Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Smoothies, Juices & Drinks

Bikini Body Sap

Als tiener had ik een periode waarbij ik precies hetzelfde at. Ik at niet minder en ook beoefende ik geen sport, sterker nog ik zat meestal achter mijn computer. Toch viel ik enkele kilo’s af. Hoe kan dat? Wat zou kunnen hebben bijgedragen aan mijn gewichtsverlies was het feit dat ik dagelijks ananas at.

  2

Ananas is de perfecte fruit als je net begint met smoothie’s en juices. Het is een geweldig zoete fruitsoort dat iedere juice of smoothie in een soda achtige smaak kan omtoveren. Maar er is meer dan dat. De gezondheidsvoordelen maken het zeker de moeite waard om je door de scherpe buitenkant van de ananas te werken.

Naast het feit dat ananas waardevolle voedingsstoffen bevat, is ananas een goede fruit om aan je dieet toe te veogen als je gewicht probeert te verliezen. Daarnaast dien je natuurlijk gezond te eten, niet te veel te eten en aan enige vorm van lichaamsbeweging te doen. Ook is het niet de bedoeling dat de ananas je primaire voedingsbron wordt. Variatie is ook nu belangrijk.

Op weg naar je ultieme bikini lichaam, probeer je dag te starten met deze Bikini Body Juice.

Enkele gezondheidsvoordelen

Ananas(sap) is zeer rijk aan vitamine C, foliumzuur, calcium en een aantal B-vitaminen.

Anderzijds is ananas ook rijk aan antioxidanten, zoals mangaan, thiamine en koper. Deze mineralen helpen in de strijd tegen vrije radicalen. Mangaan is een mineraal dat de botten versterkt.

De voordelen van ananas voor gewichtsverlies

 • Ananas(sap) zal je zoete trek stillen, terwijl je ook een gezonde portie fruit binnenkrijgt. Door je zoete trek te stillen, voel je je verzadigd en is het makkelijker om op de calorieën te letten. Ananas zal in ieder geval zeker de maag vullen doordat het vol zit met gezonde vezels. Dit houdt je maag wel even bezig.
 • Ananas bevat weinig vet, terwijl het de eetlust onder controle houdt.
 • Ananas heeft een hoog watergehalte. Voedingsmiddelen met een hoog watergehalte geven je een vol gevoel en zijn ook essentieel voor je lichaam bij gewichtsverlies.
 • De vrucht bevat een enzym genaamd bromelaïne die de spijsvertering helpt en ook helpt om ontstekingen en zwellingen te voorkomen. Het geheim van het natuurlijk verliezen van gewicht is dat de spijsvertering wordt gereinigd, je spijsvertering zal tevens worden verbeterd en de trek naar ongezond voedsel verdwijnt. Er wordt gezegd dat sommige fabrikanten bromelaïne in hun afslanken pillen gebruiken . Zij beweren dat het kan helpen om lichaamsvet af te breken en dat maakt het afvallen op die manier gemakkelijker. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om deze bewering te staven en er wordt gezegd dat bromelaïne, net als elk ander eiwit in de darm, zou worden verteerd zonder gevolgen voor het lichaamsgewicht. (bron)
 • Ananas is een interne ‘reiniger’ indien je dit eet op een lege maag (zonder andere voeding) of als sap in de ochtend.
 • Ananas bevat vitamine B1 (thiamine), dat helpt bij het metaboliseren van koolhydraten. Vitamine B en gewichtsverlies gaan hand in hand, maar alleen als je alle vormen van vitamine B binnenkrijgt.
 • Ananas bevat vitamine C, dit helpt het lichaam bij het metaboliseren van vetten en produceren van neurotransmitters.

Bevordert een betere stofwisseling en betere spijsvertering
Kan ananas echt gewichtsverlies bevorderen? Ananas bevordert in zekere mate een betere stofwisseling en een betere spijsvertering. Met een betere stofwisseling en een betere spijsvertering, kan deze vrucht zeker bijdragen aan gewichtsverlies.

Bikini Body Juice

Drink deze sap in de ochtend op een lege maag of na een glas (citroen) water.

Het is ook goed om deze sap een uur voor het sporten te drinken. Het geeft veel energie voor de ochtend. De smaak zal je overigens ook helpen om wakker te worden.  

Wat heb je nodig?

 • 1/3 of 1/2 in stukjes gesneden ananas
 • 1/2 komkommer
 • Spinazie (een grote handvol)
 • 2 appels of één grote appel
 • Sap van twee citroenen of limoenen
 • IJsblokjes (als je van een lekker koel drankje houdt)

bowl of spinach bikini body juice

Snij alle ingrediënten zodat ze klein genoeg zijn om door de juicer te kunnen. Juice alle ingrediënten, roer en drink het zo snel mogelijk op. Als je wilt dat je sap absoluut vrij van vezels is, kun je het sap na het juicen door een zeef halen.  Als ik tijd heb, filter ik mijn sapjes altijd. Geen vezels betekent namelijk een betere en snellere opname door het lichaam, terwijl het je spijsvertering rust geeft voor zaken zoals zichzelf helen en afvallen.

strain juice

​Je zult ongeveer een halve liter sap overhouden.

Wees erg voorzichtig met een onrijpe ananas. Drugs.com geeft aan dat een onrijpe ananas kan leiden tot misselijkheid en diarree.

bikini juice

bikini body juice vogue shirt

Enjoy!!

green_kiss

 photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Bloem
  juni 2, 2014 at 6:53 pm

  Mooi en duidelijk omschreven recept, heel fijn! Ik gebruik mijn Magic Bullet hier voor, helaas geen juicer.

 • Reply
  w.
  juni 6, 2015 at 11:28 am

  Misschien een rare vraag maar hoe bewaar je de overige ananas? De laatste keer had ik hem helemaal door mijn juices gedaan en zo een aantal dagen genoten van het sap. Maar lees vaak dat dat bewaren niet goed is. Heb jij nog een tip?

 • Reply
  Why wheatgrass is so amazing - The Green Creator : The Green Creator
  augustus 13, 2015 at 3:38 pm

  […] If the pure juice on an empty stomach in the morning is too much for you, then it’s an idea to mix it with fresh orange juice or mix a shot in my Bikini Body Juice! […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Coconut Butter Cookies
  Kokos Boter Koekjes

  Ik vind dat alle koekjes (ja, ook de gezonde) met mate moeten worden gegeten, maar met deze super makkelijke kokos...

  Sluiten