Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Appel pudding

Ga naar recept
Apple Pudding

Als je denkt aan zelf een appeltaart bakken, dan komen er helaas toch behoorlijk wat ongezonde ingrediënten bij kijken zoals flinke hoeveelheden boter en suiker. En de gezonde ingrediënten die er wel in zitten worden behoorlijk verhit waardoor dit onder andere een verlies aan enzymen betekent. Maar met dit appel pudding recept maak je eigenlijk een klein feestje in een potje. Een appeltaart feestje wel te verstaan.

Appels zijn goed voor de darmen en het immuunsysteem, maar vergeet niet de chia zaden in dit recept. Ze bevatten onder andere omega 3, eiwitten, vezels en calcium.

Dit potje is handig om mee te nemen of voor de luie ochtenden. Uiteraard kan het ook worden geserveerd als dessert, maar wakker worden met een klein potje als dit is echt pure luxe.

Geniet ervan!

Apple Pudding Apple Pudding

Appel pudding
 
Wat is er dan gezonder en lekkerder dan een appel pudding in een potje? Handig om mee te nemen of voor de luie ochtenden. Uiteraard kan het ook worden geserveerd als dessert, maar wakker worden met een klein potje als dit is echt pure bliss.
Author:
Recipe type: ontbijt, snack,
Cuisine: veganistisch, suikervrij, zuivelvrij
Serves: 2
Ingredients
  • drie eetlepels chia zaden ( 1,5 lepeltje voor elk kopje)
  • twee dadels ( meer als je het liever nog zoeter hebt )
  • twee grote appels of drie kleintjes ( geschild )
  • een vleugje kaneel
  • een klein beetje water
Instructions
  1. De avond ervoor: Schil de appels en plaats ze met een beetje water en de dadels in een blender of keukenmachine. Blend tot het een gladde massa is en voeg een vleugje kaneel toe. Plaats het mengsel in een klein pot en roer de chia zaden erdoor heen. Zorg ervoor dat alle chia zaden gelijkmatig worden gemengd in het hele potje. Plaats het potje ( zonder deksel) in de koelkast en laten ze ten minste twee uur weken. Hoe langer je ze weekt hoe meer de chia zaden een gelei zullen vormen. Na het weken, roer je het mengsel en voeg je als je wilt nog wat extra kaneel toe. Dat is het! Eenvoudig, snel, rauw en goedkoop.

 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Lynn
    september 29, 2013 at 2:27 pm

    oh dit lijkt mij heerlijk! deze ga ik vanavond zeker proberen 🙂 Lekker om eens af te wisselen met het ontbijt, dus nieuwe recepten zijn zeer welkom! Een erg mooie site trouwens 🙂

  • Reply
    Louise
    oktober 19, 2013 at 3:53 pm

    Ik dacht dat ik bovenstaand recept op Facebook had gevonden, maar ik kan hem nu nergens meer vinden. Gelukkig had ik de tekst geprint. Vorige keer lukte het niet erg omdat mijn apparaat het niet deed. Ofwel de stekker van het verlengsnoer zal niet goed in het stopcontact.
    Ik heb het recept nu weer gemaakt. In plaats van dadels heb ik een banaan toegevoegd en drie appels gebruikt. Pink Lady. En dan natuurlijk kaneel en water erbij. Daarna heb ik het geheel in een grote glazen pot van de kokosolie gedaan, de chia zaden toegevoegd. en in de koelkast gezet om lekker stevig te worden. Ik heb al een paar keer geproefd. Hij is beter gelukt dan de vorige keer en de banaan maakt het voor mij echt af.
    Ik vind de banaan lekkerder dan de dadels in dit recept.
    Het is mijn favoriete toetje/tussendoortje. En dat voor iemand die niet van appels hield. Ben blij met jullie recept. Bedankt.

  • Reply
    Chia the Champions of Seeds : The Green Creator
    oktober 22, 2013 at 12:51 pm

    […] in sweets or a fry dish. The possibilities are endless. Although I ‘ve made a chia pudding before I have to share the following video: chia pudding with almond […]

  • Reply
    Vegan egg-replacers : The Green Creator
    januari 16, 2015 at 9:48 am

    […] love to use bananas in cakes to bind and love the jelly texture of chia seeds. What is your […]

  • Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    Perfecte Pannenkoek

    Ik kan over ‘groen eten ‘ praten wat ik wil, maar op het moment dat ik een lekker uitziende (niet...

    Sluiten