Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Soepen

De Beste Aardappel Linzen Stoofpot

Ga naar recept

Dit aardappel linzen stoofpot recept is absoluut mijn favoriete stoofpot (of dikke soep) op het moment. Het is heerlijk dik, vullend, zoet en stevig. Alles wat we in de koude winter maanden nodig hebben.

Vegan Potato Lentil Stew

Deze linzen stoofpot is zo goed dat we het minstens twee keer per week eten. Het is dus hoog tijd om het recept te delen. Ik heb een beetje het gevoel alsof ik eindelijk heb uitgevogeld hoe ik een heerlijk dikke, vullende, zoete en stevige stoofpot kan maken zonder het gebruik van witte geraffineerde suikers of andere moeilijk te vinden ingrediënten om de stoofpot lekker dik en zoet te maken. De linzen, aardappelen en tomaten doen al het werk, vooral als je de stoofpot een dag van tevoren maakt zodat de smaken zich beter kunnen ontwikkelen. De stoofpot zal dan ook lekker dikker worden als het enige tijd heeft gehad om te ontwikkelen.

Dit recept heeft een perfecte balans tussen zoete (tomaten en melk), zoute (sojasaus) en zure (balsamico en rode wijnazijn) smaken. Geweldig heerlijk! Vooral als je het serveert met lekker veel verse peterselie.

Vegan Potato Lentil Stew

Vegan Potato Lentil Stew

En je weet waar ik van houd: eenvoud. Dit recept is echt super makkelijk om te maken, omdat je bijna alle ingrediënten vast al ergens in je keuken hebt en omdat dit recept niet veel snijwerk bevat.

Dus ik zeg: maak deze aardappel linzen stoofpot voordat de winter voorbij is. Het onderstaande recept is waarschijnlijk genoeg voor ongeveer 5 mensen, maar manlief en ik zijn grote eters dus wij eten onderstaande lekker helemaal op in één dag. Laat me in de reacties hieronder weten als jij ook zo gek bent op stoofpot. En tag me vooral  #thegreencreator op Instagram zodat ik je stoofpot creatie terug kan zien. Fijn weekend!

Vegan Potato Lentil Stew

 

De Beste Aardappel Linzen Stoofpot
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Dit aardappel linzen stoofpot recept is absoluut mijn favoriete stoofpot (of dikke soep) op het moment. Het is heerlijk dik, vullend, zoet en stevig. Alles wat we in de koude winter maanden nodig hebben.
Author:
Recipe type: stoofpot, soep, starter, lunch, dinner
Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, vegetarisch
Serves: 5-6
Ingredients
  • 1 grote ui, in blokjes gesneden
  • 1,5 liter water
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. balsamico naar keuze
  • 3 middelgrote aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 kop / 170 gr groene Franse linzen
  • 400 gram gehakte tomaten in sap, liefst in BPA vrij blikje
  • 2 grote wortels, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1 kop / 200 ml havermelk, ongezoet
  • 1 eetlepel laag in zout sojasaus of tamari
  • 1.5 eetlepels groenten bouillon (zoutarm)
  • 1.5 kop / 180 gr (bevroren) groene erwten
  • ½ tl gemalen verse zwarte peper
Instructions
  1. Voeg in een grote pan de ui toe en laat het op hoog vuur warm worden. Voeg de balsamico toe en laat het ongeveer 30 seconden sudderen. Het kan nu snel verbranden. Voeg dus een scheut water toe en laat het sudderen.
  2. Snijd ondertussen de aardappelen en wortels in kleine stukjes. Voeg dat toe aan de pan. Voeg iets meer water toe. Spoel de linzen af. Je kunt andere linzen gebruiken, maar geloof me als ik zeg dat de Franse groene linzen de beste optie zijn voor dit recept. Spoel de linzen af en voeg ze samen met de rest van het water toe aan de pan.
  3. Voeg alle andere ingrediënten toe: havermelk, rode wijnazijn, groene erwten, bouillon, tomaten, sojasaus en zwarte peper. Verlaag de hitte.
  4. Roer goed tot alles gecombineerd is. Laat ongeveer 40 minuten op middelhoog vuur sudderen of tot de aardappelen zacht zijn.
  5. Serveer met verse peterselie.

Vegan Potato Lentil Stew

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Food Photography Gear Essentials
Wat je echt nodig hebt voor voedselfotografie

Er zijn een aantal voedselfotografie benodigdheden waar ik niet zonder kan en dan heb ik het niet over voedselfotografie styling...

Sluiten