje (60g) appelmoes
  • ½ kop (100g) suiker
  • 1 theelepel (5g) zuiveringszout (baking soda)
  • ½ theelepel (2,5 g) bakpoeder
  • ½ theelepel (2,5 g) zout
  • 1 theelepel (5 ml) pure vanille extract
  • 1 theelepel (5g) gemalen kaneel
  • 1¾ kopje (280 g) witte tarwemeel
  • ½ kop (90g) zuivelvrije donkere chocolade, grof gehakt
Instructions
  1. In een grote kom meng je de lijnzaad en water samen. Laat het 5 minuten rusten tot het een gel vormt, meng tussendoor even een keertje alles goed.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet lichtjes een kleine broodvorm in (23 x 13 cm of 30 x 13 cm).
  3. Zodra de lijnzaadjes een gel hebben gevormd met het water, voeg je de bananen toe aan de kom en stamp dit goed samen. Voeg vervolgens de olie, appelmoes en suiker toe en meng tot alles goed gecombineerd is.
  4. Eén voor één, voeg je nu de zuiveringszout, bakpoeder en zout toe, roer na elke toevoeging. Voeg vervolgens ook de vanille en kaneel toe en roer tot het goed gecombineerd is.
  5. Voeg de bloem toe (1/3 deel per keer), combineer zachtjes tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de chocolade toe en meng alles voorzichtig (niet te veel). Bewaar wat chocolade indien je dit als garnering wilt gebruiken.
  6. Giet het mengsel nu in de gesmeerde vorm/bakvorm en garneer met wat extra kaneel en chocolade stukjes als je dat lekker vindt. Bak de bananenbrood tot de top mooi goud bruin is. Als het brood begint weg te trekken aan de zijkanten, en een tandenstoker komt er schoon uit is het klaar. Dit duurt ongeveer 40-50 minuten (afhankelijk van de bakvorm die je gebruikt).
  7. Laat de bananenbrood afkoelen. Snijd in plakjes, serveer en geniet!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Creamy Orange Millet
Hoe belangrijk is het ontbijt?

We hebben het allemaal weleens gehoord of gelezen: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijtje...

Sluiten