Your cart

+Recepten Juices Ontbijt & Brunch Smoothies, Juices & Drinks

Bieten Kracht Sap

Eén van de redenen waarom ik zo gek ben op rode bieten, is het feit dat ze het hele jaar door beschikbaar zijn. Bieten hebben wel een officiële seizoen dat loopt van juni tot oktober, dan zijn de jongste bieten beschikbaar. Ik hou van bieten in de zomer als koude soep of als verfrissend koud sapje met appels, maar wanneer het buiten kouder wordt ben ik gek op bieten om mijn lichaam te ondersteunen bij het afweren van virussen. Omdat ik vaak op pad ben, ondersteunt deze Bieten Kracht Sap me om zo gezond en energiek mogelijk te blijven.

Deze power sap met rode bieten, komkommer en gember is geweldig.

Het is vrij makkelijk om dit toe te voegen aan je (ochtend) routine! Het kost je echt maar vijf minuten om te maken en de ingrediënten zijn ook gemakkelijk te vinden. Elk slokje is zo heerlijk rustgevend en revitaliserend! Ik voel dat mijn lichaam gewoon geniet van alle voedingsstoffen.Het maken van sap is de beste manier om je cellen te voeden, want als je sap maakt worden de vezels uit de groenten en fruit gehaald (de pulp/vezels blijft over) en dat betekent dat alle vitaminen, mineralen en enzymen direct worden opgenomen in je bloedbaan. Dus veel sneller dan bijvoorbeeld een smoothie en ook nog veel meer geconcentreerd dan wanneer je dezelfde hoeveelheid aan groenten en fruit zou eten. Daarnaast geeft een sap ook je spijsvertering even rust, dit is erg goed als je bijvoorbeeld gestrest of ziek bent. Dus een sap is echt een perfecte opkikker als je je moe voelt.

Maak je geen zorgen over de smaak, ondanks het feit dat dit sapje vrij hoog in groenten is, zorgen de appel en de wortelen ervoor dat het toch zoet is. De gember geeft het een lekkere kick. Overigens, is de kleur echt erg ”Instagramwaardig” 😉 Prachtig!

Rode biet

Rode bieten zijn een goedkope superfood en (indien rauw gegeten) hoog in koolhydraten, die je direct energie geven. Ook bevatten bieten veel antioxidanten, magnesium, ijzer, fosfor, natrium en calcium. Ze bevatten ook vitamine A, C, niacine (een B vitamine) en foliumzuur (goed voor je bloedcellen). Bieten zijn een goede manier om het lichaam te ontgiften. De betacyanin in bieten helpt om je lever te ontgiften en wanneer je lever ok is, is je lichaam ok en zal het zich gaan ontgiften. De betaïne in bieten zal je humeur verbeteren. Geweldige gezondheidsvoordelen, toch? De ijzer in de rode biet is vooral goed voor extra energie en goed tegen vermoeidheid, omdat het ervoor zorgt dat je lichaam meer zuurstof naar alle cellen kan transporteren, waardoor ze efficiënter kunnen functioneren.

Chlorofyl

De chlorofyl in de komkommer en selderij, werken geweldig om je lichaam te neutraliseren, voorziet je bloed van zuurstof, voert afvalstoffen af, boost je immuunsysteem en vermindert ontstekingen.

De wortelen bevatten een goede hoeveelheden van het immuunsysteem stimulerende vitamine A en de gember kalmeert het spijsverteringsstelsel. De appel zal je lichaam voorzien van meer antioxidanten en ontstekingsremmende voordelen.
 
Niet slecht voor een glaasje sap, toch?
 

Bieten Kracht Sap
 
Een frisse, zoete en energiek bietensap.
Author:
Recipe type: juice, sap
Cuisine: plantaardig, vegan, gezond, rauw, raw, juice, sap
Ingredients
  • 1 verse rauwe rode biet
  • 1 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 wortelen
  • 1 rode appel
  • een klein stukje gember
Instructions
  1. De enige voorbereiding die je hoeft te doen is het wassen en snijden van de groenten en fruit. Verwijder de bladen van de rode biet en schil de buitenste laag eraf. Zodra dit is gebeurd kun je alles door de sapcentrifuge of slowjuicer halen en genieten maar!
  2. Het sap van pure rode bieten is zeer krachtig. Zo krachtig dat het je dronken kan maken. Meng dus altijd je rode bietensap met wat appels of wortelen.
Nutrition Information
Serving size: 1

 

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sonja
    februari 7, 2017 at 10:03 am

    Als je voor minder koolhydraten gaat, kun je dan de biet koken, of werkt het zo niet? Gaan de voedingsstoffen dan verloren, misschien roosteren in de oven, doe ik ook wel eens. En dan verstappen?

    • Reply
      Bianca
      februari 7, 2017 at 10:35 am

      Hi Sonja,

      Zodra je de biet gaat verwarmen (boven de 40 graden ongeveer) gaan de enzymen verloren dus dat is zeker iets waar je rekening mee moet houden.

      Groetjes,
      Bianca

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    8 Gezonde dingen die ik in Thailand leerde (plus VIDEO)

    Als je me op social media volgt dan weet je dat ik de afgelopen tijd in Thailand heb doorgebracht. Ik...

    Sluiten