Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Chocoholic Mousse

Chocoholic Mousse

Hou je van chocola? Donkere chocolade? Rauwe chocolade? Gezonde chocolade? Als dat zo is, dan zul je van dit recept smullen. De perfecte smaak, de perfecte structuur. Niemand zal deze chocolademousse kunnen weerstaan .
Hoewel je zou denken dat dit een dessert is, wordt het vaak gegeten als ontbijt en alle chocoholics zullen zich de gehele dag verzadigd voelen en geen behoefte hebben om later op de dag te snacken. Dus als je meer van een mousse houdt dan van mijn rauwe chocolade dadel blokken, lees dan vooral verder.

Is cacao gezond?

  • Rauwe cacao is een zeer rijke bron van anti-oxidanten en flavonoïden die de cardiovasculaire gezondheid bevorderen;
  • Cacao beschermt tegen giftige stoffen;
  • Cacao verwijdt de bloedvaten en vermindert de bloedstolling;
  • Helpt om te herstellen en te beschermen tegen milieu- en metabole / vrije – radicalen en gifstoffen;
  • Cacao is een anti – depressivum en balanceert de stemming;
  • Goed voor sterke botten;
  • Helpt bij het verminderen PMS -klachten;
  • Verhoogt de focus en alertheid;
  • Ontgift de lever;
  • De antioxidanten in rauwe cacao kunnen helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, zorgen voor een regelmatige hartslag en goede bloeddruk;
  • Cocao is een rijke bron van mangaan;
  • Cacao voorziet het bloed van zuurstof;
  • Rijke bron van magnesium, wat helpt bij het balanceren van de chemie in de hersenen;
  • Cacao zorgt ook voor sterke nagels en haren en bevordert een mooie huid (anti – aging ).

Voor dit recept dien je het volgende te blenden

  • twee bananen;
  • één avocado;
  • twee grote lepels cacao of carob als je niet graag een stimulerende middel gebruikt;
  • als je wilt: een lepel zoetstof zoals Stevia, lucuma of (voor niet-veganisten) rauwe honing;
  • klein beetje (kokos) water als je liever een wat minder dikke mousse wilt.

Na het blenden dien je de mousse ten minste een uur in de koelkast te bewaren voordat je kunt gaan genieten. Voor de foto heb ik nog wat stukjes rauwe donkere chocolade gebrukt als versiering. Je kunt meer toevoegen als topping of blend wat stukjes mee in de mousse.

photos by the green creator (c) (copyright)

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    chocolate gift box
    augustus 27, 2014 at 12:24 am

    Wow, that’s what I was searching for, what a stuff!
    existing here at this blog, thanks admin of this site.

  • Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Apple Pudding
    Appel pudding

    Als je denkt aan zelf een appeltaart bakken, dan komen er helaas toch behoorlijk wat ongezonde ingrediënten bij kijken zoals...

    Sluiten