Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Salades

3 Zomer Superfood Salades

Ga naar recept

Deze blogpost is gesponsord door iHerb.

Zijn je zomer salades steeds een beetje meer van hetzelfde? Wat dacht je ervan om wat heerlijke voedende ''superfoods''  toe te voegen? Eenvoudige en voedende ingrediënten zoals hennepzaden en Camu Camu poeder toveren je salade om in een heerlijke zomer superfood salade.

3 Summer Superfood Salads

Omdat ik een liefhebber ben van warme/verwarmende voeding, denk ik altijd dat de herfst en winter mijn favoriete maanden zijn, maar dan komt de zomer er weer aan en herinner ik mee weer hoe geweldig fruit en groenten in deze maanden smaken. Ik denk dat het moeilijk is om een favoriete seizoen te kiezen als food blogger. In de zomer vind ik het heerlijk om zoveel mogelijk vers fruit te eten, maar ik maak ook graag een goede vullende salade. Bij voorkeur een zomer superfood salade met ingrediënten zoals noten en zaden, maar ook de dressing is een geweldige manier om wat extra voedingsstoffen binnen te krijgen.

Ik ben altijd zo enthousiast als ik mag samenwerken met iHerb. Vandaag deel ik drie zomer salade recepten met je en ook laat ik zien wat ik bij iHerb heb besteld. Voor deze recepten heb ik wat basis producten besteld, zoals cashew boter, Camu Camu poeder en hennepzaden. 

Waarom iHerb?

Voordat ik in mijn pas aangekomen doos van iHerb duik, leg ik graag nog even uit waarom ik al zo’n lange tijd klant ben. Ik blijf terugkomen om dezelfde redenen: de prijzen zijn goed, er is een enorme selectie aan producten (meer dan 5000!), de verzendkosten zijn te doen (ze verzenden naar meer dan 160 landen), de verzending is snel (heel snel!) en iHerb heeft een geweldige service.

iHerb is ook een Google Trusted Store, dit betekent dat je aankoop altijd wordt beschermd. Dus stel er is een probleem met je bestelling en je kunt dit niet oplossen met iHerb (wat ik zeer betwijfel), dan kun je de hulp van Google inroepen. Google lost het probleem vervolgens voor je op. De iHerb klantenservice is geweldig, dus als je vragen hebt kun je de klantenservice een bericht sturen. Als je geen Engels spreekt is dat ook geen probleem, aangezien de klantenservice beschikbaar is in 10 verschillende talen.

En tot slot, bij elke aankoop bouw je loyaliteitspunten op (geld om te besteden bij iHerb). Alle klanten krijgen ook nog eens 5% korting op hun bestelling. Als nieuwe klant kun je nog een extra $ 5 korting krijgen op je minimale bestelling van $ 40.

Ok, genoeg over iHerb laten we in mijn bestelling duiken!

Mijn bestelling

Ik krijg best vaak vragen over wat ik zoal bij iHerb bestel. Best veel eigenlijk. Bijna alles dat niet vers is bestel ik bij iHerb, zoals supplementen en zogenaamde superfoods.

De volgende producten zaten in mijn bestelling: 

Biologische quinoa penne, quinoa & rijst pasta
Ik hou van de smaak, het feit dat het glutenvrij is en gemaakt van quinoa en rijst.

Rauwe energy noten mix, ongezouten
Dit is onze favoriete notenmix! Mijn man en ik vechten hierom. Het heeft de perfecte crunch en zachtheid. Probeer het gewoon.

Hennepzaden
Ik heb altijd een pak hennepzaden in de koelkast. Het is mijn favoriete manier om meer eiwitten en essentiële aminozuren aan mijn maaltijden toe te voegen. Ik ben ook dol op de smaak!

Quinoa
Quinoa en boekweit zijn mijn favoriete toevoeging aan elke salade.

Kokosvlokken, ongezoet
Ik heb veel verschillende ongezoete kokosvlokken uitgeprobeerd, maar Bob’s Red Mill is naar mijn mening de lekkerste.

100% biologische cashewboter
Als het om notenboters gaat, ben ik dol op merken die 100% biologische notenboter verkopen met slechts één ingrediënt: noten.

 Coconut aminos
Dit is zo’n heerlijk product om in bijna elke salade te gebruiken! Het is een soort van sojasaus vervanger, maar dan zoeter en totaal soja- en glutenvrij. En het bevat 65% minder natrium dan sojasaus.

Chiazaden
Chiazaden zijn waarschijnlijk één van die zogenaamde superfoods (samen met hennepzaden) waar ik vrij snel doorheen ben.  Chiazaden zijn super veelzijdig. Of ik nu aan het bakken ben, een pudding maak of een salade, chiazaden zijn altijd handig. 

 Biologische Baobab poeder
Baobab is een veelzijdige en enigszins onbekende zoetstof die ik jaren geleden heb gebruikt. Ik vind het heerlijk dat ik het opnieuw heb ontdekt. Het heeft een mild zoete, citrusachtige smaak met een vleugje karamel. Het bevat ook een verscheidenheid aan vitaminen, mineralen en oplosbare vezels zoals pectine.

 Biologische Camu Camu poeder
Camu Camu poeder staat al een tijdje op mijn lijstje vanwege de hoge vitamine C gehalte. Ik kon de pure biologische vorm maar lastig vinden. Uiteindelijk heb ik een biologisch Camu Camu poeder bij iHerb gevonden als ”new arrival” van het merk California Gold Nutrition. Yay!

3 Summer Superfood Salads

3 Summer Superfood Salads

3 Summer Superfood Salads

Superfood Salades

Salades en saladedressings zijn een geweldige manier om extra voedingsstoffen binnen te krijgen zonder dat je het merkt. Een smoothie is daar natuurlijk ook geweldig voor! Ik was super enthousiast om Baobab- en Camu Camu poeder in deze recepten te proberen en ben zeer blij met het resultaat!

Heb jij ooit een superfood salade gemaakt? Ik hoop dat je deze recepten gaat proberen. En vergeet niet de korting op je iHerb bestelling!

  Green Strawberry Salad with Mixed Nuts and Chia Seed Dressing

Groene aardbei salade met gemengde noten en chiazaden dressing
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze groene aardbei salade is een verrassing bij elke hap. De smaken van de aardbeien, noten, kokos en dressing maken dit een perfecte zomerse salade.
Author:
Recipe type: salade, zomer, starter, bijgerecht
Cuisine: plantaardig, vegan, zuivelvrij
Serves: 1-2
Ingredients
  • SALADE:
  • 2 handjes gemende sla
  • ½ kopje / 70 gram raw energy nut mix
  • 1 kopje / 150 gram dun gesneden aardbeien
  • 1 kop / 180 gram gekookte quinoa
  • ¼ kop / 20 gram kokosvlokken
  • DRESSING
  • sap van 1 citroen of limoen, voeg meer toe als de dressing te dik wordt
  • 1½ eetlepel tahin (of cashewboter)
  • ¼ theelepel zout, meer naar smaak
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel ahorn siroop, pas aan naar smaak
  • 1 theelepel chiazaden
  • 2 eetlepels water
Instructions
  1. SALADE:
  2. Was en droog de sla en zet apart.
  3. Rooster de kokosnootvlokken in de oven of in een droge pan voor ongeveer 10 minuten.*
  4. DRESSING
  5. Om de chiazaden dressing te maken, voeg je alle ingrediënten toe aan een kleine glazen / mengkom. Roer goed en zet apart.
  6. *Om de kokosnootvlokken te roosteren, voeg je de ongezoete kokosvlokken toe aan een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats dit 5-8 minuten in een oven van 160 graden tot ze licht goudbruin zijn. Roer regelmatig om en let goed op. Haal uit de oven en zet opzij om af te koelen.
  7. Om de salade te maken, voeg je de sla, de aardbeien, de kokosnootvlokken en de noten toe aan een grote kom. Voeg dressing toe en serveer.
Notes
Als je deze salade voor later gaat maken, zorg dan dat je de dressing in een apart schaaltje bewaart en gebruik de dressing pas als je de salade gaat serveren.

 

Summer Slaw Salad with Peaches with Creamy Baobab Dressing

Zomer koolsla met perziken en romige baobab dressing
 
Prep time
Cook time
Total time
 
De dressing, zaden en vruchten maken deze koolsla een verfrissende zomerse traktatie.
Author:
Recipe type: salade, zomer, starter, bijgerecht
Cuisine: plantaardig, vegan, zuivelvrij, vegan
Serves: 1-2
Ingredients
  • SALADE:
  • 4 handjes fijn gesneden kool {ik gebruikte paarse kool, maar een mix van paars en groen is ook heerlijk}
  • 1 perzik of nectarine, dun gesneden
  • ½ kop / 2-3 eetlepels verse fijn gesneden peterselie
  • ½ kop / 50 gram lente-uitjes, fijn gesneden {optioneel}
  • 3 eetlepels rauwe appel azijn
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • ½ kopje / 55 gram zonnebloemzaden
  • 2 eetlepels hennepzaden om te bestrooien
  • DRESSING:
  • ¼ kop / 60 gram cashewboter (of tahin)
  • ¼ kop / 60 gram coconut aminos
  • 1 theelepel Baobab poeder
  • ½ theelepel gemalen knoflook
  • ½ theelepel gemalen gember
Instructions
  1. SALADE:
  2. Combineer alle ingrediënten {behalve de zonnebloempitten en hennepzaden} in een grote mengkom. Meng goed door. Bestrooi met zonnebloempitten en hennepzaden.
  3. DRESSING:
  4. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender.
  5. Sprenkel over de salade.

Quinoa Rice Pasta Salad with Roasted Corn and Cami Camu dressing

 

Quinoa rijst pasta salade met geroosterde maïs en Cami Camu dressing
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze quinoa rijst pasta salade met geroosterde maïs is de perfecte zomerse salade. Het is ook een heerlijke BBQ-salade.
Author:
Recipe type: salade, zomer, starter, bijgerecht
Cuisine: plantaardig, vegan, zuivelvrij
Serves: 2
Ingredients
  • SALADE:
  • 2 kopjes/ 200 gram quinoa rijst pasta
  • 1 rode paprika, medium, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijn gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, dun gesneden
  • ½ kopje / 2 eetlepels dille, grof gehakt
  • 1 maïskolf, geroosterd
  • 2 eetlepels olijf olie (optioneel)
  • sap van 1 citroen
  • zout & peper naar smaak
  • DRESSING:
  • 4 eetlepels water
  • 1-2 eetlepels ahorn siroop of dadel siroop
  • 2 eetlepels appel azijn
  • 1 theelepel Camu Camu poeder
  • 2 eetlepels verse gemalen kruiden naar smaak
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • klein snufje zout
Instructions
  1. SALADE:
  2. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Laat de quinoa rijst pasta koken tot het zacht is, ongeveer 10-15 minuten. Laat de pasta uitlekken en plaats in een grote kom.
  3. Kook ondertussen de mais kort in kokend water (ongeveer 5 minuten) en plaats dan in een voorverwarmde oven op 170 graden tot knapperig (ongeveer 10 minuten).
  4. Voeg de paprika, ui, bleekselderij en dille toe aan de kom. Breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper en meng om te combineren. Wanneer de maïs klaar is, snijd de korrels van de kolf en strooi over de salade.
  5. DRESSING:
  6. Meng alle ingrediënten in een kommetje of in een glazen potje met deksel. Goed schudden.
  7. Giet de dressing over de salade, en roer alles om goed te combineren. Serveer de salade onmiddellijk om de crunch van de groenten en de versheid van de pasta te behouden.

 

 

 

Dit artikel is gesponsord door iHerb. Bedankt voor je steun aan merken zoals iHerb die niet alleen producten aanbieden die me gelukkig maken, maar ook helpen om The Green Creator mogelijk te maken. Alle tekst en meningen zijn 100% van mijzelf.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Boekreview: Hoe overleef je? Kookboek
Boekreview: Hoe overleef je? Kookboek

Afgelopen december was het dan eindelijk zover, het langverwachte kookboek van arts Michael Greger kwam uit. Gelukkig hebben we niet...

Sluiten