Bananenbrood Melk

Een snelle en makkelijke manier om in 5 minuten bananenbrood melk te maken! Van nature zuivelvrij, romig, zoet en perfect voor smoothies, granola, ontbijt, als tussendoortje en meer.

this recipe is also available in English:

English

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Almond Cow en bevat gelieerde links

Als je de Almond Cow wilt uitproberen, gebruik dan mijn code voor een leuke korting: BIANCA

 

Ok, de introductie kan al enkele vragen oproepen.Want wat is een Almond Cow en wat is bananenbrood melk?

Een bananenbrood melk is gemaakt met een paar ingrediënten en zorgt voor dat gezellige bananenbrood gevoel. Deze melk is gemaakt met de Almond Cow en bevat typische bananenbrood ingrediënten zoals pecannoten, cashewnoten, kaneel, nootmuskaat en vanille.

Bananenbrood Melk

Stel je de romige zoetheid van bananenbrood voor, maar dan koud of warm en geserveerd in een glas. Trouwens dit is DE BESTE olievrije veganistische bananenbrood en het combineert geweldig met dit bananenbrood melk recept.

Je kunt zelf bepalen hoe zoet dit drankje is. Pas gewoon de hoeveelheid ahornsiroop en Medjool dadels in dit recept aan om het zo zoet te krijgen als je zelf lekker vindt. Als je overigens een zeer rijpe banaan gebruikt dan vind je dit drankje misschien ook wat zoeter dan wanneer je een niet zo rijpe banaan gebruikt.

Dit romige melk recept kan zowel warm als koud geserveerd worden en met de noten en kruiden is het een perfect drankje voor de herfst-en winterdagen.

De beste manier om dit drankje te omschrijven is een vleugje bananenbrood met de schuimige consistentie van een notenmelk.

ingredients for the banana bread milk on a white backdrop

De Almond Cow

Dit bananenbrood melk is gemaakt met een Almond Cow. Een wat? Ik zal het je laten zien! Een Almond Cow is een blender/koffiemolen en filter in één. Het is speciaal ontworpen voor amandelen en andere harde noten. Het is gemaakt met duurzame roestvrijstalen messen. Maar het is niet zomaar een (koffie) blender! De Almond Cow wordt ook geleverd met een filter. Dus tijdens het blenden van de noten, zoals amandelen, circuleert het ook snel water door het filtermandje.

the almond cow open to show the inside of the almond cow with the filter basket, blades and lidthe stainless steel almond cow on a white backdrop from the top side

Kan ik ook een blender gebruiken?

Ik vergelijk het een beetje met een Instant Pot versus het fornuis. Je kunt dit recept maken met een blender en een notenmelk/kaasdoek zoals in dit recept. Het is gewoon een andere methode als je een Almond Cow gebruikt. Anders, maar het resultaat kan hetzelfde zijn.

Het verschil is dat de Almond Cow in de machine de pulp van de melk scheidt. De Almond Cow is ook krachtig, dus je kunt ook noten gebruiken die niet geweekt zijn.

In een blender kun je in principe ook ongeweekte noten gebruiken, maar je moet er dan wel voor zorgen dat je een krachtige blender gebruikt om hetzelfde schuimige resultaat te krijgen.

two tall glasses with banana bread milk on a white backdrop with a white napkin and a small light blue plate with a few slices of banana and nuts in the background

Als jij ook dit bananenbrood melk maakt en besluit om het te delen op Facebook of Instagram, vergeet dan niet om me @TheGreenCreator te taggen met #thegreencreator! Ik vind het geweldig om je creatie te zien van dit bananenbrood melk. En vergeet mijn Almond Cow kortingscode niet. De code is: BIANCA

two tall glasses with banana bread milk on a white backdrop with a white napkin and a small light blue plate with a few slices of banana

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
two tall glasses with banana bread milk on a white backdrop with a white napkin and a small light blue plate with a few slices of banana

Bananenbrood Melk

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 1
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: drankje
  • Method: almond cow of blender
  • Cuisine: veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij
  • Diet: Vegan

Description

Een snelle en makkelijke manier om in 5 minuten bananenbrood melk te maken! Van nature zuivelvrij, romig, zoet en perfect voor smoothies, granola, ontbijt, als tussendoortje en meer.


Ingredients

Scale
  • 60 gr / ½ kopje pecannoten (niet geweekt)
  • 50 gr / ⅓ kopje cashewnoten (niet geweekt)
  • 2 ontpitte Medjool dadels
  • 1 kleine banaan of ½ grote banaan, in plakjes gesneden
  • 5 kopjes ongezoete sojamelk
  • 12 el ahornsiroop, afhankelijk van de voorkeur van de zoetheid
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zeezout
  • ½ tl kaneel
  • 1/8 theelepel nootmuskaat

Instructions

Plaats alle ingrediënten in het filtermandje. Zorg ervoor dat de Medjool dadels ontpit zijn.

Bevestig het filtermandje aan de top van de Almond Cow en draai het in de richting van de pijl om het vast te zetten. De pijl gaf aan hoe de mand geopend en gesloten kan worden.

Vul de Almond Cow tot aan de MIN-lijn (5 kopjes) met sojamelk en bevestig de bovenkant. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken, maar dan krijg je een lichte variant.

Sluit de Almond Cow en druk op de startknop (knopje met de koe erop).

Een groen lichtje begint te knipperen en het doorloopt automatisch 3 fasen.

Als het groene lampje stopt met knipperen, is de bananenbrood melk klaar.

Open de Almond Cow en ontgrendel de filtermand.

Giet over naar een afgesloten pot en zet in de koelkast of verwarm op het fornuis en geniet warm van je drankje.

Deze bananenbrood melk is 4-5 dagen houdbaar in de koelkast. Geniet van koud (en goed schudden) voor de beste smaak.


Notes

Kan ik het bewaren? Ja, 4-5 dagen in de koelkast en 1 maand in de vriezer.

Bewaar de pulp om zoete koekjes te maken. Leg de pulp op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het tot stevig of krokant.

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.