Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Bloemkool Pastinaak Puree met Geroosterde Knoflook

Cauliflower Parsnip Mash with Roasted Garlic

Een tijdje geleden plaatste ik deze eenvoudige bloemkool puree dat nog steeds een vrij populair recept is. Aangezien de feestdagen voor de deur staan dacht ik dat het leuk zou zijn om wat meer te experimenteren met een bloemkool puree recept. Ik maakte deze heerlijke bloemkool pastinaak puree met geroosterde knoflook. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze heerlijke puree en je kunt je blender het zware werk laten doen.

Cauliflower Parsnip Mash with Roasted Garlic

Ik gebruik pastinaak meestal in recepten waarbij ik groenten rooster of ik voeg het toe aan een soep, maar pastinaak in een puree is werkelijk ook heerlijk! Het geeft een heerlijke, bijna noot-achtige smaak aan deze puree. Natuurlijk is de geroosterde knoflook ook echt een game changer als het gaat om het brengen van smaak in een recept.

Als je gek bent op aardappelpuree, zul je deze puree zeker ook heerlijk vinden. Terwijl mijn eerdere bloemkool puree aan de lichte kant was als het om de smaak gaat in vergelijking tot echte aardappelpuree, is dit recept veel rijker qua smaak. Je kunt natuurlijk ook gewoon echte aardappelpuree maken als dat de smaak is die je lekker vindt, maar ik ben dol op bloemkool en wilde een bloemkool puree maken dat rijker is qua smaak en textuur.

Hoewel dit een puree is heb je je pureestamper niet nodig in dit recept. Ik heb alles gewoon in een krachtige blender gepureerd.

Dit recept is een geweldig bijgerecht voor de feestdagen, maar ik weet zeker dat ik het veel vaker zal maken!

Als je deze puree gaat maken, dan vind ik het altijd leuk als je me dit laat weten. Laat hieronder een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je recept te taggen op Instagram met #thegreencreator.

Cauliflower Parsnip Mash with Roasted Garlic

Bloemkool Pastinaak Puree met Geroosterde Knoflook
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze bloemkool puree is heerlijk en rijk van smaak door de pastinaak en geroosterde knoflook en je kunt je blender al het werk laten doen.
Author:
Recipe type: bijgerecht, mash, puree, starter, hoofdgerecht
Cuisine: vegan, glutenvrij, zuivelvrij, feestdagen,
Serves: 4 tot 6 als een bijgerecht
Ingredients
  • BLOEMKOOL PASTINAAK PUREE:
  • 5 middelgrote pastinaken (~450 gr) geschild en in stukjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 middelgrote bloemkool (~ 900 gram), in stukken gehakt
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • ½ eetlepel vers citroensap
  • ½ theelepel zeezout (optioneel) Ik heb in plaats daarvan uienpoeder gebruikt ...
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 5 macadamia noten, geroosterd en geplet; voor de garnering
  • een lente-ui; voor de garnering
  • GEROOSTERDE KNOFLOOK (gebruik 4 vers geroosterde teentjes in de puree):
  • 1 bolletje knoflook
Instructions
  1. Snijd de macadamia noten met een mes in stukjes of plaats in een droge theedoek en verpletter de noten met de platte kant van een mes om brokjes te creëren.
  2. Rooster de knoflook: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ongeveer 1 cm van de bovenkant van de knoflook om de teentjes bloot te leggen en leg de knoflook dan met de opengesneden kant naar boven op de bakpapier.
  3. Rooster 20 tot 30 minuten of tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg in de laatste 5-7 minuten de macadamia noten stukjes toe.
  4. Breng een pan water aan de kook. Kook de pastinaken en bloemkool gedurende 10 tot 15 minuten of tot ze gaar zijn. Plaats in een blender.
  5. Voeg 4 tot 5 geroosterde teentjes knoflook in de blender, samen met de edelgistvlokken, citroensap, zout en een snufje peper. Meng tot een zachte consistentie.
  6. Proef en voeg desgewenst extra zout, uienpoeder of edelgistvlokken toe
  7. Serveer in een kommetje en roer de rozemarijn erdoor heen. Voeg indien gewenst meer peper toe en garneer met geroosterde macadamia noten stukjes en lente-ui.
Notes
This recipe reheats perfectly - the flavors become more integrated and delicious the next day. Store for up to 3 days in the fridge. Reheat in the oven or microwave and stir before transferring to a serving dish.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Chocolate Banana Bread with Easy Raspberry Jam Video
Chocolade Bananenbrood met Makkelijke Frambozen Jam Video

♥ Klik HIER voor het recept.

Sluiten