Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

15 Minuten Kikkererwten In Tomatensaus

15-Minute Chickpeas in Tomato Sauce

Toen ik net begon als plantaardige foodie, maakte ik deze 15 minuten kikkererwten in tomatensaus recept heel vaak. Ik was te druk om te koken dus alles langer dan 15 minuten was al te veel, maar ik wilde wel graag van een verse maaltijd genieten. Dit gerecht werd mijn makkelijke snelle maaltijd en ook nu val ik soms terug op dit recept. Snel, lekker en eenvoudig en ik heb meestal alle ingrediënten al in huis.


De smaak van dit recept kun je gemakkelijk veranderen door de kruiden en specerijen aan te passen naar wat jij lekker vindt. Maar ook als courgette bijvoorbeeld niet jouw ding is, probeer dit recept dan gerust met broccoli, bloemkool, spinazie of aubergine. Natuurlijk kun je dit gerecht serveren met alles wat je maar lekker vindt, zoals boekweit (noedels) of gierst. Ik kook boekweit bijvoorbeeld altijd in een grotere hoeveelheid op een zondag, zodat ik weet dat ik door de week altijd binnen 15 minuten een maaltijd op tafel kan toveren.

Ga jij dit recept proberen? Wie weet wordt het ook jouw snelle 15 minuten maaltijd. Ik lees het graag terug op sociale media met #thegreencreator.

15-Minute Chickpeas in Tomato Sauce

15 Minuten Kikkererwten In Tomatensaus
 
Cook time
Total time
 
Kikkererwten en tomatensaus zijn een heerlijke combi! Dit gerecht is klaar onder 15 minuten en vereist slechts een paar ingrediënten en specerijen.
Author:
Recipe type: lunch, diner, avondeten
Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, vegetarisch
Serves: 1-2
Ingredients
  • 1 ui
  • 1 theelepel kokosolie of 4 eetlepels water
  • 125 gram pure biologische tomatenpuree
  • 250 ml water
  • 1 courgette (of broccoli of bloemkool)
  • ongeveer 90 gram/een kopje kikkererwten (uit pot en afgespoeld en uitgelekt)
  • Specerijen: één theelepel van elk basilicum / kurkuma / oregano
  • Een halve theelepel gember
  • Een goede snuf zwarte peper
  • Een snufje cayenne
  • Een kopje bevroren groene erwten (ongeveer 90 gram)
  • ¾ quinoa een kopje (120 gram)
Instructions
  1. Als ik maar 15 minuten heb, gebruik ik kikkererwten uit een glazen pot.
  2. Ik heb mijn quinoa de vorige nacht al gekookt.
  3. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  4. Snijd de ui en courgette in kleine stukjes.
  5. Met water of olie sauté je de stukjes ui in een pan. Voeg de courgette toe als de uien zachter worden.
  6. Wanneer de ui en courgette bruin worden, voeg je de tomatenpuree en kruiden toe. Voeg meer water toe.
  7. Laat sudderen. Voeg de kikkererwten en bevroren groene erwten toe.
  8. Laat het opnieuw sudderen. Voeg meer water toe en verlaag de hitte. Laat sudderen en serveer wanneer de tomatenpuree dikker is geworden.
  9. Serveer met verse kruiden en edelgistvlokken of wat citroensap.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
2 Easy Make-Ahead Breakfasts
2 ontbijt recepten om vooruit te maken

Het voelt  nu toch echt officieel september en we weten allemaal wat dat voor ons foodies betekent: herfst producten! Kom...

Sluiten