Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Boekweit Risotto

Buckwheat Risotto

Wij noemen het in Nederland boekweit, in Polen wordt het kasha genoemd en in Japan kun je boekweit vinden onder de naam soba. Het is duidelijk dat veel culturen deze geweldige zaad kennen. Ja, het lijkt op een graan en wordt gebruikt als een graan, maar in feite is boekweit een zaad van een vrucht dat nauw verwant is aan rabarber. En… het is glutenvrij. ik heb deze heerlijke boekweit risotto nu al enkele weken gemaakt en ik moet het recept echt met je delen. Het is namelijk een zeer makkelijke en snelle manier om boekweit te bereiden.

De ”truc” is om de boekweit te koken in (bij voorkeur veganistisch, biologisch en zoutloos) bouillon in plaats van water. Dit geeft het meer een risotto smaak. Heerlijk!

Er zijn eindeloze variaties op dit gerecht. Je kunt bijvoorbeeld ook paddenstoelen toevoegen.
In dit recept is het echter belangrijk om bouillon water te gebruiken in plaats van gewoon water want dat geeft net wat extra smaak.

Buckwheat Risotto

Boekweit Risotto
 
Author:
Recipe type: lunch, supper, dinner
Cuisine: vegan, glutenfree, healthy
Serves: 2
Ingredients
  • Een kopje boekweit
  • Drie kopjes water
  • Groente bouillon blokjes (liever biologisch en zoutloos)
  • Een ui
  • Een eetlepel tahin
  • Een theelepel kokosolie
  • Optioneel: citroensap en/of kruiden, zoals peterselie
Instructions
  1. Spoel de boekweit af met water en kook het zachtjes in drie kopjes bouillon water. Al het water zal geabsorbeerd zijn na ongeveer 15-20 minuten (roer het tussendoor een paar keer om).
  2. Wanneer de boekweit bijna klaar is, snij de uien in kleine stukjes. Roerbak ze in een theelepel kokosolie tot de uien zacht en goudbruin zijn.
  3. Voeg wat kruiden en uiteindelijk de gekookte boekweit toe (niet afspoelen).
  4. De boekweit is overigens klaar als al het water geabsorbeerd is. Roer alle ingrediënten kort in de pan. En dat is het!
  5. Plaats het op een mooie schaal en maak het af met wat kruiden en tahin (of citroensap).

 

 

 

 

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Pancake Perfection : The Green Creator
    september 24, 2013 at 9:53 am

    […] (you can prepare them the night before). You can read all the health benefits of buckwheat in this post. A tip my mom once gave to me when making thin crepes is to turn the crêpe the moment the color of […]

  • Reply
    Pascalle
    februari 25, 2014 at 6:18 pm

    Ik heb dit recept net gemaakt: Wauw!
    Zo makkelijk en zo lekker! Heb er shii-takes en oesterzwammen aan toegevoegd.
    Dit recept is voor mij een nieuwe favoriet. Thanks Bianca!

  • Reply
    Raw Buckwheat Porridge - The Green Creator : The Green Creator
    mei 12, 2015 at 8:55 pm

    […] savory or sweet, buckwheat is always a good idea. I can run out a lot of things, but never out of […]

  • Reply
    Lentil bowl with grilled onions and paprika - The Green Creator : The Green Creator
    juli 28, 2015 at 10:12 pm

    […] meal, this bowl with lentils and grilled onions and red paprika is for you. If you have some cooked buckwheat in the fridge, which is really worth having, then this bowl is ready in just minutes. I always cook […]

  • Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Juicing vs. Blending

    This smoothie is a perfect example that green smoothies are not only healthy, but also tasty. All you need is...

    Sluiten